×


Programe TV -- Data și ora publicării: 07.03.2023 12:43:12

Focus Sat TV prin satelit și aplicația online au programat trei filme de dragoste româneștiBucurești (MEDIA EXPRES) / 7 mar 2023 / Focus Sat TV a programat trei filme românești "pentru îndrăgostiții de toate vârstele": „Un film cu o fată fermecătoare” (1966, difuzat pe 8 martie, de la ora 20:25), „Declarație de dragoste” (1985, 11 martie, de la ora 20:25) și „Divorț... din dragoste” (1991, 25 martie, de la ora 20:20). Acestea vor fi disponibile și în Aplicația Focus Sat, începând cu ziua premierei.

„Vă doresc fiecăruia dintre dumneavoastră, telespectatori de film românesc, să vă bucurați de cinematografia noastră și să vă bucurați de fiecare moment de artă pe care îl puteți trăi, spre a vă face viața mai frumoasă!”, a declarat cu prilejul acestui eveniment actorul Adrian Păduraru, eroul principal din "Declarație de dragoste".

„Un film cu o fată fermecătoare” spune povestea Ruxandrei (Margareta Pâslaru), o fată superficială, care vrea să devină actriță. Pentru că pică examenul de admitere la Institutul de Teatru, se consolează cu rolul principal într-un film utilitar pentru Direcția de Circulație și se imaginează urcând treptele succesului. Asemănător stilistic cu peliculele din Noul Val francez, filmul a fost interzis timp de 23 de ani de către cenzura comunistă – deci nu ratați ocazia de a-l urmări acum.

În „Divorț... din dragoste”, intriga o constituie un ordin absurd al Direcției Spațiului Locativ, care dispune ca proaspeții însurăței Angela (Emilia Popescu) și Dan Cantemir (Horațiu Mălăele) să-și împartă noul apartament cu un chiriaș. Pentru a putea locui singuri, cei doi divorțează, dar procesul capătă dimensiuni monstruoase.

Piesa de rezistență a lunii martie – care va genera garantat o porție de nostalgie după anii de liceu – este „Declarație de dragoste”. Filmul este un „Love Story” (1970) autohton, care va împlini în curând 40 de ani de la lansare și care a fost urmărit de peste 5 milioane de români în cinematografe.

Eroii scenariului sunt liceenii Ioana (Teodora Mareș) și Alexandru (Adrian Păduraru), care rămân împreună în ciuda obstacolelor sociale și familiale. Filmul a fost primul din seria de 4 pelicule „Liceenii”, în care Tamara Buciuceanu a făcut un rol de neuitat, în ipostaza faimoasei profesoare de matematică Isoscel.

Am stat de vorbă cu Adrian Păduraru despre moștenirea lăsată de această poveste frumoasă, care a fost al treilea film în care juca. Iar actorul spune că „Astăzi, rolul lui Alexandru mi se pare uneori jucat de un alt actor, mi se pare că e o diferență foarte mare între mine cel care eram atunci și eu care sunt astăzi, dar cred că doar mi se pare”.

Cei care sperau la o continuare a poveștii, pe care regizorul Nicolae Corjos i-a propus-o actorului, trebuie să știe că Adrian Păduraru nu crede în sequel-urile care sunt atât de populare la Hollywood. „I-am spus (cu ceea ce credeam că este înțelepciune, la 25 de ani): Cine imită nu mai este fiul Naturii, este nepotul ei. Nu era vorba de a imita, ci de a continua ceva, dar toată istoria cinemografului de până atunci și de după aceea cred că mi-au dat dreptate – primul film dintr-o serie este de neegalat, în seria respectivă”, explică acesta.

Adrian Păduraru spune despre liceenii de azi că „au, evident, mai multe drumuri deschise, mai mute opțiuni în fața lor, în ceea ce privește dezvoltarea în viață. Dar, într-o lume în care valorile sunt (adeseori, de cele mai multe ori sau aproape întotdeauna) răsturnate, o lume în care valori precum noblețe, prietenie, sacrificiu, onestitate sunt înlocuite cu ceea ce se numește valoare materială, faptul că unii dintre ei reușesc să-și croiască o cale frumoasă prin viață e dovada forței lor de a se construi frumos, dovada faptului că au aceleași aspirații și aceeași sensibilitate pe cere le-au avut generațiile de liceeni dintotdeauna. Este ceea ce cred sau îmi doresc să cred despre liceenii de astăzi”.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL