×

MUZICĂ -- Data și ora publicării: 05.07.2023 11:04:55

Festivalul EUROPAfest 30 debutează vineri 7 iulie cu o Seară de jazz la PalatBucurești (MEDIA EXPRES) / 5 iul 2023 / EUROPAfest 30 debutează vineri, 7 iulie, cu Opening Gala Concert - Jazz at the Palace pe scena Sălii Auditorium a Palatului Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României, eveniment progrmat de la ora 20:00, cu prezența anunțată a Altețelor Lor Regale Principele Radu și Principesa Sofia.

Deschiderea ediției aniversare reunește artiști cunoscuți ai scenelor de jazz din Italia, Franța, Spania și România.

Unul dintre cei mai apreciați saxofoniști ai Italiei, Vittorio Cuculo, câștigător cu trupa sa a premiului „Best Band” în cadrul EUROPAfest 2021 revine la București. Însoțit de muzicieni de top, Cuculo reușește să interpreteze spiritul bebop-ului într-un mod viu și convingător. În aceeași seară vor evolua Shenandoah Jazz Project – Spania, Black Pantone – Franța și David Luca Trio – România. Concertul e gândit sub forma unui jam sessions, cu reacții spontane și sunete noi, proaspete.

Între 8 și 14 iulie, de la 20:00, Sala Auditorium va găzdui zilnic două trupe de jazz care vor aduce publicului din România ultimele tendințe de pe scenele lumii. Capitala va fi animată de concerte precum Summertime Jazz, Italian Jazz Night, It’s Jazz Time, Jazz a Perfect Day sau Best of Jazz. Sofisticat sau relaxat, oricine își poate regăsi stilul preferat în varietatea de evenimente oferite.

Pe 15 iulie are loc Gala EUROPAfest care celebrează într-o atmosferă plină de emoție și entuziasm cele mai bune trupe ale ediției 2023, iar publicul va avea ocazia să afle cine sunt câștigătorii acestui an.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest ne-a declarat: “Sunt bucuros că peste 2 zile începem ediția aniversară 30. Am fost întrebat cum se simte și trebuie să recunosc că senzația e copleșitoare. Mi-am imaginat de multe ori acest moment, mai ales la începuturi, dar realitatea e mult mai frumoasă. Gândul că am reușit să organizăm în România un eveniment internațional anual, fără întrerupere, chiar și în pandemie, când l-am mutat temporar în online, spune multe. Și aici nu mă refer la munca imensă din spate, ci la apetitul publicului pentru evenimente de calitate, la dorința artiștilor din întreaga lume de a veni în România, la faptul că și la noi în țară se pot organiza evenimente de ținută. E adevărat că e un eveniment premium, dar am încurajat prezența spectatorilor prin păstrarea biletelor într-o zonă accesibilă și ani la rând am oferit intrarea liberă. Începem în forță, așa cum se cuvine unui festival internațional de 30 de ani. Așadar, vineri, vă invit să spunem împreună Start EUROPAfest !”

EUROPAfest este singurul festival din Europa care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică. Sub sloganul “It’s all about live quality music!, jmEvents, organizatorul festivalului, a decis ca 2023 să fie dedicat cu precădere jazz-ului, care înseamnă libertate, spontaneitate, energie.

Bucureștiul va răsuna în acordurile muzicienilor din peste 20 de țări prin concerte, jam sessions, concursuri, workshop-uri. De aproape două decenii EUROPAfest se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și al Alteței Sale Regale Principele Radu, iar din 2015 are titulatura Europe’s Finest Festivals.

EUROPAfest 30 este proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii.

Mai multe detalii pe www.EUROPAfest.ro, iar bilete se pot cumpăra online prin rețeaua www.iabilet.ro
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL