×

Cinema -- Data și ora publicării: 12.04.2023 14:32:03

Distribuitorul Intercomfilm a anunțat publicarea trailerului anime-ului japonez "Suzume"



București (MEDIA EXPRES) / 12 apr 2023 / Intercomfilm Distribution a anunțat lansarea trailerului filmului anime japonez "Suzume", care va avea premiera în cinematografe vineri, 21 aprilie.

Linkurile sunt disponibile pe You Tube - https://youtu.be/6JJ0il12FBc, Facebook – https://fb.watch/jSeQ2OG3qD/ și Instagram - https://www.instagram.com/p/Cq7oT8RIovj/.

"Suzume" are ca motto fraza „De cealaltă parte a ușii, era timpul în întregime” din cartea „The Thief of Always”, de Clive Barker (carte publicată de Nemira în 2008 sub titlul „Hoțul de veselie”).

Regizorul japonez MAKOTO SHINKAI a scris scenariul și a avut ideea poveștii originale, iar filmul durează 122 de minute fiind destinat unei audiențe generale.

„Suzume” este descris de către producătorii japonezi drept o poveste despre maturizare, având-o ca protagonistă pe Suzume, în vârstă de 17 ani, care ajunge în diferite locații din Japonia afectate de dezastre ca să închidă ușile prin care cataclismele intră în lumea noastră.

Călătoria lui Suzume începe într-un oraș liniștit din Kyushu (situat în sud-vestul Japoniei), când aceasta întâlnește un tânăr care îi spune: „Caut o ușă”. Suzume găsește o ușă deteriorată, stând în picioare în mijlocul ruinelor, ca și cum ar fi fost ferită de orice catastrofă. Suzume interacționează... Și ușile încep să se deschidă una după alta în toată Japonia, dezlănțuind numeroase cataclisme. Suzume trebuie să închidă portalurile care amenință să înghită stelele, apusul și cerul dimineții. Ea intră într-un tărâm în care era ca și cum toate timpurile s-ar fi topit în cer... Peisaje nemaivăzute, întâlniri și despărțiri... O multitudine de provocări o așteaptă în această călătorie.

Potrivit autorului, în ciuda tuturor obstacolelor, aventura lui Suzume aduce o rază de speranță în propriile noastre lupte împotriva celor mai grele încercări, în anxietatea constrângerilor care compun viața de zi cu zi, filmul fiind povestea închiderii ușilor care leagă trecutul de prezent și viitor.

Regizorul Makoto Shinkai a avut cu „Suzume” încasări de senzație de la debutul filmului în Japonia, în noiembrie 2022, cu peste 10 milioane de bilete vândute și încasări de 13,4 miliarde de yeni (aproximativ 103 milioane dolari).

Premiera internațională a filmului a avut loc în competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin, joi, 23 februarie, fiind primul lungmetraj anime japonez aflat în competiție la acest festival în ultimele două decenii.

Produs de CoMix Wave Films și STORY inc., filmul are premiera în cinematografe la nivel internațional în aprilie (21 aprilie în România) și este distribuit de Crunchyroll, în parteneriat cu Sony Pictures Entertainment și de către Intercomfilm Distribution din România. Crunchyroll a achiziționat drepturile internaționale de distribuție și marketing (excluzând Asia) pentru film în luna de la TOHO în luna mai anul trecut, în perioada Festivalului de Film de la Cannes.

„În esență, filmul are la bază dezastrul masiv care a avut loc în Japonia în urmă cu doisprezece ani”, a declarat Shinkai (este vorba despre cutremurul de 9,1 grade din Pacific și tsunami-ul care a urmat și care a lovit Japonia în anul 2011). „Sunt nerăbdător să văd cum se traduce acest film pentru publicul internațional: ce are sens, ce nu și ce puncte comune avem între culturi. Iminenta lansare internațională a filmului sper să-mi dea răspunsul la aceste întrebări”.
(MEDIA EXPRES).


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL