×

Cinema -- Data și ora publicării: 13.04.2023 10:08:29

Asociația Control N caută autori de scenarii de film din România pentru a doua ediție a rezidenței online New DraftBucurești (MEDIA EXPRES) / 13 apr 2023 / New Draft caută 12 autori de scenarii de lungmetraj care să participe la a doua ediție a rezidenței online de dezvoltare de scenarii, un proiect unic în spațiul românesc care se desfășoară în trei sesiuni de lucru asistat, programate lunar, în perioada iulie și octombrie 2023.

New Draft este prima rezidență de dezvoltare de scenarii de lungă durată, dedicată proiectelor din România și din Republica Moldova.

Prin cea de-a doua ediție a rezidenței, organizatorii își propun să continue să ofere un cadru de învățare flexibil, exclusiv online, pentru dezvoltarea unor proiecte cu potențial, la început de drum. În urma procesului de lucru, susținerea pitch-ului se va desfășura online, în fața producătorilor, în București.

În acest demers, rezidența își dorește să ajungă atât la absolvenți de școli de profil, cât și la autori din medii conexe care au un proiect de lungmetraj în fază incipientă pe care își doresc să îl concretizeze.

Organizat de Control N și co-finanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN), New Draft oferă, timp de trei luni, training asistat pentru dezvoltarea celor 12 scenarii de lungmetraj selectate. Echipa de traineri este alcătuită din: Massimiliano Narduli (scenarist și script advisor), Ana Agopian (scenaristă și regizoare de film, consultantă de scenarii) și Crăița Nanu (selecționeră, curatoare de film și consultantă de scenarii).

New Draft este organizat de Control N și co-finanțat de Asociația Fondului Cultural Național* (AFCN). Partener: UNATC.

Parteneri media: Ziarul Metropolis, Happ.ro, Liternet, Acoperișul de sticlă, Observator cultural, Revista Golan, Modernism.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL