×

Editorial -- Data și ora publicării: 23.05.2023 16:02:06

Spectacol interactiv dedicat familiilor monoparentale din județul SibiuBucurești (MEDIA EXPRES) / 23 mai 2023 / Asociația POT SĂ AJUT, în parteneriat cu Asociația Provident pentru Educație, continuă seria acțiunilor umanitare, de data aceasta vizând în exclusivitate familiile monoparentale din județul Sibiu, printr-un spectacol intergenerațional „Împreună în timp”, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu, Str. Emil Cioran nr. 1A, joi, 1 iunie 2023, de la ora 16:00.

Evenimentul va fi o experiență interactivă cu totul aparte pentru public, invitat special fiind artistul Walter Ghicolescu, cadru didactic foarte îndrăgit de sute de copii și, în egală măsură, de adulți, fiind prezent de peste 20 de ani pe scena muzicii folk românești.

„Evenimentele intergeneraționale reduc problemele de izolare socială și oferă noi roluri tuturor celor implicați, permițând diferitelor generații să se reunească, să învețe unele de la altele. Fiecare individ, copil sau adult, este capabil să servească drept profesor, mentor sau chiar bunic/nepot pentru cineva care altfel nu ar avea această legătură. Luna aceasta aniversăm 7 ani de acțiuni pentru comunitate, iar cel mai frumos mod de a sărbători este cu Oameni și pentru Oameni. Le mulțumim partenerilor noștri și ne bucurăm nespus că, împreună în timp, putem oferi o zi altfel familiilor monoparentale din județul Sibiu”, afirmă Gabriela Stoian, Președinte Asociația POT SĂ AJUT.

„Misiunea noastră este să susținem și să facilităm incluziunea financiară. Tocmai de aceea, oferim soluții de finanțare și acelor categorii de români care, altfel, ar putea fi excluși din oferta altor instituții financiare. Credem că rolul nostru în comunitate este și trebuie să fie mai mare de atât. Proiectul Invizibilii nu este doar o constatare a problemelor cu care milioane de români din grupuri vulnerabile se confruntă, ci un demers prin care ne dorim să găsim soluții și să dăm o mână de ajutor. Suntem conștienți că familiile monoparentale se luptă adesea cu dificultăți financiare, emoționale și logistice, iar acestea pot avea un impact semnificativ asupra dezvoltării și stabilității copiilor. De aceea, ne dorim să fim o sursă de sprijin și inspirație pentru aceste familii”, a spus Florin Bâlcan, Director General Provident Financial România.

Spectacolul caritabil „Împreună în timp” va avea loc joi, 1 iunie, începând cu ora 16:00, pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu”, cel mai mare spațiu de spectacole din Sibiu, modernizat la înalte standarde tehnice și de confort pentru public, cu săli prevăzute cu locuri pentru persoanele cu dizabilități. Va fi primul din seria evenimentelor caritabile intergeneraționale organizate, la nivel național, de către Asociația POT SĂ AJUT. Accesul la eveniment este gratuit și se va face pe bază de invitație. Pentru a confirma participarea, vă rugăm să trimiteți un e-mail cu numele copilului și al aparținătorului la: events@potsăajut.ro.

Asociația POT SĂ AJUT este o organizație non-guvernamentală care ca scop promovarea activităților pentru creșterea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, precum și sprijinirea valorilor artistice și înlesnirea accesului publicului la actul cultural, prin organizarea și promovarea evenimentelor cu artiști care pot influența pozitiv percepția despre viață, cultură și educație. În 2018, a lansat proiectul ”O zi altfel” prin organizarea spectacolului caritabil ”Dulce Românie”, la care au fost invitați peste 500 vârstnici aflați în grija azilurilor de bătrâni de pe întreg teritoriul județului Sibiu, urmat de inițiative similare, cu un total de peste 4.000 beneficiari, copii și adulți, din Sibiu, București și Ilfov.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din lume. Grupul are 1,7 milioane de clienți în 7 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și companie internațională listată la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit în România peste 376 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 114 milioane de euro. Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 1,2 milioane de euro.

Context: În România sunt peste 272.000 de familii monoparentale, iar părinții singuri resimt o presiune foarte mare de timp: sunt stresați că nu sunt suficient de mult alături de copiii lor, dar, în același timp, au nevoie să fie integrați pe piața muncii cu normă întreagă pentru a face față cheltuielilor. Astfel, principala provocare pentru aceștia este să poată asigura supravegherea copiilor în condiții accesibile sau să își adapteze programul obișnuit de muncă la programul celor mici. Acestea sunt o parte dintre concluziile studiului „Invizibilii” (www.invizibilii.ro) – parte din proiectul de incluziune financiară și socială adresat grupurilor vulnerabile analizate în cadrul cercetării realizate în 2022, în premieră, la comanda Provident Financial România.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL