×

Legislaţie -- Data și ora publicării: 12.04.2023 12:46:49

Consultare publică ANCOM pentru actualizarea inventarului național al rețelelor publice de comunicațiiBucurești (MEDIA EXPRES) / 12 apr 2023 / ANCOM a lansat spre consultare publică până la 26 aprilie un proiect de decizie care revizuiește prevederile pentru stabilirea formatului și a modalității de transmitere a informațiilor cu privire la dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora. Informațiile care vor fi transmise ANCOM vor fi utilizate pentru realizarea inventarului național al rețelelor publice de comunicații electronice și al elementelor de infrastructură asociate acestora.

Proiectul de decizie propune introducerea obligației pentru toți furnizorii de rețele publice de comunicații electronice de a declara anual, în intervalul 1 septembrie – 31 octombrie, dacă dețin sau nu dețin în proprietate sau concesiune rețele publice de comunicații electronice și/sau elemente de infrastructură fizică.

În același sens, pentru ca datele colectate să reflecte într-un mod cât mai fidel gradul curent de dezvoltare a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică, Autoritatea a decis ca transmiterea declarației privitoare la deținerea sau nedeținerea în proprietate sau concesiune a rețelelor publice de comunicații electronice și/sau a elementelor de infrastructură fizică să fie efectuată prin raportare la situația existentă la o anumită dată de referință, valabilă pentru toți furnizorii de rețele publice de comunicații electronice, respectiv 1 septembrie.

Prima transmitere a declarației și, după caz, a informațiilor prevăzute în decizie se va realiza în perioada de raportare a anului curent de către cei care devin furnizori de rețele publice de comunicații electronice până la data de 31 august a fiecărui an, inclusiv, și în anul următor pentru cei care devin furnizori după 1 septembrie.

De asemenea, au fost completate dispozițiile Deciziei președintelui ANCOM nr. 336/2013, extinzându-se aria de aplicabilitate a acesteia și pentru transmiterea informațiilor privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora.

Proiectul deciziei Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații privind modificarea și completarea Deciziei președintelui ANCOM nr. 134/2022 pentru stabilirea formatului și a modalității de transmitere a informațiilor privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, precum și de completare a Deciziei președintelui ANCOM nr. 336/2013 privind mijloacele și modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informații către ANCOM este supus consultării publice în regim de urgență și poate fi consultat aici: https://www.ancom.ro/formdata-270-45-244.

Persoanele interesate sunt invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 26.04.2023, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti), prin intermediul Registraturii online la adresa https://www.ancom.ro/formular-registratura-online_6260 sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.ro.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este instituția care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenței și inovației pe piețele comunicațiilor electronice și serviciilor poștale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotație și resurse tehnice asociate), încurajarea investițiilor eficiente în rețele și infrastructuri și promovarea conectivității ultrarapide. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.ro, www.portabilitate.ro si www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesati www.netograf.ro. Pentru a consulta acoperirea cu servicii de voce mobilă a localităților, drumurilor naționale și județene din România, accesați www.aisemnal.ro.


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL