×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 10.03.2023 16:05:21

Listă ANCOM: 72% din localitățile din România nu au rețele de internet prin cablu sau fibrăBucurești (MEDIA EXPRES) / 10 mar 2023 / ANCOM a pus în consultare lista localităților cu rețele de internet prin cablu sau fibră optică pentru persoane fizice, dintre care un număr de 1476 din totalul de 2040 nu sunt încă acoperite cu astfel de servicii.

Ilustrația comunicatului de presă prin care ANCOM anunță consultarea sugerează că localitățile fără internet prin cablu sunt cătunele, satele și comunele cu o pondere a populației în proporție inversă față de procentul pe localități.

Consultarea este cerută de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Investiția I11 - „Implementarea unei scheme de sprijin a utilizării serviciilor de comunicații prin diferite tipuri de instrumente pentru beneficiari, cu accent pe zonele albe”.

Prin derularea acestei consultări, ANCOM urmărește verificarea corectitudinii informațiilor pe care le deține, la nivel de localitate, privind acoperirea cu rețele fixe de bandă largă care deservesc utilizatorii finali, persoane fizice și, totodată, colectarea intențiilor de investiții în dezvoltarea în următorii trei ani a unor rețele fixe de bandă largă ultrarapidă în localitățile în care nu există deja astfel de rețele.

Lista deținută de ANCOM cu privire la acoperirea teritoriului României cu rețele publice de comunicații electronice capabile să asigure accesul persoanelor fizice la servicii de internet de bandă largă, la punct fix, precum și modalitatea de răspuns pot fi găsite la adresa de web https://www.ancom.ro/formdata-270-45-242 .

Persoanele interesate care dețin informații pertinente și constată inadvertențe între datele prezentate în listă și situația existentă în realitate sau persoanele care au în plan să investească în următorii ani în localitățile în care nu există rețea publică fixă de bandă largă ultrarapidă sunt invitate să semnaleze inadvertențele, respectiv să-și exprime intenția, prin completarea cu informații relevante a câmpurilor din cadrul listei de localități, respectând indicațiile de răspuns din anunțul de consultare publică.

Informațiile și propunerile pot fi transmise până la data de 24 martie 2023, prin e-mail pe adresa networks@ancom.ro.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este instituția care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenței și inovației pe piețele comunicațiilor electronice și serviciilor poștale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotație și resurse tehnice asociate), încurajarea investițiilor eficiente în rețele și infrastructuri și promovarea conectivității ultrarapide. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.ro, www.portabilitate.ro si www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesati www.netograf.ro. Pentru a consulta acoperirea cu servicii de voce mobilă a localităților, drumurilor naționale și județene din România, accesați www.aisemnal.ro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL