×

MUZICĂ -- Data și ora publicării: 10.08.2023 15:48:38

Premii de mii de euro la Festivalul - concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești "Trofeul Tinereții" - Amara, ediția 55, 19 - 20 august 2023București (MEDIA EXPRS) / 10 aug 2023 / "Trofeul Tinereții" care are loc între 19 - 20 august, la Grădina de Vară din Amara, județul Ialomița, trece printr-o reconfigurare semnificativă care vizează adăugarea unei note distinctive actuale și dinamice, adaptată nevoilor și așteptărilor tinerilor artiști din muzica ușoară, potrivit unui comunicat difuzat de organizatori.

Această evoluție reflectă angajamentul acestora de a promova muzica românească într-un mod inovator și relevant pentru generația actuală, păstrând totodată valorile cultivate tradițional de prestigiosul festival anual de la Amara.

Noul slogan "creator de artiști” reflectă cu fidelitate misiunea evenimentului de a descoperi și promova noi talente în industria muzicală. Pentru a ajunge la acest scop, organizatorii vor oferi câștigătorului trofeului, un super premiu ce va include: 2 producții muzicale proprii, 2 videoclipuri pentru piesele produse, training management artist, pachet de branding guidelines artist, strategie de campanie artist, identitate artist, toate materialele de promovare și branding (online și offline) necesare unui artist, un concert extraordinar în cadrul evenimentului Amara 2024 și 10.000 lei.

Ceilalți câștigători vor primi: 5.000 lei/premiul I, 4.000 lei/premiul II, 3.000 lei/premiul III, 1.500 lei/mențiune și 1.500 lei/premiul de popularitate.

În premieră, Festivalul-concurs "Trofeul Tinereții" - Amara își extinde orizonturile muzicale prin includerea interpretării de către fiecare finalist a unei melodii din repertoriul internațional. Această inițiativă le oferă finaliștilor oportunitatea de a-și demonstra versatilitatea și talentul în abordarea unor piese din alte culturi muzicale, aducând un plus de diversitate și originalitate în competiție.

Juriul este compus din experți și personalități recunoscute din diverse domenii esențiale pentru dezvoltarea unui artist. Experiența și cunoștințele acestor profesioniști vor contribui la evaluarea obiectivă a participanților. Având în vedere diversitatea juriului, tinerii artiști vor primi feedback și sugestii care îi vor ajuta să-și îmbunătățească performanțele și să-și exploreze întregul potențial artistic.

Lista de jurați: Anna Ungureanu - Președinte Juriu - Dirijor al Corului Național de Camera Madrigal “Marin Constantin” și Director Artistic Cantus Mundi; Daniel Trifu - Director Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Artist interpret la Târgoveții de Odinioară; Laura Petrescu - Artist interpret, Prezentator TV și Fotomodel; Silviu Păduraru - Artist, Compozitor și Producator muzical; Nicoleta Popa - Director Național FM, Favorit TV și Național TV; Virgil Dulceanu - Compozitor muzical și Profesor de pian; Zoli Toth - Artist, Profesor percuție și Realizator TV&Radio; Ovidiu Stănescu- Songwriter, Remixer, Producator Kiss FM; Mihai Mindirigiu - Organizator și Producător festivaluri.

Vizitatorii festivalului se vor bucura, zilnic între orele 10:00 și 22:00, de experiențe culinare și gastronomice în zona food & drinks & refreshments, dar și de concertele unor artiști consacrați precum Dj YAANG și LORA (19 august), DEEPSIDE DEEJAYS, DEEPCENTRAL și THE MOTANS(20 august), prezentate de ALEXANDRA UNGUREANU.

“Suntem mândri să anunțăm că suntem singurul festival-concurs din țară care oferă câștigătorului oportunitatea extraordinară de a obține timp de un an de zile sprijin profesionist pentru a-și dezvolta cariera muzicală sub îndrumarea unor experți recunoscuți în industrie. Festivalul are la bază ideea de spaţiu cultural deschis şi de diversitate, fiind construit în jurul dialogului multicultural. Concurenţii vor fi antrenaţi într-o competiţie care le stimulează creativitatea, iar accentul va fi pus pe colaborare, comunicare, echipă, întâlnire, schimb de experienţă şi de idei, cultură urbană, divertisment şi diversitate”, a declarat Alin Potinche, Directorul Festivalului Trofeul Tinereții Amara, ediția 55.

De-a lungul timpului, Festivalul „Trofeul Tinereții“ a rămas locul de întâlnire al generațiilor de artişti. Amara confirmă numeroase talente interpretative, sintetizând într-o manieră proprie imaginea muzicii uşoare româneşti în diversitatea genurilor sale. Manifestarea se desfăşoară fără întrerupere din 1968, fiind cel mai longeviv festival de muzică uşoară din țară.

Detalii și informații pe site-ul oficial al festivalului: www.festivalulamara.ro.

Organizatorii Festivalului sunt Consiliul Județean Ialomița, Primăria și Consiliul Local Amara, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural "Ionel Perlea" Ialomița.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL