×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 06.04.2022 12:56:08

Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă folosește în continuare sateliții SES pentru Remotely Piloted Aircraft Systems



București (MEDIA EXPRES) / 6 apr 2022 / EMSA va utiliza serviciile satelitare multi-bandă și multi frecvență ale SES pentru operațiunile aeronavelor pilotate de la distanță în misiuni de securitate, salvare și monitorizare a poluării, potrivit unui comunicat difuzat de compania de sateliți.

SES și Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (European Maritime Safety Agency - EMSA) au anunțat semnarea unui nou contract, prin care agenția va continua utilizarea serviciilor satelitare de înaltă performanță ale SES pentru operațiunile Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanță (Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS).

Prin noua înțelegere, serviciile SES de conectivitate gestionată vor permite utilizatorilor finali să primească și să schimbe date aproape în timp real și să susțină nevoile operaționale ale misiunilor pe mare.

SES este un partener tradițional al EMSA în furnizarea de servicii integrate maritime pentru a susține obiectivele UE în crearea unui sector maritim sigur, competitiv și prietenos cu mediul. Noul contract multianual continuă înțelegerea anterioară, care punea la dispoziția diferitelor misiuni EMSA servicii garantate de conectivitate de înaltă performanță pentru monitorizarea poluării, siguranță maritimă și supraveghere maritimă generală.

Conform noii înțelegeri, SES va utiliza capacitatea de comunicații guvernamentale SATCOM în bandă Ku-, Ka- și Ka militar și segmentul terestru pentru a continua să furnizeze servicii de conectivitate pentru misiunile RPAS ale EMSA în diferite regiuni de coastă din Uniunea Europeană. Serviciul va permite Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanță să efectueze operațiuni pe distanțe medii și lungi.

De asemenea, serviciile de clasă GovSatCom vor oferi conectivitate navelor maritime, făcând posibilă utilizarea aplicațiilor ce utilizează intens date - precum distribuirea de date audiovizuale ale misiunilor RPAS, securizarea accesului la rețea și conectarea cu sediul central terestru, pentru a permite luarea deciziilor în timp util.

Soluția de conectivitate furnizată EMSA se bazează pe platforma REACH, o nouă soluție dezvoltată de SES special pentru utilizatorii guvernamentali și instituționali din Europa care necesită conectivitate rapidă, sigură și solidă. Platforma permite utilizarea serviciilor de tip GovSatCom pentru aplicații pentru securitate, siguranță și răspuns la urgențe.

„Odată cu creșterea numărului de senzori utilizați în misiunile RPAS și traficului de date corespunzător, avem nevoie de capacități de tip GovSatCom care să răspundă rapid și flexibil nevoilor de creștere a performanței, securitate și acoperire pentru a susține utilizatorii. Suntem încântați să continuăm colaborarea cu SES pentru a asigura siguranța maritimă a Uniunii Europene”, a declarat Maja Markovčić Kostelac, Executive Director EMSA.

„Pe măsură ce Uniunea Europeană adoptă tot mai mult soluții RPAS pentru misiunile maritime, este prioritatea noastră să furnizăm servicii administrate de tip GovSatCom de înaltă performanță, utilizând infrastructura terestră și spațială a SES, precum și acoperirea globală multi-bandă și multi-frecvență. Acest lucru oferă utilizatorului final informațiile și instrumentele de care are nevoie pentru a derula misiuni cu succes și în siguranță, inclusiv monitorizare de la distanță și evaluare în timp real a situațiilor”, a declarat Philippe Glaesener, Senior Vice President for Defence, Security and Institutions, SES. „Și nu ne oprim aici. SES continuă să pună la dispoziție soluții multi-orbită inovative, extinzând serviciile guvernamentale pentru a răspunde creșterii cererii.”

Noua înțelegere cu EMSA va permite statelor membre ale Uniunii Europene să acceseze serviciile de bandă Ku- și Ka- de pe șapte sateliți SES, precum și serviciile în bandă guvernamental militar-Ka ale satelitului GovSat-1 și centrele de operațiuni GovSat din Europa. SES este singura companie care operează un total de 70 de sateliți, inclusiv 50 de sateliți geostaționari, precum și 20 non-geostaționari pe orbită medie, oferind conectivitate SATCOM la nivel global.

Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) este o structură descentralizată a Uniunii Europene, cu sediul în Lisabona, Portugalia. EMSA servește interesele maritime ale UE ce vizează un sector maritim sigur, securizat, competitiv și ecologic. EMSA oferă statelor membre sprijin pentru prevenire și răspuns în cazul poluărilor, supraveghere, siguranță și securitate maritimă, digitalizare și furnizare de servicii maritime integrate, precum și asistență tehnică.

Ca lider în soluțiile globale de conectivitate pentru conținut, SES operează singura constelație multi-orbită de sateliți, oferind acoperire globală și performanță înaltă, inclusiv sistemul de latență joasă O3b, pe orbită medie. Prin utilizarea unui rețele extinse și inteligente, pregătită pentru soluții cloud, SES este capabilă să ofere soluții de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă și în aer, și este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicații din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate și servicii cloud, platforme video și deținători de conținut.

Rețeaua video a SES transmite peste 8.400 de canale și acoperă peste 355 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conținut liniar și non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris și Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la: www.ses.com.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL