×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 15.05.2023 15:13:54

Digi: Abonații TV, internetul fix și telefonia mobilă au generat creșterea veniturilor în România cu 3,7% în primul trimestru din 2023București (MEDIA EXPRES) /15 mai 2023 / Veniturile Digi din România pentru perioada de trei luni încheiată la 31 martie 2023 au atins 244,8 milioane euro, marcând o creștere de 3,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, când erau de 236,1 milioane de euro.

Creșterea veniturilor a fost atribuită de către conducerea companiei creșterii serviciilor de telecomunicații mobile, internetului și date fixe și a abonaților la televiziunea cu plată, toate puse pe seama creșterii organice, susținută de pachetele atractive oferite de companiia de telecomunicații.

În această perioadă, abonații TV prin cablu și DTH au cunoscut o creștere semnificativă. Numărul de abonați la TV cu plată a crescut de la aproximativ 5.185 mii la 31 martie 2022, la aproximativ 5.507 mii la 31 martie 2023, ceea ce indică o creștere de 6,2%. În plus, abonații la internet fix și date au crescut de la aproximativ 3.875 mii la aproximativ 4.309 mii, înregistrând o creștere de aproximativ 11,2%. Aceste creșteri au fost realizate în mare parte prin mijloace organice, datorită investițiilor făcute în extinderea rețelei fixe de fibră optică și oferirea de pachete atractive pentru servicii de internet fix, date și TV cu plată.

Numărul abonaților pentru servicii de telecomunicații mobile a cunoscut, de asemenea, o creștere substanțială, de la aproximativ 4.348 mii la 31 martie 2022, la aproximativ 5.178 mii la 31 martie 2023, demonstrând o creștere semnificativă de aproximativ 19,1%. Această creștere a fost determinată în primul rând de atractivitatea ofertelor de servicii oferite de compania de telecomunicații.

Tendința de retragere din telefonia fixă a continuat, numărul abonaților la acest serviciu a scăzut de la aproximativ 969 mii la 31 martie 2022 la aproximativ 922 mii la 31 martie 2023, reprezentând o scădere de aproximativ 4,9%. Acest declin poate fi atribuit preferinței tot mai mari pentru serviciile de telecomunicații mobile față de telefonia fixă.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL