×

Cinema -- Data și ora publicării: 13.06.2023 18:21:35

Selecție Disney 100 la TiffBucurești (MEDIA EXPRES) / 13 iun 2023 / Mai multe scurt-metraje animate din istoria Walt Disney Animation Studios, cu tema Disney100, selectate de Clark Spencer, sunt programate la Tiff sâmbătă, 17 iunie, la ora 12:00, și duminică, 18 iunie, la ora 12:30, la Cinema Victoria, Bulevardul Eroilor, nr 51, Cluj.

Proiecțiile marchează cea de-a 100-a aniversare a The Walt Disney Company, Walt Disney Animation Studios aducând anul acesta la Festivalul de Film Transilvania o proiecție specială a 100 Years of Disney Animation – a Shorts Celebration (100 de ani de animații Disney - omagiu adus scurt-metrajelor).

Sursa de inspirație în acești 100 de ani au fost fanii și familiile care au îndrăgit Disney. Pentru a celebra acest eveniment, Walt Disney Animation Studios prezintă o serie de lucrări care aduc în prim-plan această inspirație și crează amintiri minunate. Selectia a fost realizată de Clark Spencer, laureat de două ori la Premiile Oscar și Președintele Walt Disney Animation Studios.

Walt Disney a declarat, la un moment dat, că speră ca această companie să „nu piardă niciodată din vedere faptul că totul a început de la un șoricel”. Chiar și înainte de lansarea lui Mickey Mouse, totul a început, de fapt, cu un scurt-metraj.

Publicul va fi răsfățat cu secvențe rare de la începuturile animației, până la introducerea sunetului în film și lansarea lui Mickey Mouse, urmărind o retrospectivă a deceniilor trecute până la câteva dintre cele mai cunoscute scurt-metraje din prezent. Tradiția inovației în formatul de scurt-metraj continuă și azi în studioul care îi poartă numele, un loc în care Walt Disney și artiștii săi au experimentat cu noile tehnologii și tehnici în materie de animație.

Mai multe informații sunt disponibile pe: https://tiff.ro/film/o-suta-de-ani-de-disney.
(MEDIA EXPRES)Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL