×

Cinema -- Data și ora publicării: 01.06.2023 15:45:32

Filme premiate la Cannes, producții americane independente și pelicule românești la Râșnov între 2-30 iunie



București (MEDIA EXPRES) / 1 iun 2023 / Cinci pelicule premiate internațional vor ajunge între 2 și 30 iunie la cinematograful “Amza Pellea” din Râșnov, Brașov, cu intrarea liberă, în cadrul Caravanelor prezentate de Asociația Cinemascop, Voodoo Films și Mobra Films, cu sprijinul Primăriei Orașului Râșnov, Mioritics.Keep Hiking și al Asociației Ronsenau Turism.

Proiectul, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, începe cu American Independent Film Festival – Itinerant la cinema Amza Pellea, unde se vor vedea în premieră la Râșnov două filme americane, recunoscute pentru poveștile lor curajoase și actorii de renume.

„Wendy”, de Behn Zeitlin, a fost prezentat în premieră la Sundance și în premieră la Râșnov sâmbătă, 3 iunie, de la ora 19:00. Adaptare după povestea lui Peter Pan, filmul reinventează povestea clasică într-un cadru complet nou. Odată cu amenințările la adresa copilăriei lor veșnice, Wendy trebuie să-și salveze frații și pe ceilalți copii de pe insulă, cu ajutorul celui mai puternic lucru pe care îl are: dragostea pentru familia ei.

Cel de-al doilea titlu al weekendului, pe 4 iunie, este „My Salinger Year”, de Philippe Falardeau, cu o distribuție de zile mari – Sigourney Weaver și Margaret Qualley. În anii 90 la New York, într-o agenție literară care îl reprezintă pe faimosul J.D. Salinger, însărcinată de șefa sa excentrică (Weaver) să prelucreze corespondența lui Salinger, Joana (Qualley) decide să personalizeze răspunsul sec oferit de agenți fanilor scriitorului. Rezultatele sunt emoționante și pline de umor.  În timp ce folosește vocea marelui autor, Joanna începe să o descopere pe a ei.

Proiecțiile continuă pe 16 și 17 iunie, atunci când Caravana Les Films de Cannes à Râșnov aduce publicului o selecție de filme de autor, din competiția Festivalului de Film de la Cannes. Cele două titluri care se vor vedea în premieră la cinema Amza Pellea sunt comedia „Le Discours”, regizată de Laurent Tirard, după un roman al celebrului Fabcaro și „Un beau matin”, de Mia Hansen-Løve, cu Lea Seydoux în rol principal, premiată cu Palm d’Or pentru interpretare feminină, și cunoscută pentru rolul ei din seria Bond.

Caravana Zilele Filmului Românesc 2023 ajunge la Râșnov pe 30 iunie, când va rula în premieră R.M.N., cel mai recent titlu semnat Cristian Mungiu, care a avut premiera mondială în selecția oficială a festivalului de la Cannes, însoțit de un mesaj din partea regizorului.

Filmul este o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.

Programul proiecțiilor se regăsește pe filmedefestival.ro.
American Independent Film Festival – Itinerant
Sâmbătă, 3 iunie, 19:00: My Salinger Year, regia Philippe Falardeau, Premieră la Berlinale, 2020
Duminică, 4 iunie, ora 19:00: Wendy, regia Behn Zeitlin

Caravana Les Films de Cannes à Râșnov
Vineri, 16 iunie, 19:00: Le Discours, regia Laurent Tirard, Cannes 2020
Sâmbătă, 17 iunie, 19:00: Un beau matin, regia Mia Hansen-Løve, Cannes 2022

Caravana Zilele Filmului Românesc
Vineri, 30 iunie,19:00: R.M.N., regia Cristian Mungiu, Cannes 2022

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL