×


Autorităţi -- Data și ora publicării: 16.03.2022 16:31:10

CNA a desemnat membrii care vor participa în comisia de licitație pentru stabilirea furnizorului de audiențe pentru televiziune începând cu 1 ianuarie 2024București (MEDIA EXPRES) / 16 mar 2022 / Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a desemnat la 16 martie membrii autorității care vor face parte din Comisia Paritară (Compar) pentru stabilirea furnizorului de audiențe pentru televiziune, fapt care marchează începutul licitației organizată de Asociația Română pentru Măsurarea Audiențelor (ARMA).

În urma unor discuții informale între membrii Consiliului au fost propuși Răsvan Popescu, Cristina Pocora, Mircea Toma, Dorina Rusu și Monica Gubernat, a anunțat în ședința din 16 martie aceasta din urmă.

Măsurarea audiențelor TV din România este gestionată de o asociație care are ca membri televiziunile și agențiile de publicitate – ARMA - și aceasta desfășoară din patru în patru ani licitații pentru selectarea companiei de sondaje care măsoară efectiv audiența.

Potrivit legii, CNA beneficiază de audiențele ARMA pentru stabilirea listei must-carry dar și la cerere, cu alte ocazii, și autoritatea participă cu 5 membri la licitațiile pentru desemnarea furnizorului de audiențe.

Ultima licitație organizată de ARMA a avut loc în 2018 și perioada acoperită de furnizorul de audiențe selectat – Kantar Media Audiences – este 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2023.

În trecut, audiențele au mai fost furnizate de către Kantar Media Audiences pentru anii 2012-2019, GfK România pentru anii 2008 -2011 și TNS-AGB International în perioada 2005 – 2007.
(MEDIA EXPRES)

Vă mulțumim că ați citit până aici. Acum vă învățăm un mic secret: Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL