×

Timp liber -- Data și ora publicării: 16.06.2023 12:47:42

Deutschlandmuseum din Berlin transportă vizitatorii înapoi în timp în 12 epoci din 2.000 de ani de istorie germanăBucurești (MEDIA EXPRES) / 16 iun 2023 / Dacă se întâmplă să fiți prin Berlin sâmbătă, 17 iunie, nu ratați Deutschlandmuseum care își deschide porțile cu o călătorie captivantă prin 2.000 de ani de istorie germană. Pe parcursul unui tur de o oră, vizitatorii vor retrăi momente definitorii din istoria Germaniei pe două etaje. Scopul expoziției este de a oferi o experiență distractivă de călătorie în timp, fără a fi nevoie de cunoștințe istorice anterioare. Noul muzeu este situat pe Leipziger Platz 7 din Berlin.

Muzeul oferă vizitatorilor posibilitatea să simtă, să miroasă și să atingă 2.000 de ani de istorie reconstituiți în 12 epoci, printre care o pădure istorică, un castel medieval, un șanț din Primul Război Mondial, un centru comercial din epoca Wilhelminian și un S-Bahn din Berlin, în noua Germania reunificată.

Fiecare dintre cele 12 săli tematice de expoziție oferă decorațiuni autentice, sunete, mirosuri și efecte de iluminare pentru a cufunda oaspeții în lumi proiectate realist. Sunt recreate păduri care par reale, scârțâitul podelei în pereții castelului, mirosul de praf de pușcă, vitrinele de aur strălucitoare ale anilor '20 , molozul în Berlinul distrus în anul 1945 și multe altele. Proiecțiile 3D extind universul încăperilor în lumea digitală.

Muzeul include divertismentul prin panourile de afișare, hărți interactive și opere de artă care informează despre fiecare epocă. Prezentările media rulează în bucle scurte, astfel încât oaspeții să poată retrăi rapid ca o joacă istoria, chiar și fără cunoștințe anterioare.

Potrivit organizatorilor, pentru prima dată o expoziție combină istoria unei întregi națiuni cu divertismentul unui parc tematic și tehnologia unui platou de film. Pentru a realiza acest lucru, Robert Rückel, directorul Muzeului Spionilor a adunat o echipă care include experți renumiți, precum designerul premiat de parcuri tematice Chris Lange și designerii grafici Constantin Bänfer și Jonas Kartenbeck. O echipă de istorici, designeri, arhitecți, designeri de jocuri, planificatori și mulți alții au fost implicați în construirea muzeului.

„Muzeele naționale istorice își îmbracă expozițiile cu o aură fascinantă și prezintă piese de colecție impresionante. Parcurile de distracții, pe de altă parte, creează lumi fantastice în care oaspeții vin să se distreze. Deutschlandmuseum le combină pe ambele: permite experiențe imersive și, în același timp, transmite o înțelegere cuprinzătoare a erei respective. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat cu echipa de creație și cu arhitecții. Această experiență este unică, deoarece dărâmă barierele culturale și transportă fizic vizitatorii în timp, în istorie", a declarat Robert Rückel, directorul muzeului.

Situat lângă Muzeul Spionilor, Deutschlandmuseum completează oferta culturală a Berlinului, fiind deschis zilnic de la 10:00 la 20:00, intrarea făcându-se exclusiv cu bilete de interval orar. Bilete sunt disponibile la prețuri reduse online, cu 11 - 21 de euro pentru adulți, și 8 - 14,50 euro prețuri reduse. În plus, sunt oferite bilete combinate cu reducere dacă este vizitat și Muzeul Spionilor.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL