×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 17.10.2022 15:53:24

Furnizorii de conținut video din România pot avea propriul Netflix la un preț de pornire de aproximativ 5.000 de euro



București (MEDIA EXPRES) / 17 oct 2022 / O companie din Republica Moldova cu numele TvOTT propune furnizorilor de conținut din România un serviciu de streaming care poate porni cu o investiție inițială de aproximativ 5.000 de euro, potrivit declarațiilor reprezentantului acesteia, Alexei Munteanu, la Convenția ACeR 2022 care s-a desfășurat la 14 octombrie la Hotel Marriott din București.

TVOTT SRL are sediul la Chișinău și după aplicația din Google Play TVOTT pentru Moldova care permite recepția televiziunilor moldovenești acasă prin televizoarele smart și pe dispozitive mobile, a vândut serviciul și grupului TV Sat din Buzău / Râmnicu-Sărat, care a lansat aplicația intitulată TVSatGO disponibilă pe dispozitivele conectate cu Android.

O particularitate a serviciului este că pentru ca beneficiarii finali să poată vedea televiziunile și programele nu este nevoie de instalarea de aparate suplimentare de recepție în casele sau la sediul clienților.

Alexei Munteanu a mai spus printre altele că România poate fi o piață profitabilă pentru astfel de servicii deoarece există milioane de televizoare smart care permit recepția programelor direct din internet. După modelul Netflix, TVOTT poate avea chiar un buton dedicat pe telecomenzile televizoarelor.

La cea de-a VIII-a ediție a Convenției Naționale de Comunicații Electronice, organizată după doi ani de pauza provocată de pandemie, Asociaţia de Comunicaţii Electronice din România a adus la Marriott pentru o zi reprezentanții celor mai importante companii de cablu și televiziune din România, inclusiv marile trusturi de media, principalii furnizori de servicii de telecomunicații și de echipamente și soluții tehnice.

Din rândul autorităților au participat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Lucian Lovin, Monica Gubernat, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale din județul Buzău.

În debutul Convenției, președintele ACeR, Adrian Neagu, a oferit premii de excelență miniștrilor prezenți la eveniment și oficialilor agențiilor naționale de reglementare din domeniu: CNA și ANCOM.

În cadrul întrunirii, reprezentanții ACeR au atras atenția aspura faptului că autoritățile trebuie să facă cel mai important pas în comunicarea digitală: înființarea unei rețele naționale de internet, prin fibră optică, administrată de stat.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a menționat că peste 900 de localități din România vor intra de anul viitor în era internetului de mare viteză. Acest lucru ar urma să fie posibil printr-un proiect în valoare de peste 90 de milioane de euro, finanțat prin PNRR.

Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, la începutul pandemiei, 1600 de localități din întreaga țară nu aveau conexiune la Internet. Când oamenii au fost nevoiți să lucreze ori să învețe de acasă, România s-a împărțit în două.

Membrii ACeR au atras atenția guvernului și că prețul serviciilor de internet ar putea să crească odată cu prețul energiei electrice, care este plafonat doar pentru anumiți consumatori. Și reprezentanții ANCOM sunt de părere că statul român ar trebui să susțină și mai mult această industrie a telecomunicațiilor, în actualul context al scumpirii energiei electrice.

În ceea ce privește spațiul media românesc, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a declarat că acesta este unul destul de dinamic.

Convenția de o zi a inclus pe lângă prezentări și discursurile autorităților o sesiune de discuții cu tema ,,Rolul telecomunicațiilor în transformarea digitală a României”, la care au participat Tiberiu Gîndu, Director Executiv al Asociației Naționale a Providerilor de Internet din România; Adrian Neagu, președinte TVSat Media Group; Mihai Ursoi, Sales Manager SES și Lucian Lovin, Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Inflația și telecomunicațiile, pandemia și telecomunicațiile precum și inteligența artificială au fost câteva dintre temele abordate în această sesiune.

Convenția Asociaţiei de Comunicaţii Electronice din România s-a terminat cu un eveniment cultural organizat la Hanul lui Manuc din Capitală unde au cântat Simona Bănică, Marian Haiducu, Trupa Chihlimbar, Taraful de la Gorj. Invitatul special al serii, care a ridicat audiența în picioare, a fost cantautorul și folkistul român Ducu Bertzi.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL