×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 30.12.2022 12:59:48

ANCOM supune consultării publice, cu termen scurt, noi reglementări privind obligațiile de informare a utilizatorilor finaliBucurești (MEDIA EXPRES) / 30 dec 2021 / Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a publicat, la 29 decembrie 2022, spre consultare cu termen 16 ianuarie 2023 un proiect de decizie privind obligațiile de informare a utilizatorilor finali și alte măsuri pentru protecția acestora.

Revizuirea reglementărilor secundare privind informarea utilizatorilor finali de către furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului este necesară pentru corelarea cu dispozițiile legale primare care au fost modificate ca urmare a adoptării Legii nr. 198/2022 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice și pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării rețelelor de comunicații electronice, prin care a fost transpusă în legislația națională Directiva (UE) 2018/1972 de instituire a Codului european al comunicațiilor electronice.

Proiectul de decizie privind obligațiile de informare a utilizatorilor finali și alte măsuri pentru protecția acestora poate fi consultat la adresa https://www.ancom.ro/consultari-curente_270, persoanele interesate fiind invitate să formuleze și să transmită observații și propuneri până la data de 16.01.2023, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, București), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul direcțiilor regionale ale Autorității.

Observațiile pot fi transmise și prin fax, la numărul +40 372 845 402, sau prin e-mail, pe adresa consultare@ancom.ro.

Proiectul de decizie are ca obiect stabilirea unor obligații, în sarcina furnizorilor de servicii de acces la internet, de comunicații de voce, SMS și MMS și de servicii de transmisie utilizate pentru transmisia serviciilor media audiovizuale, privind informațiile care trebuie puse la dispoziția utilizatorilor finali pentru ca aceștia să poată lua decizii în cunoștință de cauză, informațiile minime care trebuie incluse în facturile detaliate emise utilizatorilor, formatul și modalitățile de transmitere a notificării privind intenția furnizorilor de a modifica unilateral contractul, precum și stabilirea regulilor de acordare a unor despăgubiri abonaților afectați de nerespectarea obligațiilor legale privitoare la transferul de la un furnizor de servicii de acces la internet la puncte fixe la altul.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenței și inovației pe piețele comunicațiilor electronice și serviciilor poștale, administrarea procompetitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotație și resurse tehnice asociate), încurajarea investițiilor eficiente în rețele și infrastructuri și promovarea conectivității ultrarapide.

Pentru detalii despre activitatea ANCOM, vizitați www.ancom.ro, www.portabilitate.ro si www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro. Pentru a consulta acoperirea cu servicii de voce mobilă a localităților, drumurilor naționale și județene din România, accesați www.aisemnal.ro.
C(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL