×

Cinema -- Data și ora publicării: 20.09.2022 13:53:29

„Triangle of Sadness”, Palme d’Or 2022, în premieră națională la Les Films de Cannes à Bucarest - ediția a 13-a, la București, între 21 și 30 octombrieBucurești (MEDIA EXPRES) / 20 sept 2022 / Ediţia de anul acesta a Les Films de Cannes à Bucarest, desfăşurată între 21 şi 30 octombrie 2022, programează premiera național a filmului „Triangle of Sadness”, câștigător al trofeului suprem la Cannes și distribuit în România din 18 noiembrie de Independența Film.

Filmul urmărește un cuplu celebru de fotomodele, Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), într-o croazieră de lux pentru bogați, condusă de un căpitan de vas dezlănțuit (Woody Harrelson). Ceea ce părea la început instagramabil se termină catastrofal, lăsându-i pe supraviețuitori blocați pe o insulă pustie și luptând pentru supraviețuire. Această fabulă modernă despre drepturile și dinamica puterii este și o puternică opțiune pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Secţiunea Avanpremierele Toamnei se întoarce, mai bogată ca oricând: filmele româneşti ce urmează să fie lansate în cinematografe vor putea fi văzute în premieră la LFDC.13. Revin şi programele Managing Talents, care se adresează cu precădere nevoilor comunităţilor de actori, WiP - Work in Progress – o iniţiativă care îşi propune să expună proiectele de film încă în lucru ale unor cineaști români profesioniştilor din industria de film internaţională.

Proiecţiile celor mai premiate filme de la Cannes de anul acesta se vor desfăşura la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie.

Și la ediția de anul acesta vom omagia unul dintre autorii internaționali cu o retrospectivă, în prezența sa. În curând vom dezvălui cine este acesta, care sunt ceilalți invitați de marcă pe care îi vom avea prezenți la București, noi detalii despre selecția din acest an dar și despre edițiile locale ale festivalului.

Pe filmedefestival.ro și pe conturile de Facebook și Instagram ale festivalului vor putea fi descoperite mai multe informații.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.

Proiectul cultural este finanțat de: Centrul Naţional al Cinematografiei, SACD, Ambasada Franței și Institutul Francez din România, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022.

Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română, Europa Cinemas, Eventbook.

Parteneri media principali: Radio Guerrilla, TVR, Agerpres.

Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Films in Frame, Ziarul Metropolis, Film Menu, iQAds, Smark, A List Magazine, Igloo, Urban.ro, LiterNet, The Institute, AARC – All About Romanian Cinema, Movie News, CineFan, Munteanu, CineGhid, Radio România Cultural

Partener cultural: RFI România
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL