×


Autorităţi -- Data și ora publicării: 22.02.2022 13:12:10

RCS & RDS a primit o a doua amendă, de data aceasta de 20.000 de lei, pentru neincluderea Aleph News în pachetul de televiziuni românești de știriBucurești (MEDIA EXPRES) / 22 feb 2022 / Disputa dintre Aleph News și RCS & RDS privind neincluderea televiziunii într-un pachet care cuprinde și celelalte televiziuni de știri licențiate în România a fost sancționată din nou de CNA, de data aceasta cu o amendă de 20.000 de lei.

În ședința CNA din 22 februarie, a fost prezentat un raport de monitorizare întocmit de către inspecția autorității din audiovizual și au intervenit Adrian Sârbu, patronul televiziunii Aleph News, și Lucian Mihai, avocatul care reprezintă RCS & RDS în ședințele Consiliului.

Compania RCS & RDS a mai fost sancționată cu o amendă de 10.000 de lei pe aceeași temă în decembrie 2021, sancțiune despre care Lucian Mihai a spus că a fost contestată în instanță și despre care reprezentanții biroului juridic din CNA au precizat că are primul termen de judecată în aprilie 2022.

Adrian Sârbu a declarat, în ședința publică a CNA, că neincluderea în pachetul de televiziuni românești de știri a Aleph News, de către RCS & RDS, provoacă televiziunii sale pierderi estimate la 50.000 de euro pe lună. El a susținut că intenția RCS & RDS este de a scoate de pe piață o televiziune care concurează direct cu televiziunea de știri a cablistului (Digi 24, n.red.).

Lucian Mihai a menționat, printre altele, că RCS & RDS respectă împachetarea tematică și că documentația CNA privind respectarea acestei prevederi nu include precizarea frecvenței pe care sunt transmise televiziunile în grila de cablu.

Sancțiunea a fost votată de toți membrii CNA prezenți în ședință cu excepția Cristinei Pocora. Aceasta a spus că nu înțelege de ce este discutat doar cazul RCS, că nu știe dacă ceilalți cabliști respectă regulile (potrivit unei alte monitorizări, regulile sunt respectate, a precizat membrul CNA Monica Gubernat) și că nu dorește să voteze nici împotriva amenzii, așa că a ieșit din conexiunea prin aplicația Zoom în timpul votului.

Pentru motivarea sancțiunii, propusă de Mircea Toma, membru CNA, a fost invocată încălcarea art. 4, alin (2), lit. a) din Decizia CNA nr. 72/ 2012.
C (MEDIA EXPRES)

Vă mulțumim că ați citit până aici. Acum vă învățăm un mic secret: Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL