×Comunicaţii -- Data și ora publicării: 12.08.2022 17:33:24

Digi are 14,7 milioane de clienți în România, în creștere cu 9,6% de la anBucurești (MEDIA EXPRES) / 12 aug 2022 / Digi Communications N.V. a raportat o creștere robustă a bazei de utilizatori și a veniturilor în al doilea trimestru al anului 2022, cu 19,1%, potrivit unui comunicat difuzat la 12 august.

Unitățile generatoare de venituri (RGU - sau altfel spus, numărul de clienți, n.red. Media Expres) și-au menținut cursul ascendent și au crescut cu 15,3% de la an la an, până la 19,4 milioane.

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă din România a atins 4,5 milioane și a înregistrat un progress de 15,8%.

Veniturile operațiunilor din Spania au crescut cu 39,2% față de anul anterior, până la 118,3 milioane de euro.

Grupul și-a extins operațiunile în Europa de Vest prin intrarea pe piața belgiană.

Digi Communications N.V. raportează o accelerare a performanțelor financiare și operaționale în al doilea trimestru, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile consolidate ale Grupului au crescut cu 19,1% în T2 2022, ajungând la 370,4 milioane de euro. EBITDA ajustată (inclusiv IFRS 16) a marcat o creștere de 6,8% de la an la an, până la 120,5 milioane de euro. EBITDA ajustată (excluzând IFRS 16) a progresat cu 10,4%, până la 100,9 milioane de euro.

În al doilea trimestru al acestui an, Grupul DIGI a menținut traiectoria de creștere a bazei de utilizatori și a atins pragul de 19,4 milioane de RGU (+2,6 milioane de unități), prin oferirea de servicii performante și versatile clienților săi rezidențiali și corporate.

Operațiunile din România au înregistrat rezultate solide, atingând 14,7 milioane RGU, în creștere cu 9,6% de la an la an, cu o contribuție remarcabilă pe segmentul serviciilor mobile și a celor fixe.

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 15,8% în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, ajungând la 4,5 milioane.

Pe segmentul serviciilor de internet fix, numărul utilizatorilor a crescut cu 11,9% și a atins un total de 4 milioane, iar al clienților Pay-TV a ajuns la 5,3 milioane.

Operațiunile din Spania se mențin, de asemenea, pe un trend ascendent.

Veniturile s-au majorat cu 39,2% de la an la an, ajungând la 118,2 milioane de euro, evoluție determinată de creșterea cu 29% a clienților de telefonie mobilă și cu 102% a celor de servicii fixe. De asemenea, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a atins 3,4 milioane, iar al celor de internet fix 658.000.

Operațiunile din Italia au înregistrat vânzări de 6,9 milioane de euro, o creștere de 15% comparative cu T2 2021, în timp ce numărul de utilizatori de telefonie mobilă se ridică la 354.000.

În luna iunie, filiala românească RCS & RDS S.A., prin intermediul unui joint-venture cu Citymesh NV, parte a grupului Cegeka IT, a câștigat drepturile de utilizare a spectrului de frecvențe mobile, pentru un preț total de 114.330 milioane de euro, în urma participării la o licitație organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații („BIPT").

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications, a declarat: „Grupul DIGI a înregistrat rezultate solide în al doilea trimestru al anului 2022, cu performanțe pozitive obținute pe toate piețele în care activăm. Am continuat să ne extindem portofoliul de clienți și veniturile pe segmentele de servicii mobile și fixe, deși ne-am confruntat cu o situație economică delicată într-un context internațional incert.Totodată, suntem încântați să începem un nou capitol în dezvoltarea noastră - deschiderea operațiunilor din Belgia în cadrul unui joint-venture cu Citymesh NV și ne propunem să aducem pe piața belgiană serviciile noastre atractive și competitive".

Raportul financiar poate fi consultat online la adresa https://www.digi-communications.ro/ro/see-file/Digi-Financial-report-H1-2022-RO.pdf.

Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de telecomunicații RCS & RDS, liderul pieței de televiziune cu plată și servicii convergente de bandă largă din România, cu operațiuni în Spania, Italia și prezență în Portugalia și Belgia. Înființată în urmă cu mai bine de 28 de ani, compania operează în România o rețea extinsă și avansată de fibră optică. DIGI aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și în cel al comunicațiilor mobile. De-a lungul timpului, acest avantaj competitiv a devenit un beneficiu pentru milioane de clienți, care au obținut acces mai rapid și mai accesibil la servicii de înaltă calitate.
C(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL