×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 29.10.2022 10:32:37

(Conține Actualizare la 3 nov 2022) ANCOM a anunțat companiile înscrise la licitația de spectrul în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHzBucurești (MEDIA EXPRES) / 29 oct 2022 / ANCOM a anunțat printr-un comunicat laconic faptul că doar trei candidaturi au fost depuse în cadrul licitației pentru noi licențe de spectru până joi, 27 octombrie 2022, data limită de depunere.

Candidaturile de participare au fost depuse de ORANGE ROMÂNIA SA, RCS & RDS SA și VODAFONE ROMANIA SA, dar autoritatea nu a oferit și alte detalii, continuând să enumere frecvențele de spectru care vor fi acordate, părți din condițiile de acceptare a candidaturilor prevăzute în procedura de desfășurare a licitației și calendarul licitației.

Procedura de selecție competitivă este organizată pentru 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz.

Comisia de licitație va anunța după evaluarea dosarelor, până cel târziu la 4 noiembrie 2022, care sunt operatorii care vor participa la licitația lansată de Autoritate în data de 19 septembrie 2022.

Dosarele de candidatură pe baza cărora sunt acceptate (sau nu) companiile care intră în licitație conțin printre altele oferta inițială care indică numărul de blocuri pe care candidatul doreşte să le concesioneze în fiecare dintre categoriile de spectru disponibile, informații pe baza cărora, dacă cererea este mai mare respectiv mai mică decât oferta, licitaţia propriu-zisă va începe la data de 8 noiembrie 2022 cu rundele primare, respectiv cu runda primară suplimentară, pentru ca rezultatele finale să fie anunţate, cel mai probabil, în cursul lunii noiembrie.

În cazul în care cererea este egală cu oferta, atunci se va trece direct la alocarea spectrului în runde pe parcursul cărora operatorii vor licita doar pentru poziţiile pe care şi le doresc în bandă.

La 3 noiembrie ANCOM a anunțat validarea de către Comisia de licitatie a documentelor de calificare depuse de ORANGE ROMANIA SA, RCS & RDS SA si VODAFONE ROMANIA SA in cadrul procedurii de selectie competitiva organizata pentru benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz si 3400-3800 MHz.

Având în vedere că solicitarile cumulate ale celor trei operatori, prezentate in formularul de candidatura din cadrul ofertelor inițiale depuse la ANCOM, sunt mai mici decât cantitatea de spectru pus la dispozitie în cadrul procedurii de selecție, licitația propriu-zisă va începe la data de 8 noiembrie 2022 cu runda primară suplimentară, urmată de runda de alocare, pentru ca rezultatele finale să fie anunțate, cel mai probabil, în cursul lunii noiembrie.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenței și inovației pe piețele comunicațiilor electronice și serviciilor poștale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotație și resurse tehnice asociate), încurajarea investițiilor eficiente în rețele și infrastructuri și promovarea conectivității ultrarapide.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL