×

Publicitate -- Data și ora publicării: 14.03.2022 13:56:53

Consiliul Român pentru Publicitate – RAC - a lansat spotul de promovare pentru Marca EticăBucurești (MEDIA EXPRES) / 14 mar 2022 / Consiliul Român pentru Publicitate, organism de autoreglementare a publicității din România, a lansat primul instrument de validare a comportamentului etic în publicitate: Marca Etică - un sigiliu care atestă respectarea principiilor etice, a bunelor practici, de către companiile care își fac publicitate din România.

În acest mod ne propunem să protejăm și să educăm în același timp consumatorii prin validarea unei conduite publicitare oneste, transparente și decente și prin promovarea bunelor practici în comunicarea brandurilor, se arată într-un comunicat difuzat de RAC.

Prin utilizarea Mărcii Etice se confirmă de către experții din industrie faptul că respectiva comunicare comercială este în acord cu prevederile şi în spiritul Codului de Practică pentru Publicitate al RAC: www.rac.ro.

Marca Etică va contribui la creșterea încrederii consumatorilor în publicitate și în branduri și se atribuie la solicitarea companiilor.

Spotul de prezentare a Mărcii Etice poate fi difuzat de televiziuni în regim de campanie de interes public, având aprobarea CNA și putând fi preluat din pagina marca-etica.rac.ro.

Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) este singurul organism de autoreglementare a publicității, constituit în scopul promovării unei publicități etice, legale, decente și oneste în România. Fondat în 1999 și membru al asociațiilor internaționale European Advertising Standards Alliance (EASA), și International Council for Ad Selfregulation (ICAS), RAC reprezintă peste 90% din piața de publicitate națională, prin cei 82 de membri: companii, agenții de publicitate, radiodifuzori și asociații profesionale.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL