×


Cinema -- Data și ora publicării: 28.06.2022 13:59:50

Filmul dramatic „Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric” intră de vineri, 1 iulie, în cinematografeBucurești (MEDIA EXPRES) / 28 iun 2022 / După premiera națională din cadrul Zilelor Filmului Românesc de la TIFF, „Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric”, cel mai nou film semnat de Gabriel de Achim, va putea fi văzut începând de vineri în cinematografele din 14 municipii la nivel național.

Lista distribuției include București (Cinema City Cotroceni, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Happy Cinema, Union), Arad (Cinema Arta), Brașov (Cinema City AFI), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Constanța (Cinema City Park), Craiova (Cinema Patria), Iași (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Oradea (Cinema Palace), Pitești (Cinema Trivale), Ploiești (Cinema City Shopping City), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta by Cityplex), Sibiu (Cinema Arta, CineGold) și Timișoara (Cinema City Shopping City).

Spectatorii se vor putea întâlni cu regizorul și parte din echipa filmului la proiecțiile speciale din:
Oradea – vineri, 1 iulie, ora 18:00 la Cinema Palace,
Arad – vineri, 1 iulie, ora 21:00 la Cinema Arta,
Timișoara – sâmbătă, 2 iulie, ora 19:30 la Cinema City Shopping City,
Brașov – vineri, 8 iulie, ora 19:30 la Cinema City AFI, urmând să mai fie anunțate și în alte orașe.

“Un film fascinant despre suferință și sens” (Cineuropa), "Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric" / "Snowing Darkness" relatează întâmplările prin care trece Teo, un regizor care repetă cu actorii pentru un nou proiect.

Subiectul, autobiografic, este derutant încă de la început: frământările unui regizor care pune în scenă o piesă de teatru despre drama pe care o trăiește după moartea fetiței lui, în urma unei boli incurabile. Pe măsură ce înaintează, povestea compusă din cinci variante de lucru, în care singurele personaje constante sunt el, soția și fetița lor, scoate la suprafață episoade incerte, la limita dintre viață și ficțiune, accentuând dilemele.

Frământările apar la fiecare secvență din viața camuflată fie în piesa de teatru, fie în filmul care pare să nu aibă început și sfârșit ori în detaliile cotidiene care uneori o fac când ambiguă, când comic-absurdă, când insuportabilă.

Filmul este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului, cunoscut publicului pentru: „Ultima zi”, lansat în 2016 și “Visul lui Adalbert” în 2011, dar și pentru serialul de televiziune “Las Fierbinți” pe care îl co-regizează.

Din distribuța filmului produs de Mandragora fac parte actorii: Bogdan Dumitrache, Anca Androne, Luiza Gherghinescu, Gheorghe Ifrim, Rolando Matsangos și Silvana Mihai iar scenariul este semnat de Gabriel de Achim și Cosmin Manolache. Adrian Iurchevici este directorul de imagine, muzica originală a filmului a fost compusă de Vlaicu Golcea, iar producătorii filmului sunt Anca Puiu și Smaranda Zărnoianu.

Trailerul filmului poate fi urmărit pe: https://youtu.be/sW1QkUcmA2Y iar informațiile legate de program și viitoarele evenimente vor fi publicate pe https://www.facebook.com/UneoriNinge

Filmul a avut premiera mondială în selecția competițională Rebels With A Cause din cadrul celei de-a 25-a ediție a PÖFF - Tallinn Black Nights Film Festival 2021 și este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dacin Sara și al Societății Române de Televiziune. “Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric” este produs de Mandragora și distribuit în România de Iadasarecasa și va putea fi văzut de spectatorii din întreaga țară începând de vineri.

Parteneri: Carat, Vodafone, UCIN, Publicis Groupe, Zenith Media, Dacin Sara, Wave Makers, OTP Bank, Cosmopolis, Nestle, Casa Timiș, Borsec, balls., Aqua Carpatica, Groupama Asigurări, Cris-Tim, La Fântâna, Kafune, Aureliana, Novum by the sea, Sloop, Țuca și Asociații.

Parteneri media: Radio Guerrilla, TVR, Zile și Nopți, Cinemap, Cinemagia, IQ Ads, Smark, Films in Frame, LiterNet, Ziarul Metropolis, AARC – All About Romanian Cinema, Movie News, Munteanu Recomandă, CineFan, CineGhid, Radio România Cultural, Spoon Media, Phoenix Media, Happy TV, Antena Play.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL