×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 29.09.2022 15:36:30

Doreen Bogdan-Martin este prima femeie secretar general al Uniunii Internationale pentru Telecomunicații - ITUBucurești (MEDIA EXPRES) / 29 sept 2022 / Doreen Bogdan-Martin, din Statele Unite ale Americii, a primit majoritatea voturilor statelor membre ITU, devenind astfel prima femeie care va conduce agenția specializată în telecomunicații a ONU în istoria ei de 157 de ani, potrivit unui comunicat difuzat de ANCOM la 29 septembrie 2022, ziua alegerilor.

Obiectivul asumat al noului șef ITU pentru mandatul său îl reprezintă creșterea conectivității. Noul secretar general al ITU a ocupat, în ultimii patru ani, poziția de director al Biroului de Dezvoltare din cadrul ITU.

Alegerile au avut loc în cadrul Conferinței plenipotențiare a ITU (PP-22) de la București, România, reprezentanții statelor membre alegând-o cu 139 de voturi din 172 exprimate.

„Fie că este vorba de copiii de astăzi sau de copiii copiilor noștri, trebuie să le oferim o bază puternică și stabilă pentru dezvoltare. Lumea se confruntă cu provocări semnificative – escaladarea conflictelor, o criză climatică, securitatea alimentară, inegalitățile de gen și 2,7 miliarde de oameni fără acces la internet. Cred că noi, cei de la ITU împreună cu membrii noștri, avem ocazia de a fi parte din schimbare. Inovarea continuă poate și va fi un factor cheie pentru a facilita rezolvarea multora dintre aceste probleme”, a declarat doamna Bogdan-Martin.

Secretarul general ales a promis „să conducă această instituție pe căi inovatoare și din ce în ce mai relevante pentru statele membre, spre creșterea conectivității, atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU și conectarea celor neconectați”.

Bogdan-Martin va fi prima femeie care va conduce ITU, care a fost înființată în 1865 și a devenit agenție specializată a Națiunilor Unite în 1947. Contracandidatul său a fost Rashid Ismailov din Federația Rusă, fost vice-ministru al telecomunicațiilor, care a primit 25 de voturi.

Votul pentru conducerea ITU este urmat de alegeri pentru Secretarul general adjunct, pentru directorul Biroului de Radiocomunicații, directorul Biroului de Standardizare și directorul Biroului de Dezvoltare, dar și pentru Consiliul de reglementare radio format din 12 membri și locurile statelor membre alocate regional în Consiliul ITU cu 48 de locuri, care guvernează ITU între Conferințele plenipotențiare cuadrienale.

Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) are loc în perioada 26 septembrie – 14 octombrie la Palatul Parlamentului din București. Pe parcursul celor trei săptămâni, se preconizează că PP-22 va atrage aproximativ 4.000 de participanți, inclusiv șefi de stat și demnitari la nivel înalt din cele 193 de state membre ale ITU.

PP-22 va stabili politicile generale ale ITU, precum și planurile strategice și financiare pentru perioada 2024-2027, care vizează întreaga activitate a ITU, dar, cu precădere, aspecte-cheie ca incluziunea digitală și reducerea decalajului digital, sau cele mai bune modalități de a mobiliza inteligența artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) și rețelele 5G și viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi și emergente, pentru a îmbunătăți modul în care oamenii din întreaga lume trăiesc și muncesc.

Mai multe informații despre noul secretar general sunt disponibile online la adresa https://www.itu.int/en/mediacentre/Pages/PR-2022-09-29-ITU-SG-elected-Doreen-Bogdan-Martin.aspx​.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL