×

Programe TV -- Data și ora publicării: 30.06.2022 15:41:51

„Frontul” este prima emisiune din România realizată şi transmisă în direct din Ucraina​ - la TVR 1



București (MEDIA EXPRES) / 30 iun 2022 / Jurnalista TVR Alina Grigore şi echipa sa se află din nou în zona de conflict din Ucraina, reportaje din locurile bombardate şi interviuri în exclusivitate fiind programate în ediţia specială a emisiunii „Frontul”, difuzată vineri, 1 iulie, de la ora 19.00, în direct la TVR 1.

„Un adevărat coşmar trăiesc locuitorii din Mykolaiv, care sunt bombardaţi continuu de armata rusă”, ne relatează Alina Grigore, jurnalist de război al Televiziunii Române şi realizatorea emisiunii „Frontul”, de la TVR 1.

Alături de echipa de operatori Mihai Florea şi Claudiu Petringenaru, Alina Grigore s-a deplasat pentru a doua oară în Ucraina, de la începerea conflictului, pentru a transmite de acolo realitatea trăită de locuitorii ţării vecine.

Vineri, 1 iulie, la ora 19.00, Alina Grigore prezintă „Frontul” chiar din Mykolaiv, aducând astfel telespectatorilor TVR 1 prima emisiune din România realizată în direct de pe frontul din Ucraina.

Echipa de jurnalişti a filmat în Odessa, apoi a mers pe linia frontului, în zone afectate de bombardamente şi a aflat poveşti din viaţa oamenilor în timp de război – militari ucraineni, dar şi săteni rămaşi în zona de conflict.

Tot în ediţia specială „Frontul” de la TVR 1, este difuzat un interviu exclusiv cu guvernatorul regiunii Mykolaiv, Vitaly Kim, şeful Administraţiei Militare Regionale, decorat recent de preşedintele Zelenski.

„Este ţinta nr. 1 a ruşilor în această regiune. În 29 martie, dimineaţa, soldaţii lui Putin au bombardat clădirea administrativă regională, au ucis 36 de oameni şi au rănit alte zeci de persoane. Guvernatorul a scăpat cu viaţă pentru că nu ajunsese încă la birou”, explică Alina Grigore.

Oleksandr Senkevich, primarul oraşului Mykolaiv, va fi şi el prezent în ediţia specială de vineri seară. Despre acesta, jurnalista TVR ne spune că i-a întîmpinat pe membrii echipei TVR urându-le bun venit în limba română: „Bună ziua! Ce mai faceţi?”. Ştie multe alte expresii în română, iar despre legătura lui cu românii aflăm mai multe la „Frontul” din 1 iulie.

În fiecare noapte, în Mykolaiv sună sirenele, iar echipa TVR trebuie să se ascundă, la fel ca toţi locuitorii oraşului. Pe 29 iunie, la 6 dimineaţa, un cartier de blocuri a fost ţinta uneia dintre cele opt rachete trimise de militarii lui Putin în Mykolaiv. „Cinci oameni au murit, opt au fost răniţi, dintre care cinci grav. Salvatorii lucrează în schimburi, continuă căutările persoanelor disparute şi securizează zona”, detaliază Alina Grigore.

„O altă rachetă a vizat o zonă industrială, dar a căzut peste zeci de garaje ale cetăţenilor, a creat un crater de peste 4 m adâncime şi a carbonizat o mulţime de maşini. Exploziile extrem de puternice le-am resimţit şi noi, deşi suntem la câţiva kilometri distanţă de acest cartier, atacat de două ori în decursul câtorva zile. Nimeni nu doarme în Mykolaiv între 4 şi 6 dimineaţa. Atunci atacă ruşii cel mai tare. Când toţi oamenii sunt la casele lor”, mai precizează jurnalista TVR.

Ediţia specială „Frontul” poate fi urmărită de românii din afara graniţelor la TVR Internaţional.

Moderator și realizator: Alina Grigore
Producător: Livia Şerban Iancu

Ccredit foto: Alina Grigore, Claudiu Petringenaru
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL