×

Cinema -- Data și ora publicării: 26.09.2022 15:41:57

ENKIDU CU CĂRȚI ȘI FILME este din 26 octombrie în școlile din cartierul Rahova din BucureștiBucurești (MEDIA EXPRES) / 26 sept 2022 / Caravana cu filme și cărți denumită ENKIDU CU CĂRȚI ȘI FILME se reîntoarce din 26 septembrie în cartierul Rahova, acolo unde a început, în Sectorul 5 al Capitalei, după școlile din Brașov și cele din Sectorul 3, potrivit unui comunicat difuzat de organizatori.

Programul ENKIDU CU CĂRȚI ȘI FILME – sector 5 este organizat de Asociația Enkidu, finanțat de Primaria Sectorului 5 prin Centrul Cultural 5 și în parteneriat cu Ambasada Norvegiei, Institutul Norvegian de Film, Ambasada Suediei, Institutul Cultural Suedez, Institut de Film Suedez , Studio Set și Ambasada Regatului Danemarcei.

"Centrul Cultural “Ștefan Iordache” a lansat o cerere de proiecte anul trecut când pandemia încă ne speria iar caravana cu filme și cărți a ajuns în câteva dintre școlile din Sectorul 5. Bucuriile trăite de membrii asociației, de copii și de profesori deopotrivă ne-a dat curajul să revenim și să extindem proiectul la nivel național", se arată în comunicat.

După școlile din Brașov și cele din Sectorul 3, din 26 septembrie proiectul se mută la Școala 280 din Cartierul Rahova.

Proiectile de filme sunt pentru prima școală din această toamnă însoțite de cluburi de lectură. Elevii școlii se vor întâlni cu autorul Ion Puican și cu al lui PIFON POMPILIU ȘI CĂLĂTORIA DINCOLO DE CURCUBEU, vor dialoga în direct pe zoom cu scriitorul DANIEL HORIA care a lăsat amintirile din EPOCA MEA DE AUR pentru Spania, unde locuiește în prezent.

Discuțiile despre grafică, bandă desenată, despre cum se construiesc poveștile și personajele cu doi autori români contemporani vor fi completate cu atelierele ținute de Ciprian Nedelcu despre PIPPI ȘOSEȚICA PE MĂRILE SUDULUI de Astrid Lindgren și FETIȚA CARE VOIA SĂ SALVEZE CĂRȚILE de Klaus Hagerup și Lisa Aisato, - un autor suedez intrat în istoria literaturii universale pentru copii și doi autori norvegieni contemporani.

Proiecțiile săptămânii sunt OPINCI în regia lui Anton și Damian Groves, drama animată bazată pe o poveste adevărată, despre un globetrotter şi tată singur care încearcă să-i ofere fiicei sale o lecţie despre moarte, eroism şi absenţa mamei din viaţa lor.

Scurtmetrajul este bazat pe povestea reală a lui Dan Dumitru și realizarea lui incredibilă, aceea de a fi primul român care a făcut înconjurul lumii pe jos. În 1910, în perioada când studia la Paris, acceptă provocarea creată de Clubul de Turism din Franța: cei ce parcurgeau 100.000 de km pe jos în jurul lumii câștigau marele premiu în valoare de 100.000 de franci! Treisprezece ani mai târziu, Dan câștigă provocarea și primește premiul... dar descoperă că banii din 191o s-au devalorizat.

LAȘUL, producția norvegiană de scurt metraj a ajuns în România la peste 30.000 de spectatori unici. Filmul de groază pentru copii care vorbește cu mult suspans și… umor despre curaj a strâns un număr considerabil de admiratori.

Micuța Idunn are șapte ani și îi este frică de întuneric. Într-o zi de iarnă mama întârzie la serviciu. Even, fratele ei mai mare, refuză să facă pe dădaca și o șicanează cu teama ei de întuneric. În ciuda fricii și a faptului că este supărată pe Even, Idunn rămâne singură în casă știind că va petrece cele mai înspăimântătoare ore din viața ei, dar pune la cale și o răzbunare. Este totul așa de înspăimântător pe cât pare? Și cine este de fapt cel laș?

Bullying-ul, una dintre cele mai mari probleme ale tuturor generațiilor de copii, este tema principală a filmului CEI MAI DURI DIN CURTEA ȘCOLII, regizat de Christian Lo, unul dintre cei mai apreciați și premiați regizori de film pentru copii din Norvegia.

Modulf, de 11 ani, crede că este un super erou. În fiecare zi el este agresat de cei mai răi băieți din școală. Și asta e bine. Pentru că dacă Modulf este singurul agresat ceilalți copii nu vor fi. Într-o zi, o fată nouă, Lise, se mută alături. Lise nu este de acord cu teoriile lui Modulf. Ei îi pasă și creează dezastru în ierarhiile din școală – și dintr-o dată ea este cea din mijlocul furtunii care trebuie salvată. Modulf este forțat să se confrunte cu propria lui situație și să facă ceva în legătură cu aceasta.

Proiecțiile vor cuprinde scurtmetraje și lungmetraje de ficțiune, animații și filme documentare, iar caravana va continua până în decembrie.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL