×

Profil -- Data și ora publicării: 18.11.2022 11:18:17

Expoziție de debut: TUDOR CODRE ISAC - ZIDURI şi OAMENI, 17 noiembrie - 7 decembrie, ARCUB Gabroveni - Sala BolțilorBucurești (MEDIA EXPRES) / 18 nov 2022 / ARCUB și MOBIUS au anunțat deschiderea expoziției ZIDURI și OAMENI, care marchează prima prezență pe scena de artă contemporană a artistului fotograf Tudor Codre Isac. Vernisajul a avut loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30.

Găzduită de ARCUB şi realizată în parteneriat cu MOBIUS, expoziția propune o incursiune în straturile intime ale Bucureştiului, a cărui arhitectură scoate la suprafață amprentele unor viziuni, epoci şi destine diferite, se arată în nota curatorului Roxana Dragu, care a însoțit vernisajul.

Urmele clădirilor demolate pentru a fi reconstruite şi reconsolidate sau pentru a fi pur și simplu în- locuite cu alte construcții, rămân de multe ori impregnate pe zidurile clădirilor din vecinătate, ca o ultimă tentativă a oraşului de a le spune povestea şi a le conserva memoria, chiar şi pentru puţin timp în plus. Zidurile păstrează o vreme amprentele clădirilor lipite de ele, la fel cum se păstrează în brațe căldura efemeră a unei îmbrăţişări.

Expoziția ZIDURI & OAMENI ne propune o privire atentă asupra unui Bucureşti prin care, de cele mai multe ori, trecem fără să îl mai vedem. Un spațiu este ca un corp care aşteaptă să fie descoperit, observat, îngrijit, iubit. Aşteaptă cu răbdare ca ochii noştri să zăbovească pe crăpăturile sale, să alunece pe pereţii săi sau să se târască de-a lungul zidurilor, astfel încât să poată descoperi fiecare detaliu în parte, fiecare mică adâncitură, fiecare imperfecțiune, fiecare urmă impregnată în carnația sa de ciment şi fier, care toate împreună formează frumusețea sa unică şi, mai mult decât atât, spun povestea acelui spațiu. Alegerea noastră cu privire la modul în care tratăm un spațiu, câtă energie, timp, emoţie şi perspectivă investim în el, este cea care face toată diferența în destinul acelui loc anume. Într-un fel, nu există nicio diferență între un spațiu şi un om- ambele capătă alte sensuri atunci când cineva le priveşte cu atenție, de aproape.

Tudor Codre Isac, de formație profesională arhitect, este un fotograf independent a cărui explorare artistică din ultimele două decenii parcurge aproape anatomic straturile arhitecturale şi traseele întortocheate ale Bucureştiului, formulând de-a lungul timpului un jurnal vizual de o profundă sensibilitate, în care sunt consumate mici decupaje lirice ale vieţii urbane, se mai arată în nota curatorului.

Expoziția include 21 de fotografii alb-negru dintre care 19 în format A3, orientare "landscape", și două în format A1, cu aceeași orientare, toate fiind oferite colecționarilor într-un tiraj limitat de câte trei bucăți, numerotate unic și certificate ca fiind unicate de către galerie, cu semnătura autorului.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL