×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 18.10.2022 11:31:05

(Conține ACTUALIZARE) Lista proprietarilor de televiziuni și radio revine pe site-ul CNA după un vot obținut de Mircea Toma din partea tuturor membrilor autorității din audiovizualBucurești (MEDIA EXPRES) / 18 oct 2022 / Mircea Toma, membru CNA, a obținut la 18 octombrie un vot al colegilor săi prezenți în ședința publică pentru reintroducerea pe site-ul instituției a listelor cu proprietarii televiziunilor și radiourilor, informații care, potrivit Legii audiovizualului, sunt publice.

„Când a intrat în vigoare GDPR (General Data Protection Regulation, setul de reguli UE pentru protecția datelor și a vieții private, n.red.), a fost o interpretare excesivă. Ultimul raport al Comisiei despre statul de drept în România menționează CNA în trei cazuri, despre neintroducerea Directivei în legea audiovizualului care a fost recent rezolvată și al doilea subiect a fost transparența proprietății în media. Este un obstacol pentru cine vrea să vadă ușor și direct cine este proprietarul”, a spus Mircea Toma când a propus suplimentarea ordinii de zi a ședinței CNA din 18 octombrie.

Ședința condusă de Nicolaie Bălașa a început cu propunerea lui Toma, moment în care Dorina Rusu, membru CNA, l-a întrebat pe Toma „Ce s-a lămurit între timp de putem să repunem lista pe site?”.

„Datele personale sunt protejate, cum sunt buletinul, CNP, nu și identitatea proprietarilor, care este publică potrivit Legii audiovizualului. Este doar o piedică în calea celor care vor să vadă rapid cine sunt proprietarii”, a explicat Mircea Toma.

Dumitru Ciobanu, șeful Serviciului juridic și reglementări din CNA a spus că art. 48 litera d) din lege stabilește că reprezentantul legal, structura acționariatului etc. sunt publice și trebuie afișate de televiziuni pe propriile site-uri.

Membrii CNA prezenți în ședință au votat în unanimitate publicarea numelor și a companiilor proprietari de mijloace audiovizuale și protejarea datelor personale.

„Este ridicol că am stat atâta timp fără ele pe site”, a conchis Dorina Rusu după vot.

- ACTUALIZARE 19 octombrie 2022 -
La 19 octombrie CNA a difuzat un comunicat de presă prin care menționează votul din ziua anterioară și faptul că lista poate fi consultată pe site-ul instituției la adresa Vă informăm că documentul poate fi consultat accesând link-ul:

https://www.cna.ro/IMG/pdf/Actionari_site_actualizat_2022.pdf

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL