×

Cinema -- Data și ora publicării: 16.05.2023 13:49:40

Ultimele zile de înscrieri la New Draft, rezidența în care lucrezi cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana la propriul scenariu de lungmetraj



București (MEDIA EXPRES) / 16 mai 2023 / Asociația Ctrl+N a anunțat ultimele patru zile în care mai sunt deschise înscrierile la rezidența online New Draft, dedicată tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor și autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Termenul limită de înscriere este sâmbătă, 20 mai 2023.

Programul 100% online este gratuit și include întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana.

Ajunsă la a doua ediție, New Draft este prima rezidență de dezvoltare de scenarii de lungă durată, dedicată exclusiv proiectelor din România și Republica Moldova. Proiectul se va împărți în trei sesiuni de lucru de câte 5 zile, între iulie și octombrie 2023.

În urma înscrierilor, vor fi selectate 12 proiecte, care vor intra în faza de lucru intensiv. Autorii vor fi împărțiți în 3 echipe, alături de trainerii New Draft, Massimiliano Narduli (scenarist și script advisor), Ana Agopian (scenaristă și regizoare de film, consultantă de scenarii) și Crăița Nanu (selecționeră, curatoare de film și consultantă de scenarii). Sesiunile de lucru vor avea loc atât one-on-one, cât și în grup. În urma acestora, participanții vor avea timp să rescrie și să își dezvolte proiectul până la următoarea întâlnire. Prima sesiune de lucru este programată pentru perioada 11-15 iulie.

În cea de-a doua serie de întâlniri, în perioada 9-13 august, participanții New Draft vor avea oportunitatea de a primi feedback de la Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana, producători de film și membri importanți ai industriei cinematografice românești. Cea de-a treia sesiune de lucru va fi între 9-13 septembrie și reprezintă perioada în care participanții finalizează lucrul la proiectele lor și pregătesc pitch-ul programat pentru luna octombrie.

Dosarul de înscrieri trebuie să conțină (fișiere PDF):
- sinopsis dezvoltat (minim 3 pagini, maxim 5 pagini)
- scrisoare de intenție
- CV

Link către minim 1 film reprezentativ din filmografia cineastului (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj.

În cazul în care proiectul are deja un regizor / producător atașat, se vor adăuga la dosar:
- CV regizor / producător
Link către minim 1 film reprezentativ din filmografia regizorului / producătorului (scurt sau lung metraj).

Aplicațiile vor fi trimise pe adresa info@controln.ro.

New Draft nu percepe taxe de înscriere sau participare.

Aplicațiile sunt deschise și pentru participanți din Republica Moldova.

Participanții vor acoperi cheltuielile de transport în vederea deplasării pentru pitch-ul final, organizat în București. Cheltuielile de cazare sunt acoperite de organizator.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL