×

Programe TV -- Data și ora publicării: 05.08.2022 13:34:52

Brainstorm a anunțat încheierea proiectului de realitate mixtă pentru televiziune AdMiRe finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului Orizont 2020



București (MEDIA EXPRES) / 5 aug 2022 / Brainstorm, producător de soluții de grafică 3D în timp real și studio virtual, a anunțat la 4 august încheierea proiectului de cercetare și dezvoltare a soluțiilor de realitate mixtă pentru a permite publicului să participe la emisiuni TV ca și cum ar fi acolo fizic, proiect care a reunit companii de tehnologie, universități și radiodifuzori – printre care și TVR din România.

Brainstorm a coordonat proiectul european AdMiRe „Advanced Mixed Realities” finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului Orizont 2020.

„Proiectul se concentrează pe dezvoltarea și validarea soluțiilor Mixed Reality pentru a îmbunătăți interesul și participarea publicului de televiziune, precum și generarea de conținut mai atractiv”, spune Francisco Ibáñez, Manager de proiect R&D la Brainstorm și Coordonator AdMiRe.

Proiectul a fost finalizat cu succes, iar AdMiRe a fost validat corespunzător de către cei trei radiodifuzori participanți: NRK (Norvegia), TVR (România) și Premier Media (Irlanda). Cu o aplicație simplă instalată pe un telefon mobil, tabletă sau laptop, dezvoltată în comun de Universitatea UPF (Spania) și Brainstorm, publicul este filmat și fluxul este trimis către serverele AdMiRe de unde silueta persoanei capturate este extrasă și inserată în scena virtuală sau reală cu prezentatorii sau participanții programului de televiziune.

Inserarea este realizată folosind soluția grafică InfinitySet de la Brainstorm și modulele de extracție de fundal și super rezoluție dezvoltate de Universitatea EPFL (Elveția). Persoana capturată poate participa de la distanță la emisiunile TV ca și cum ar fi acolo fizic.

Javier Montesa, Coordonatorul Tehnic al Proiectului, a declarat că „AdMiRe încorporează tehnologii de captare, procesare și transmisie video extrem de inovatoare, precum și tehnologii de super-rezoluție și scădere de fundal pentru a aduce telespectatorii din fața televizoarelor pe ecran în cel mai realist și simplu mod posibil, prin utilizarea dispozitivelor mobile”.

Spre deosebire de tehnica actuală care permite participarea de la distanță la programele de televiziune printr-un simplu videoclip, AdMiRe a reușit ca telespectatorii să poată fi integrați perfect în scenă ca și când s-ar afla fizic pe platoul de filmare, generând o percepție vizuală excelentă pentru public.

AdMiRe permite, de asemenea, radiodifuzorilor să facă economii importante cu transportul, aducând colaboratorii și oaspeții pe micile ecrane fără deplasare, fapt care sprijină politicile „green deal” ale Comisiei Europene.

Francisco a adaugat că „prin proiectul AdMiRe, Brainstorm a făcut primul pas către viitoarea producție de la distanță a programelor de televiziune prin integrarea prezentatorilor, invitaților și colaboratorilor din diferite părți ale planetei în același program, interacționând și participând ca și cum ar fi toți fizic, împreună, într-un mod practic insesizabil pentru public”.

De asemenea, Brainstorm a integrat și validat AdMiRe cu Disguise (Marea Britanie) pentru tehnologia de studio XR (Extended Reality) bazată pe ecran LED. Întregul proces de validare a fost proiectat și dezvoltat de NTNU.

Derularea proiectului și rezultatele obținute pot fi urmărite pe www.admire3d.eu precum și pe rețelele de socializare ale proiectului. Un videoclip de prezentare poate fi vizualizat la adresa: https://www.youtube.com/watch? v=GK0u2EC52k8

Brainstorm este o companie specializată dedicată furnizării de grafică 3D în timp real și soluții de decor virtual de vârf pentru difuzare, producție de lungmetraje și prezentări corporative.

Brainstorm (www.brainstorm3d.com) are peste 2.500 de instalări în întreaga lume de la înființarea sa în 1993, lucrând inclusiv pentru mulți dintre cei mai importanți radiodifuzori din lume dar și numeroase televiziuni mai mici și regionale.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL