×


ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 08.03.2022 12:14:52

Mașinile Google Street View revin, anul acesta, în RomâniaBucurești (MEDIA EXPRES) / 8 mar 2022 / Mașinile Google Street View se întorc în România începând cu jumătatea lunii martie, pe șoselele din întreaga țară, și vor vizita peste 120 de localități și drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, de pe șosele și autostrăzi, pe Google Maps.

Preluarea de imagini 360 de grade Street View în România începe marți, 15 martie. Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Hârșova, Curtea de Argeș, Iași și Piatra-Neamț până la Orșova, Cluj-Napoca, Vișeu de Sus și Oradea.

Lista actualizată și completă a zonelor care vor fi fotografiate de mașinile Street View în România poate fi consultată la adresa http://www.google.com/intl/ro/streetview/.

Serviciul Street View este disponibil în România începând din 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps.

Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal și fluviul Dunărea.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2021, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și din zonele adiacente acestora și imagini cu șoselele care le conectează.

În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1.500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin intermediul imaginilor Street View.

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps. În prezent, Google Maps este disponibil în mai mult de 220 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

Protejarea confidențialității este foarte importantă pentru Google. Înainte de publicarea imaginilor preluate, acestea sunt procesate cu o tehnologie specială care estompează fețele oamenilor și plăcuțele de înmatriculare a mașinilor pentru a nu putea fi identificate, iar, astfel, confidențialitatea protejată.

Street View oferă o funcționalitate suplimentară pentru ascunderea detaliilor - fețele oamenilor, mașini, case etc -, care poate fi solicitată prin accesarea butonului „raportează o problemă” din partea dreaptă-jos a imaginilor.

Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.
C (MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL