×

MUZICĂ -- Data și ora publicării: 02.05.2022 14:11:00

Jazz de cea mai bună calitate la 30 aprilie de Ziua Internațională a Jazz-uluiBucurești (MEDIA EXPRES) / 2 mai 2022 / Organizatorii EUROPAfest au anunțat că au pregătit o producție de excepție pentru celebrarea Zilei Internaționale a Jazz-ului, la 30 aprilie, cu un concert cu artiști din patru țări pe scena Sălii Auditorium a Palatului Regal - Muzeul National de Arta, din strada Știrbei Vodă 1-3.

An de an, începând cu 2011, la data de 30 aprilie se celebrează Ziua Internaţională a Jazz-ului, desemnată de UNESCO. Cu această ocazie sunt programate în toată lumea concerte şi evenimente conexe dedicate jazz-ului - jam session-uri, ateliere, conferințe etc.

International Jazz Day aduce împreună muzicieni profesionişti şi pasionaţi ai acestui gen muzical pentru a promova dialogul între culturi, diversitatea, demnitatea umană şi pacea.

Au fost alese cele mai bune 4 trupe ale ediției precedente: ALESSIO MAGLIARI TRIO | Italia: Alessio Magliari - pian, Gianmarco De Nisi - tobe, Giordano Panizza - contrabas, invitată: Joanna Sobowiec-Jamiol | Polonia - voce, LUKAS WÖGLER QUARTETT | Germania: Lukas Wogler - saxofon, Moritz Langmaier - pian, Erik Biscalchin - contrabas, David Giesel - tobe, VITTORIO CUCULO GROUP | Italia: Vittorio Cuculo - saxofon, Enrico Mianulli - contrabas, Massimo Di Cristofaro - tobe, Danilo Riccardi - pian, invitată: Chiara Lucchini - voce. INTERMODULATION | Austria: Tobias Faulhammer - chitară, Maximilian Tschida - pian.

Link eveniment: https://www.youtube.com/watch?v=rG08bIt1cTg

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest declara: „Ne bucurăm să ne alăturăm celor aproape 200 de țări care sărbătoresc International Jazz Day în fiecare an. Ziua Internațională a Jazz-ului e o zi a bucuriei, a unității în diversitate, a libertății muzicale, o zi în care jazz-ul e sărbătorit în toate formele sale. De peste 20 de ani ne asumăm rolul de promotori ai acestui gen muzical în România, organizăm festival și concerte de jazz, realizăm în cadrul EUROPAfest cel mai puternic concurs de jazz din țară – Bucharest International Jazz Competition, considerat de specialiști în top 3 din Europa. Acesta se bucură de vizibilitate internațională ridicată, fiind considerat evenimentul muzical din România cu cea mai mare prezență în mediul online. Nu în ultimul rând educăm gustul tinerilor care se pot regăsi în jazz, pot să se exprime prin jazz sau simplu, pot să-l descopere și să-l iubească. Tuturor celor îndrăgostiți de jazz sau care vor să-i deslușească tainele le spunem că-i așteptăm cu jazz de calitate din 24 de țări la EUROPAfest#29, în perioada 1-9 iulie .”

Toate noutățile și informațiile referitoare la festival vor fi comunicate online in curand.

www.EUROPAfest.ro, www.jazzfest.ro și pe paginile de social media EUROPAfest - Facebook, Instagram, Twitter.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL