×ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 20.04.2022 14:24:08

La 25 de ani de activitate în televiziunea publică trei documentare de Cornel Mihalache gratuit exclusiv online pe YouTube - Arhiva TVRBucurești (MEDIA EXPRES) / 20 apr 2022 / Prezentat ca unul dintre profesioniştii Televiziunii Române, Cornel Mihalache, regizor de teatru şi film, împlineşte anul acesta 25 de ani de activitate în TVR. Pentru a marca această aniversare, canalul de YouTube al Arhivei TVR va difuza duminică, 24 aprilie, începând cu ora 10.00, exclusiv online, trei dintre producţiile sale: „Piepturi goale şi buzunare pline”, „Întristări” și „Manifest. Scrisoare către un prieten şi înapoi către ţară”.

Evenimentul face parte din proiectul media al televiziunii publice care, în ultima duminică a fiecărei luni, programează, exclusiv online, timp de doar 24 de ore, producţii de televiziune pe canalul YouTube al Arhivei TVR.

„25 de ani. Au trecut ca un fum. Cu muncă, cu succese şi eşecuri. Am încercat, încerc să-mi fac meseria onest. Şi să nu trec prin viaţă ca umbră. Poate vor rămâne undeva, într-o arhivă, nişte filme“, a declarat Cornel Mihalache.

Pe parcursul carierei, regizorul TVR a abordat mai multe formate: film documentar, ficţiune, scurtmetraj şi lungmetraj, subiectele aduse în prim-plan putând fi împărţite în trei tematici: Constantin Brâncuşi, Revoluţia din decembrie 1989 și etno-sociale. Cu un portofoliu de peste 75 de ore de teatru, film şi televiziune în arhiva TVR, Cornel Mihalache are în palmares peste 25 de premii.

Producţiile care pot fi urmărite în intervalul 24 aprilie ora 10.00 - 25 aprilie ora 10.00 sunt:

PIEPTURI GOALE ŞI BUZUNARE PLINE

regia şi scenariul Cornel Mihalache
imagine: Mihai Covrig, Silviu Andrei
montaj: Laurenţiu Cârtog

Filmul poate fi urmărit accesând linkul: https://youtu.be/D19yo_tgW_k

Cornel Mihalache: „Când revoluţia română din decembrie 1989 a fost transmisă în direct în întreaga lume – remarca istoricul Lucian Boia – nimeni nu s-a gândit, în îmbulzeala evenimentelor proiectate minut cu minut pe ecranele televizoarelor, că s-ar afla prins în plasa unei extraordinare manipulări. Cum să-ţi închipui aşa ceva când ceea ce vezi este adevărat, cu actori autentici, cu scene filmate pe viu?

Eu vreau să ştiu şi să spun mai departe ce s-a întâmplat în cadrul acestui fenomen care se cheamă Decembrie 1989 în România.

Eu cred că el cuprinde conspiraţie şi diversiune, revoltă şi crimă, revoluţie şi contrarevoluţie, represiune şi manipulare, lovitură militară şi euforie populară. Toate pe rând, şi toate amestecate. Dar cînd vorbim de 1989, nu putem extrage din fenomen numai ce ne convine.

Eu cred că a fost, în primul rând, o crimă de stat. Şi că adevărul despre revoluţie, mult căutat de 22 de ani, ascunde de fapt, această crimă de stat. Despre asta e vorba în acest documentar”.

ÎNTRISTĂRI

regia: Cornel Mihalache
imaginea: Ovidiu Miculescu
montaj: Nina Badea

Filmul poate fi urmărit accesând linkul: https://youtu.be/bhMw3Up0_r4

Satul Valea Stejarului, Maramureş. Invăţătoarea Maria Pop, din Băseşti, a stat în acest sat 16 ani şi a crescut şi a învăţat 4 serii de copii. A venit revoluţia şi Maria a fost dată afară din sat, pentru că era „venetică” şi femeie singură, nemăritată la 40 de ani. Sat cu legi nescrise, dure, aspre…

MANIFEST. SCRISOARE CĂTRE UN PRIETEN ŞI ÎNAPOI CĂTRE ŢARĂ

după Ruxandra Cesereanu cu Mara Opriş
regia Cornel Mihalache
director de imagine Dan Constantinescu Jr.
montaj Roxana Elekes

Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de Teatru TV – 2019.

Textul reuneşte, poetic şi demistificator, istoria celor 30 de ani din urmă, cu cele mai importante sloganuri-graffiti rămase în mentalul colectiv.

Criticii contemporani spun că „Ruxandra Cesereanu intonează în acest remarcabil poem «rapsodia română de-acum», în care se rotesc, însă, imagini emblematice ale Țării dintotdeauna, «rapsodia extremă și fatală». O face cu forța tulburătoare a disperării și cu puterea biciuitoare a speranței sale evanghelice, menită să-i trezească «pe cei adormiți»” (Sanda Cordoș)

Filmul poate fi urmărit accesând linkul: https://youtu.be/Y_xQRYhnZfU
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL