×

Cinema -- Data și ora publicării: 14.03.2023 22:57:22

Festivalul Anonimul a anunțat deschiderea înscrierilor pentru competiția de scurtmetraje



București (MEDIA EXPRES) / 14 mar 2023 / Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este programată să aibă loc în perioada 14-20 august 2023, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, înscrierile pentru scurtmetraje fiind deschise până la 12 mai 2023 inclusiv și se fac online la adresa http://www.festival-anonimul.ro/2023_inscrieri_ro/.

Pentru Competiția de scurtmetraje, vor fi luate în considerare pentru selecție doar scurtmetrajele de ficțiune, animație și experimentale produse după 1 ianuarie 2022 și cu o durată de până la 30 de minute. Filmele trebuie să fie și subtitrate în engleză dacă dialogul este într-o altă limbă. Procesul de selecție va fi condus de echipa ANONIMUL și vor fi proiectate doar filmele alese pentru preselecție. Festivalul va stabili orarul de proiecție a scurtmetrajelor.

Evenimentul anual competitiv, deschis tuturor genurilor și organizat de Fundația Anonimul, va cuprinde două secțiuni: Competiția de lungmetraj și Competiția de scurtmetraj. Nu există nicio taxă pentru înscriere, iar premiile vor fi stabilite exclusiv prin votul publicului.

Pe lângă secțiunile competitive, festivalul va prezenta și alte programe, cum ar fi Panorama Internațională cu filme premiate de la alte festivaluri, retrospective, Actors Behind the Camera, secțiunea OFF românească care prezintă lungmetraje, medii și scurtmetraje românești, proiecții speciale cu teme ecologice și sesiuni de întrebări și răspunsuri, dezbateri publice cu realizatori, critici de film și invitați.

Pentru Competiția de Lungmetraje vor participa doar șase filme selectate de curatorul festivalului, Ludmila Cvikova, iar la această secțiune nu există posibilitatea de înscriere directă.

Filmele trebuie să fi fost produse după 1 ianuarie 2022, iar fiecare film trebuie să trimită un reprezentant la festival, cheltuielile fiind acoperite de Fundația Anonimul.

Festivalul va stabili ordinea de proiecție, iar odată selectat, un film nu poate fi retras. Festivalul are dreptul de a proiecta filmele în competiție de până la trei ori pe parcursul festivalului, inclusiv două proiecții în competiție și o posibilă proiecție în cazul în care filmul câștigă Trofeul Anonimul 2023 în seara zilei de sâmbătă, 19 august.

Prin condițiile de participare festivalul este, de asemenea, autorizat să utilizeze imagini din filmele de competiție timp de până la trei minute pentru promovarea media. Filmele pot fi proiectate și la București, în cadrul evenimentului Retrospectiva ANONIMUL, pentru criticii de film, jurnaliștii și reprezentanții industriei care nu au putut participa la festivalul de la Sfântu Gheorghe.

Filmele trimise trebuie trimise cu o factură pro forma prin curier, cu următoarele specificații: „Fără valoare comercială. Numai în scopuri culturale”. Valoarea de pe factură nu trebuie să depășească 10 euro. Materialele trimise prin poștă aeriană nu vor fi acceptate din cauza procedurilor de vămuire, nici cele trimise cu o valoare mai mare de 10 euro sau fără plata în avans a costurilor de transport la festival. Festivalul va acoperi asigurarea de transport a materialului de proiecție pe perioada șederii acestuia în România. De asemenea, festivalul va returna materialele de proiecție la adresa indicată de participant până pe 22 septembrie 2023.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL