×


Programe TV -- Data și ora publicării: 29.04.2022 12:51:09

Ana Ularu deschide noul sezon „Nocturne”, la TVR 1București (MEDIA EXPRES) / 29 apr 2022 / Cu sinceritate şi pasiune, invitata Marinei Constantinescu vorbeşte la „Nocturne” despre relaţia ei cu actoria, dar şi despre rolul artistului în societate, în primul episod din noul sezon „Nocturne”, programat luni, de la ora 23.00. Din 2 mai seria continuă în fiecare luni, la TVR 1.

Ne-am obişnuit deja ca numele româncei Ana Ularu să fie pe genericele unor filme internaţionale alături de mari nume de la Hollywood: Keanu Reeves, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Tom Hanks, Vincent D'Onofrio sau Jeremy Irons. Dar o mare iubire a actriţei de 36 ani rămâne teatrul, cel „care serveşte unui scop de însănătoşire a societăţii”, spune „Lolita” lui Ştefan Iordache şi a regizoarei Cătălina Buzoianu, cea care a „născut-o" pe Ana în teatru.

„Nu cred că vom putea rezista în viitor fără artă”, îşi începe tânăra actriţă pledoaria pentru rolul crucial al artistului în orice societate.

Despre cum îşi reevaluează relaţia cu actoria în mod constant, despre cum a găsit moduri de a se sustrage inutilităţii „de acasă” din timpul pandemiei, despre rolul unui artist, de orice fel ar fi el, în societate, Ana Ularu vorbeşte cu sinceritate la „Nocturne” de la TVR 1, în prima ediţie a noului sezon. Din 2 mai, Marina Constantinescu ne dă întâlnire în fiecare zi de luni, de la ora 23.00, la TVR 1.

„Sunt ca o lumânare care arde la ambele capete”, susţine actriţa care a ştiut de la vârsta de 9 ani că actoria este drumul ei. Ana Ularu a debutat pe micile ecrane în două coproducții româno-franceze „Meuetres par procuration" și „Passion mortelle”, filme în care a fost admirată de toți actorii din echipă. La numai 17 ani, Ana a jucat rolul Lolitei în filmul cu același nume, film românesc, în care a jucat alături de Ștefan Iordache, în regia Cătălinei Buzoianu şi care a apropiat-o de lumea teatrului.

A devenit cunoscută pentru marele public datorită rolului Lenuţa, din „Italiencele“ (2004). De atunci a mai fost Dana Moraru în „Magnatul” (2004), Tatiana din „Lost and Found” (2005), Ioana în „Bucureşti-Berlin” (2005), Angela din „Hârtia va fi albastră” (2006), Matilda din „Periferic” (2010), rol pentru care a primit titlul de cea mai bună actriţă la mai multe festivaluri internaţionale (Varşovia, Salonic, Locarno), dar şi premiul GOPO. Au urmat: Alice din „Sunt o babă comunistă” (2013) sau Rachel în „Serena” (2014), Vayentha în „Inferno” (2016) şi Katya în „Siberia” (2018), dar şi apariţii de succes în seriale sau în televiziune.

„Muzele sunt acolo doar pentru cei care sapă” – Ana Ularu, la „Nocturne”, TVR 1

Cei care sunt alături de ea atât în cariera actoricească, dar şi în viaţă sunt părinţii ei. Mihaela și Nicolae Ularu, ambii scenografi, i-au insuflat pasiunea pentru teatru, film, actorie, au inițiat-o în tainele muncii de zi cu zi, transformând, atât scena, cât și culisele în locuri familiale și familiare. Pe lângă actorie, Ana Ularu mai e pasionată de desen şi jazz şi e vocalistă în formaţia electro-rock „Sunday People”.

La „Nocturne” de la TVR 1, Ana Ularu vorbeşte şi despre pandemia care „a tras cortina peste puterea artei”. Dar pentru că mereu e în căutare să joace, să se exprime, să se dăruie, a găsit noi expresii, noi arii în care să se facă auzită. „Muzele sunt acolo doar pentru cei care sapă”, afirmă actriţa referindu-se la momentele din pandemie în care se aşeza în faţa colii albe de hârtie, cu rigurozitate şi disciplină, pentru că altfel se simţea inutilă „de la ea de acasă”. Aşa a scris primele pagini de scenarii. Şi pentru că nu e de acord ca artistul să devină „un pion în afara societăţii”.

„Într-o societate care pare că nu-şi mai găseşte busola, în vremuri gri şi tulburi, de acum şi dintotdeauna, arta singură a ţinut loc de orizont, de speranţă, de lumină” - Marina Constantinescu reia dialogurile „Nocturne” la TVR 1 de luni, 2 mai, ora 23.00, când mari personalităţi ale teatrului, filmului şi muzicii clasice, literaturii vin în casele noastre.

Realizator: Marina Constantinescu; Regizor artistic: Aurel Badea; Redactor: Oana Cucuruzeanu.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL