×

Cinema -- Data și ora publicării: 27.03.2023 14:40:57

Cel mai bun film european la Cannes 2022, O DIMINEAȚĂ MINUNATĂ, din 31 martie în cinematografeBucurești (MEDIA EXPRES) / 27 mar 2023 / O poveste despre familie, dragoste și speranță, cu Léa Seydoux și Melvil Poupaud în rolurile principale, "Un beau matin" ("O dimineață minunată") intră din 31 martie pe marile ecrane din România. Regizat de Mia Hansen- Løve, filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2022, unde a câștigat Premiul Europa Cinemas Label pentru Cel mai bun film european.

"O dimineață minunată" poate fi vizionat în avanpremieră, la București, pe 28 martie, la Cinema Elvire Popesco, de la ora 20.00, evenimentul fiind urmat de o discuție online cu regizoarea Mia Hansen- Løve.

Alte trei avanpremiere vor da startul călătoriei filmului în România, astfel: pe 29 martie poate fi văzut la Timișoara, în cadrul al cinematografului Victoria, începând cu ora 20.30, iar la Sibiu în cadrul seriei ESTE Filmul de Miercuri, la Cinema Ion Besoiu, de la ora 20.00. Traseul avanpremierelor se oprește la Cluj-Napoca, pe 30 martie, la Cinema ARTA, de la ora 20.00.

Din 31 martie, filmul ajunge în cinematografele din țară. Programul complet al proiecțiilor îl puteți accesa pe voodoofilms.ro sau pe canalele noastre de social media.

Cu empatie și umanitate, filmul este un mozaic al pieselor și momentelor mici care alcătuiesc o viață. Sandra este o tânără mamă care îşi creşte singură fiica, încercând să jongleze responsabilitățile socio-familiale cu nevoile personale. Marea provocare din viaţa familiei este tratamentul tatălui Sandrei, Georg, care suferă de o boală neuro-degenerativă. Dar iată că Sandra îl reîntâlneşte pe Clément, un vechi amic cu care nu s-a mai văzut de mult şi, deşi el are o relaţie stabilă, între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste.

Mia Hansen- Løve este o regizoare franceză care a primit numeroase distincții pentru opera sa. Primul său lungmetraj, All Is Forgiven, a câștigat Premiul Louis Delluc pentru cel mai bun film de debut, iar Father of My Children a câștigat Premiul Special al Juriului în secțiunea Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes din 2009. În 2016, a câștigat Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor pentru filmul său Things to Come la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, în acel an devenind și membră a Academiei Americane de Arte și Științe Cinematografice. Bergman Island a fost nominalizat la Palme d'Or, iar O dimineață minunată a fost lăudat de critici și de public, deopotrivă. „Léa Seydoux este uluitoare în O dimineață minunată, al Miei Hansen-Løve, un portret delicat despre iubire, pierdere și complexitatea maternității. O dimineață minunată se oprește pentru a savura bogăția senzorială și emoțională de a fi în viață”, consideră Vanity Fair, iar New York Times vede filmul ca „minunat de echilibrat, convingător și emoționant”.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI România, Radio Cluj, Glamour, IQads, Smark, Munteanu Recomandă, Ziarul Metropolis. Cu sprijinul: Cărturești.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL