×

Revista presei -- Data și ora publicării: 21.08.2023 09:19:27

REVISTA PRESEI / 21 aug 2023 /



Actorul Marcel Iureș este gazda unui nou serial documentar la History Channel
Premieră la televiziunea Focus Sat TV: transmite pentru prima dată sport în direct
mediaTRUST: Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciolacu
Mutări surpriză pe piața media. Televiziunea care a luat trei jurnaliști de la concurență
Cinci posturi TV ale Televiziunii Române au avut luna trecută o audiență națională cât populația orașului Orăștie. Ce populație are Orăștie?
Administrația Prezidențială explică autorizarea Lenovo de a participa la rețeaua 5G
Elena Băsescu apare la Aleph News, fiind prezentată ca editor / A vorbit despre azilurile de bătrâni
Cine este jurnalistul TVR care se va ocupa de imaginea unei companii fantomă de la Transporturi
Creșterea IT-ului a încetinit
Intel renunță la o tranzacție de 5,4 miliarde de dolari în Israel
ZF Tech Day. Florin Popa, B2B, Orange România: Piaţa naţională de IT&C va creşte şi anul acesta, probabil mai accelerat decât economia României. Creşterea pieţei va fi susţinută şi de fondurile europene pentru digitalizare
Raport: grupul eMAG a avut în anul fiscal 2023, încheiat în martie, venituri de 2 mld. dolari, mai mici cu 4%, cu o pierdere de 63 mil. dolari. eMAG are un potenţial important de creştere în faţă, cu o rată medie de creştere anuală a retailului online estimată pentru România la 12% până în 2026, conform raportului anual al Prosus, acţionarul majoritar al grupului
Revenire-surpriză, după 30 de ani de Pro TV. Proiectul secret al jurnalistei Ioana Cosma, exclusiv cu Paginademedia.ro
Prima emisiune dedicată romilor ajunge la B1 TV, după 18 ani de la lansare. Se va numi Romi pentru România. Când începe şi ce implicare are Vali Rupiţă (fost regizor la Chestiunea Zilei)?
Digi24 avertizează că imaginea i-a fost clonată şi folosită alături de numele unor vedete precum Andreea Esca, Andreea Marin şi Mihai Gâdea
Redactorul şef al ştirilor Prima TV pleacă după un an pe poziţie: "Despărţirea a fost în condiţii amiabile"
În ciuda încasărilor slabe, „Blue Beetle” debutează pe primul loc în box office-ul nord-american şi pune capăt dominaţiei de patru săptămâni a filmului „Barbie”
Preliminarii CE 2024: România-Israel, 9 septembrie, ora 21:45, la Prima TV
Musk anunță noua măsură de reformă pe X, fosta Twitter - Interdicție la blocare. Anunțul său provoacă numeroase critici pe Internet
Lungmetrajul iranian „Terrestrial Verses”, de Ali Asgari şi Alireza Khatami, a câştigat Trofeul ANONIMUL 2023
Festivalul Animest.18 va avea loc între 6 şi 15 octombrie, la Bucureşti. „Join the dance!”, tema ediţiei
DIVA va difuza sezonul 3 al serialului "Morgane, geniul investigațiilor"
Număr abonamente Digi România în trimestrul al doilea al anului 2023
Recomandări Filmbox Premium pentru luna august
Spaniolii vor lansa și a doua televiziune publică 4K: TVE UHD 2
Modalitățile de semnare a contractelor de comunicații electronice
CE FILME ȘI SERIALE APAR PE SKYSHOWTIME ÎN SEPTEMBRIE 2023
„JOCUL CUVINTELOR CU DAN NEGRU” REVINE CU SEZONUL 3 LA KANAL D. „E UN SHOW CA O REVOLUȚIE”
ULTIMELE 6 CUPLURI DIN SHOW-UL CURSA IUBIRII, DE LA PRIMA TV. CARE ESTE MARELE PREMIU PUS ÎN JOC

...


Actorul Marcel Iureș este gazda unui nou serial documentar la History Channel

History Channel anunță lansarea seriei „Enigmele României”, a doua serie locală a televiziunii în România. Seria este formată din șase episoade de 30 de minute, în care actorul Marcel Iureș va cerceta o serie de enigme fără răspuns, care se axează pe istorie, geologie, crime și ritualuri religioase ascunse. Serialul va avea premiera românească în luna octombrie a.c. la History Channel. Cele șase episoade vor explora mistere și enigme din istoria României, cum ar fi locul în care se află mormântul lui Vlad Țepeș, cauza morții poetului național Mihai Eminescu, căutarea tablourilor dispărute în urma „marelui jaf” de la muzeul Brukenthal din Sibiu sau misterul iahtului Ostara – o navă cu o comoară de aur a unor nobili ruși, care au fost găsiți uciși aproape de malul românesc al Deltei Dunării în timp ce fugeau de bolșevici. Karol Bek, Senior Commercial Director și Country Manager pentru România la A+E Networks Polonia & CEE: „Suntem încântați să anunțăm o nouă producție locală în România, «Enigmele României», unde History Channel își menține cu mândrie poziția nr. 1 în topul televiziunilor factuale pentru al zecelea an consecutiv și se plasează în top 15 televiziuni la nivel național. Observăm un apetit mare al publicului din România pentru programele care îmbină istoria cu misterul. Prin urmare, am decis să ne concentrăm pe unele dintre cele mai fascinante mistere ale României și nu ne-am putut gândi la o gazdă mai potrivită pentru această emisiune decât Marcel Iureș, care, cu personalitatea sa carismatică, ne va ghida dincolo de narațiunile oficiale ale istoriei, în căutarea răspunsurilor.” Marcel Iureș: „Sunt încântat să fiu gazda noii serii documentare History Channel, «Enigmele României». Este o emisiune intrigantă, care sper că îi va familiariza pe telespectatorii noștri cu noi perspective privind personalități și evenimente celebre care au definit istoria României. Cred că această emisiune va fi, de asemenea, o mare oportunitate de a promova moștenirea culturală fascinantă a României în întreaga lume, iar eu sunt onorat să fiu ambasadorul ei.”
https://www.forbes.ro/actorul-marcel-iures-este-gazda-unui-nou-serial-documentar-la-history-channel-344973

Premieră la televiziunea Focus Sat TV: transmite pentru prima dată sport în direct

TOP14, competiție de rugby profesionist, va fi transmisă în România, exclusiv și în direct, cu comentariu în limba română, de televiziunea Focus Sat TV. Pasionații de rugby pot urmări confruntările de elită din Liga Națională de Rugby din Franța atât pe canalul Focus Sat TV, cât și prin intermediul aplicației Focus Sat. Cele mai prestigioase echipe de rugby franceze concurează în TOP14, considerată una dintre cele trei mari competiții de rugby din Europa. Acest campionat a fost fondat în 1892 și, începând cu 1998, este organizat de Liga Națională de Rugby. TOP14 include 14 cluburi ce luptă pentru a obține un loc în Cupa Campionilor Europeni la Rugby. Un sezon din această competiție se întinde de la august la iunie, având 26 de runde împărțite în două faze. În prima fază, toate echipele participă, iar în a doua fază, cele mai bune șase echipe concurează într-un sistem de eliminare directă.
https://www.hdsatelit.com/2023/08/premiera-la-televiziunea-focus-sat-tv.html

mediaTRUST: Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciolacu

În luna iulie, Alexandru Rafila a fost ministrul cu cea mai mare expunere mediatică. La nivelul partidelor politice, miniștrii PNL au fost cei mai vizibili politicieni, consolidându-și prezența în media. În perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-31 iulie 2023, miniștrii PNL au înregistrat cel mai mare număr de materiale la TV, radio, presa scrisă, presa online și social media. Au fost menționați în 22.833 de materiale jurnalistice, ceea ce se traduce prin faptul că audiența însumată a informațiilor despre aceștia a ajuns la români de peste 25 de ori într-o lună (434.600.350 de contacte). Miniștrii PSD au fost menționați în 20.167 de materiale în media, însă la nivelul audienței aceștia depășesc PNL. Conform mediaTRUST, un român a intrat în contact cu mesajele transmise de miniștrii PSD de peste 28 de ori într-o lună (ajungând la 476.916.221 de contacte). În actualul Guvern Ciolacu, 6 din cei 18 miniștri sunt femei. Pentru o perspectivă mai detaliată, mediaTRUST a analizat prezența acestora în mass-media. Conform datelor analizate, numele lor a apărut în 15.063 de materiale jurnalistice în diverse surse media din România, reprezentând 35% din totalul de 43.000 de materiale monitorizate. În luna iulie, Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a fost cea mai mediatizată femeie ministru, menționată în 4.196 de materiale jurnalistice. Alina Gorghiu a fost menționată în 3.387 de articole de presă, iar Raluca Turcan închide podiumul, menționată în 2.698 materiale.
https://www.forbes.ro/mediatrust-vizibilitatea-partidelor-politice-generata-de-ministrii-cabinetului-ciolacu-344922

Mutări surpriză pe piața media. Televiziunea care a luat trei jurnaliști de la concurență

Mutări surpriză în piața media. Trei jurnaliști cunoscuți se alătură postului de știri Digi24. Printre aceștia se numără și o fostă realizatoare de la România TV. Postul Digi24 bifează în luna august trei achiziții importante din piața media. Nume noi s-au alăturat postului de ştiri, astfel: jurnalista Liliana Ruse, fostă realizatoare la România TV, Cristi Citre, venit de la Euronews, care a mai fost angajat anterior la Digi24, şi omul de radio Valentin Chisoceanu. Toţi cei trei jurnaliști şi-au anunţat pe Facebook evoluția profesională. „Şi pe urmă s-a întâmplat asta. No more şomaj! Revin cu detalii. Stay tuned”, a scris Liliana Ruse pe Facebook. A postat alături o poză cu ea, aflată în studioul de ştiri al Digi24. Lili Ruse se alătură postului Digi24, după ce în luna iunie şi-a anunţat plecarea de la Romania TV, post la care a lucrat încă de la lansarea acestuia, în anul 2011. Jurnalsita are 22 de ani de experienţă în media, lucrând anterior la agenţia de presă Mediafax, Adevărul și Gândul.
https://evz.ro/mutari-surpriza-piata-media-digi24.html

Cinci posturi TV ale Televiziunii Române au avut luna trecută o audiență națională cât populația orașului Orăștie. Ce populație are Orăștie?

În luna iulie, consumul de programe TV pe telecomandă atinge cele mai reduse cote din timpul anului. Piața de televiziune funcționează pe pilot automat în vacanță. Este un bun moment pentru a analiza care este publicul fidel al programelor difuzate de cele cinci televiziuni ale Societății Române de Televiziune (SRTV), aflate în studiile de monitorizare ale Kantar Media: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Info și TVR Cultural. Adică, cine sunt românii care n-au plecat în vacanțe și, toropiți de caniculă, au ales ofertele televiziunii publice. Cele cinci televiziuni au avut o cotă de piață (vizionare) de 2,9% la nivel național. Cu alte cuvinte, doar 2,9% dintre românii care s-au uitat la televizor în cursul lunii iulie au urmărit una dintre aceste televiziuni. Această cotă este net inferioară liderului pieței Pro TV (18%), se află la nivelul televiziunii pentru publicul feminin Happy Channel (2,96%) și este ceva mai mare decât cota de vizionare a televiziunii tabloide Antena Stars (2,37%). O comparație cu marile grupuri, precum Pro TV (cinci televiziuni – 21,3%), Intact (cinci televiziuni – 22,3%) și Kanal D (două televiziuni – 11,5%), este umilitoare pentru televiziunea de stat. Instituția avea 2.094 de angajați în 2022, conform Raportului de Activitate, un număr apropiat de totalul angajaților celor trei grupuri private (2.122). Mulți angajați, puține puncte de ratinguri – pare sloganul sub care funcționează televiziunea publică.
https://www.libertatea.ro/opinii/cinci-posturi-tv-ale-televiziunii-romane-au-avut-luna-trecuta-o-audienta-nationala-cat-populatia-orasului-orastie-ce-populatie-are-orastie-4631732

Administrația Prezidențială explică autorizarea Lenovo de a participa la rețeaua 5G

După ce săptămâna trecută Executivul autoriza compania chineză Lenovo să participe la rețeaua 5G din România printr-o hotarare luată in luna iulie și publicată în Monitorul Oficial, acum, Administratia Prezidențială își explică decizia într-un răspuns pentru G4 Media. Decizia din urmă cu o săptămână a fost semnată de premierul Marcel Ciolacu și se bazează pe un aviz conform al Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Măsura a surprins în condițiile în care România are, din 2021, o lege special creată pentru a ține la distanță companiile chineze, din cauza suspiciunilor majore privind implicarea Beijingului în activități de spionaj tehnologic. Acum, Administratia Prezidentiala isi explica hotararea- Consiliul Suprem de Apărare a Țării a avizat decizia Guvernului avand in vedere ca organizația, respectiv compania Lenovo, funcționează sub legile din Hong Kong, care se bazează pe statul de drept și independența sistemului judiciar, în temeiul principiului „o țară, două sisteme”. Președintele Iohannis a promulgat în 2021 Legea privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G. Legea prevede că furnizorii de comunicaţii vor putea utiliza în reţelele 5G numai tehnologii, echipamente şi programe software de la producători autorizaţi în prealabil prin decizie a prim-ministrului, pe baza avizului conform al CSAT. Legea conferă ultimul cuvânt Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în ceea ce priveşte autorizarea proiectelor şi exclude practic compania chineză Huawei de la operaţiunile de realizare a echipamentelor. G4Media reamintește că Legea 5G a fost precedată de un memorandum semnat la Washington, în august 2019, în prezența președinților Klaus Iohannis și Donald Trump.
https://www.rfi.ro/politica-158487-administratia-prezidentiala-explica-autorizarea-lenovo-de-participa-la-reteaua-5g

Elena Băsescu apare la Aleph News, fiind prezentată ca editor / A vorbit despre azilurile de bătrâni

Fiica fostului președinte Traian Băsescu, Elena, a revenit la muncă de câteva luni după ce a fost angajată la televiziunea Aleph News, deținută de Adrian Sârbu, relatează Libertatea. De ceva vreme, fata cea mică a fostului președinte Traian Băsescu apare și pe micul ecran, unde comentează subiecte de politică. În urmă cu câteva zile, Elena Băsescu a vorbit în cadrul unui jurnal de știri despre implicațiile pentru România după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să rupă acordul privind transportul cerealelor din Ucraina pe Marea Neagră, notează Unica. În cadrul altui program de știri, fiica lui Traian Băsescu a vorbit despre azilurile din țară, în care au fost descoperite nereguli. La fiecare apariție la Aleph News, Elena Băsescu nu a fost prezentată drept reporter sau prezentator, ci editor Aleph News.
https://www.g4media.ro/video-elena-basescu-apare-la-aleph-news-fiind-prezentata-ca-editor-a-vorbit-despre-azilurile-de-batrani.html

Cine este jurnalistul TVR care se va ocupa de imaginea unei companii fantomă de la Transporturi

La Ministerul Transporturilor și Infrastructurii există o companie unde se taie frunză la câini, dar care angajează personal pe salarii uriașe. Guvernul Cioloș a adoptat, în 2016, o ordonanță de urgență prin care reorganizează C.N.A.D.N.R. și înfiinţează Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. (C.N.I.R.), o companie distinctă pentru gestionarea infrastructurii rutiere. Tot atunci, C.N.A.D.N.R și-a schimbat denumirea în C.N.A.I.R. (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) care va avea ca obiect principal de activitate întreținerea, repararea, administrarea și exploatarea autostrăzilor, drumurilor, variantelor ocolitoare și altor elemente de infrastructură rutieră. Noua companie CNIR se va ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităților de deplasare a cetățenilor și de circulație a mărfurilor în condiții de siguranță. Dar din 2016 până în aprilie 2023, n-a mai auzit nimeni de CNIR. Însă, în aprilie 2023, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, îl numește director general la CNIR pe onsilierul său personal, ieșeanul Cătălin Urtoi, cel care 18 octombrie 2018 cerea scoaterea în afara legii a PSD (Sorin Grindeanu consiliat de cameleonul ieșean Cătălin Urtoi). La ultima ședință a Consiliului de Administrație, din 10 august 2023 a aceastei companii fantomă denumită CNIR, s-a aprobat grila de salarizare pentru cei 400 de viitori angajați unde cel mai mic salariu este între 3.300 și 3.735 lei pentru un muncitor necalificat, cu doar 8 clase și zero experiență. Dar, surpriză! Unul dintre consilierii directorului general Cătălin Urtoi va fi jurnalistul TVR Claudiu Lucaci, fostul purtător de cuvânt al lui Adrian Năstase și ex-director de comunicare al fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ritzi. De asemenea, din iunie 2003 și până în martie 2005, Claudiu Lucaci a fost trimis de Adrian Năstase în postul de Consul general al României la Los Angeles, în Statele Unite ale Americii. Acesta urmează să fie remunerat lunar cu suma de 18.000 de lei brut.
https://www.puterea.ro/cine-este-jurnalistul-tvr-care-se-va-ocupa-de-imaginea-unei-companii-fantoma-de-la-transporturi/

Creșterea IT-ului a încetinit

După o creștere spectaculoasă pe fondul pandemiei, domeniul IT a intrat într-o fază de recalibrare – atât în România, cât și la nivel mondial, companiile au făcut restructurări, pe fondul scăderii solicitărilor de soluții și servicii IT&C. „Dacă, în primele șase luni ale anului trecut, am înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de peste 16%, creșterea din acest an a fost de numai 5,8 procente. Pe lângă situația dificilă la nivel global, se adaugă incertitudinile de ordin fiscal din România, care nu fac decât să îngreuneze și mai mult lucrurile,” a declarat CEO-ul EXE Software, Sorin Cosmescu. În 2023 compania a pus accentul pe consolidarea cunoștințelor tehnice ale echipei, prin cursuri, certificări și recrutarea de noi talente, revizuirea și includerea de noi functionalități în produsele proprii -esFields, Delta System și ProHR- și în adoptarea de noi tehnologii, accentul fiind pus pe inteligența artificială, mai precis tehnologia OpenAI. „Nu în ultimul rând, am intensificat acțiunile de marketing și vânzări, iar rezultatele nu au întârziat să apară – am câștigat doi noi clienți importanți: o companie anglo-americană, care activeaza la nivel global și o companie românească de renume la nivel local.
https://www.forbes.ro/cresterea-it-ului-a-incetinit-345272

Intel renunță la o tranzacție de 5,4 miliarde de dolari în Israel

Intel a anunțat miercuri că renunță la planul de a achiziționa, pentru 5,4 miliarde de dolari, producătorul israelian de cipuri Tower Semiconductor, deoarece nu a reușit să obțină aprobările de reglementare în timp util. Intel, care a semnat un acord pentru cumpărarea Tower anul trecut, va plăti companiei israeliene o taxă de reziliere de 353 milioane de dolari, potrivit Reuters. În luna iunie a acestui an, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că Intel a fost de acord să aloce fonduri de 25 miliarde de dolari pentru construcția unei fabrici în Israel. Cererea de cipuri Intel a scăzut după doi ani de creștere puternică generată de munca de la distanță în timpul pandemiei, ceea ce a determinat producătorul de cipuri să recurgă la reduceri de costuri.
https://www.forbes.ro/intel-renunta-la-o-tranzactie-de-54-miliarde-de-dolari-in-israel-344948

ZF Tech Day. Florin Popa, B2B, Orange România: Piaţa naţională de IT&C va creşte şi anul acesta, probabil mai accelerat decât economia României. Creşterea pieţei va fi susţinută şi de fondurile europene pentru digitalizare

Piaţa va creşte cu siguranţă.“ „Pe lângă PNRR există alte câteva programe de finanţare disponibile pentru companii, un exemplu foarte bun este acesta pentru IMM-uri. Aş spune că în acest moment IMM-urile încep să înţeleagă că pot să acceseze aceste fonduri.” Industria românească de IT&C îşi va continua creşterea şi în 2023, a spus Florin Popa, business to business director (B2B), Orange România, adăugând că transfor­marea digitală este un drum fără cale de întoarcere. „Cel mai probabil şi anul acesta o să vedem o creştere accelerată pe piaţa de IT&C decât creşterea eco­no­miei româneşti. Creşterea va fi ajutată şi de fondurile europene, dar şi de cererea care vine din sectorul privat pentru că în continuare com­paniile - indiferent că vor avea acces la fonduri europene sau nu - vor continua să îşi investească banii - fie că vorbim de investiţii de capital, fie că vor cumpăra servicii pe bază de abonament lunar -, vor continua să achiziţioneze soluţii IT, pentru că transformarea digitală este un drum fără întoarcere. Piaţa va creşte cu siguranţă. Asociaţia Patro­nală a Industriei de Software anunţa pe finalul anului trecut depăşirea bornei de 9 miliarde de euro pentru piaţa de IT&C, cu o creştere aproape triplă faţă de creşterea economică de anul trecut“, a spus Florin Popa în cadrul emisiunii ZF Tech difuzată în luna martie a acestui an. El a adăugat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va juca un rol important în susţinerea continuării creşterii pieţei de tehnologie din România, iar discuţiile publice cu privire la proiecte de digitalizare şi transformare digitală sunt din ce în ce mai accelerate.
https://www.zf.ro/techday/zf-tech-day-florin-popa-b2b-orange-romania-piata-nationala-it-c-22082034

Raport: grupul eMAG a avut în anul fiscal 2023, încheiat în martie, venituri de 2 mld. dolari, mai mici cu 4%, cu o pierdere de 63 mil. dolari. eMAG are un potenţial important de creştere în faţă, cu o rată medie de creştere anuală a retailului online estimată pentru România la 12% până în 2026, conform raportului anual al Prosus, acţionarul majoritar al grupului

Grupul eMAG, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de retail online din regiune, care are cel mai mare business în România, dar are o prezenţă puternică şi în Ungaria şi Bulgaria, a avut în anul fiscal 2023, încheiat la 31 martie, venituri de 2 mld. dolari, mai mici cu 4% faţă de anul precedent, şi o pierdere din operaţiuni de 63 mil. dolari faţă de un minus de 35 mil. dolari în anul precedent - pe fondul unui complex de factori dintre care cei mai importanţi au fost revenirea consumatorilor în offline şi redu­cerea încrederii consumatorilor pe fondul războiului de la graniţă şi al exploziei inflaţiei şi al temerilor privind intrarea în recesiune, arată raportul anual al grupului Prosus, acţionarul majoritar al retailerului. „Afacerile din retailul online au înregistrat o creştere explozivă în prima parte a pandemiei, pe măsură ce consumatorii au rămas acasă având opţiuni limitate în mediul offline. După pandemie, în 2022, creşterea s-a încetinit din cauza incertitudinilor geopolitice şi economice generate de invazia Rusiei în Ucraina, precum şi a unei reveniri parţiale a consumatorilor la obiceiurile lor de a face cumpărături offline. La nivel macro, inflaţia în creştere, preţurile tot mai mari la energie, ratele de dobândă ridicate şi temerile privind intrarea în recesiune au afectat încrederea consumatorilor. Pentru afacerile din retailul online, aceste condiţii nefavorabile au fost amplificate din cauza competiţiei agresive derulate de competitorii offline, precum şi a perturbărilor din lanţul de aprovizionare. Ca rezultat, GMV (volumul brut al mărfurilor tranzacţionate) a scăzut cu 13% de la an la an, calculat în dolari, în timp ce în moneda locală rezultatul este egal cu cel din anul precedent. Veniturile grupului eMAG au scăzut cu 14% în dolari şi cu 4% dacă sunt calculate în moneda locală, la 2 mld. dolari. Businessul de bază de retail online al eMAG a înregistrat o pierdere de 15 milioane de dolari pentru anul fiscal 2023, faţă de un profit de 13 milioane de dolari în 2022“, conform documentului.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/raport-grupul-emag-avut-anul-fiscal-2023-incheiat-martie-venituri-2-22090025

Revenire-surpriză, după 30 de ani de Pro TV. Proiectul secret al jurnalistei Ioana Cosma, exclusiv cu Paginademedia.ro

După aproape 30 de ani sub aceeaşi siglă, în februarie anul acesta, Ioana Cosma se despărţea de Pro TV. „Da, domne', am fost dată afară! Dar pot din nou să Gândesc liber!”, declara ea, în exclusivitate, pentru Paginademedia.ro. A urmat o scurtă colaborare cu Fanatik, de numai trei luni, timp în care a realizat matinalul Fanatik Superliga. Dar în acest răstimp un gând puternic nu îi dădea pace: să producă propriul podcast, care să îmbine două dintre cele mai mari pasiuni ale sale: cea pentru sport şi cea pentru căţeluşi. Ioana Cosma va lansa in curand, în colaborare cu şi exclusiv pe Paginademedia.ro, primul ei proiect personal: podcastul SPORT Toc & Talk. Deocamdată vă prezentăm primele amănunte şi declaraţii despre această emisiune.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/ioana-cosma-podcast-paginademedia-21288475google_vignette

Prima emisiune dedicată romilor ajunge la B1 TV, după 18 ani de la lansare. Se va numi Romi pentru România. Când începe şi ce implicare are Vali Rupiţă (fost regizor la Chestiunea Zilei)?

O nouă emisiune în grila postului B1 TV: una dedicată romilor. Este vorba despre Romi pentru România, care va debuta la 3 septembrie. Echipa realizatoare nu este, însă, şi ea la debut, ci este una cu state vechi: Vali Rupiţă (fost regizor secund şi la Chestiunea Zilei), soţia sa, Monica Cronea, şi Nicu Păun, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”. Emisiunea va fi difuzată de postul B1 TV în fiecare duminică, de la ora 10.00 la ora 11.00. Romi pentru România este produsă de Departamentul Mass Media al Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa”, coordonat de Vali Rupiţă. Realizatoarea emisiunii este Monica Cornea.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/romi-emisiune-noua-b1-tv-vali-rupita-21288579

Digi24 avertizează că imaginea i-a fost clonată şi folosită alături de numele unor vedete precum Andreea Esca, Andreea Marin şi Mihai Gâdea

Ştiri fake ce par a fi publicate de site-ul Digi24 au inundat online-ul în ultimele săptămâni. Este vorba despre articole ce vizează nume precum Andreea Esca, Andreea Marin sau Mihai Gâdea, de la Antena 3. Şi Paginademedia.ro a relatat încă de la începutul lunii august despre articole fake ce o vizau pe prezentatoarea Ştirilor Pro TV, Andreea Esca, intitulat „Acesta este ultimul interviu cu Andreea Esca. Chiar merge la închisoare?” Cei care accesau ştirea respectivă, ajungeau la un site-fantomă în care oamenii erau ademeniţi să facă plăţi online în speranţa că se vor îmbogăţi.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/digi24-imagine-clonata-21287457

Redactorul şef al ştirilor Prima TV pleacă după un an pe poziţie: "Despărţirea a fost în condiţii amiabile"

Redactorul-şef al ştirilor Prima TV, Mădălina Rădulescu, pleacă de la postul TV. Ea a fost pe această poziţie doar un an, după ce înainte s-a ocupat de proiectul Profit News. Contactată de Paginademedia.ro, Mădălina Rădulescu a confirmat informaţia. Jurnalista are o experienţă de zeci de ani în materie de ştiri TV, la posturi precum Pro TV, Realitatea TV şi Digi 24. Mădălina Rădulescu, pentru Paginademedia.ro: "Am decis în urmă cu mai bine de o lună să mă despart de ştirile Prima TV şi de echipa cu care am lucrat acolo peste un an, echipă pentru care am tot respectul. Despărţirea a fost în condiţii amiabile, relaţia cu patronatul televiziunii a fost, pe durata întregului contract, foarte bună, dar am hotărât să mă îndrept în altă direcţie profesională."
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/plecare-redactor-sef-stiri-prima-tv-21287119

În ciuda încasărilor slabe, „Blue Beetle” debutează pe primul loc în box office-ul nord-american şi pune capăt dominaţiei de patru săptămâni a filmului „Barbie”

„Blue Beetle” a detronat „Barbie” la box office-ul nord-american. Cea mai recentă aventură a supereroilor DC a ocupat locul 1, în ciuda unui debut mai slab, încasări de 25,4 milioane de dolari, scrie Variety, citată de News.ro. La nivel internaţional, „Blue Beetle”, cu Xolo Maridueña în rolul simbiotului extraterestru, a adăugat 18 milioane de dolari de pe 63 de pieţe. Cu 43 de milioane de dolari la nivel global, este unul dintre cele mai slabe începuturi din istoria DC Cinematic Universe. După patru weekenduri consecutive pe primul loc, „Barbie” a coborât pe locul al doilea, cu 21,5 milioane de dolari din 4.003 cinematografe, un rezultat uriaş în acest moment al proiecţiei sale în cinematografe. După cinci săptămâni de la lansare, comedia fantastică a Gretei Gerwig a generat 567 de milioane de dolari şi va depăşi în curând animaţia „The Super Mario Bros. Movie” (574 de milioane de dolari), produsă de Universal, ca cea mai mare lansare internă a anului. „Blue Beetle” a costat peste 100 de milioane de dolari pentru a fi produs şi multe alte milioane pentru a fi promovat, aşa că va trebui să sfideze cotele din box office pentru a-şi justifica preţul.
https://www.g4media.ro/blue-beetle-debuteaza-pe-primul-loc-in-box-office-ul-nord-american-si-pune-capat-dominatiei-de-patru-saptamani-a-filmului-barbie.html

Preliminarii CE 2024: România-Israel, 9 septembrie, ora 21:45, la Prima TV

Reprezentativa României va disputa în această toamnă ultimele meciuri din preliminariile pentru Campionatul European 2024. România va disputa primul meci din această toamnă cu Israelul, pe 9 septembrie, acasă. Meciurile care ne pot duce la Euro 2024 se văd din toamnă la Prima TV! Hai, România! Clasament: 1. Elveția – 10 puncte 2. România – 8 puncte 3. Israel – 7 puncte 4. Belarus – 3 puncte 5. Kosovo – 3 puncte 6. Andorra – un punct
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/media-advertising-csr/preliminarii-ce-2024-romania-israel-9-septembrie-ora-21-45-la-prima-tv-21287716

Musk anunță noua măsură de reformă pe X, fosta Twitter - Interdicție la blocare. Anunțul său provoacă numeroase critici pe Internet

Miliardarul Elon Musk anunță, în cadrul reformei sale a rețelei de socializare X, fosta Twitter, că, în curând, nu va mai fi posibilă blocarea conturilor altor utilizatori - cu excepția mesajelor private. Opțiunea de a ”bloca” permite să nu se mai interacționeze cu anumite profile, arată news.ro. ”Ea le permite persoanelor să împiedice ca anumite conturi să le contacteze, să le vadă tweeturile și să le urmărească”, precizează centrul de asistență al X. Această funcție permite evitarea anumitor campanii de hărțuire sau împiedică citirea unor mesaje politice sau de societate contrare propriilor opinii.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/musk-anunta-noua-masura-de-reforma-pe-x-fosta-twitter-interdictie-la-blocare-anuntul-sau-provoaca-numeroase-critici-pe-internet-21288598

Lungmetrajul iranian „Terrestrial Verses”, de Ali Asgari şi Alireza Khatami, a câştigat Trofeul ANONIMUL 2023

Lungmetrajul iranian „Terrestrial Verses | Ayeh haye zamini”, scris şi regizat de Ali Asgari şi Alireza Khatami, a fost recompensat sâmbătă cu Trofeul ANONIMUL 2023. Publicul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL a votat câştigătorii ediţiei cu numărul 20. „Terrestrial Verses” a primit marele premiu în valoare de 3000 de euro, oferit de OTP Bank. Filmul prezentat în premieră mondială anul acesta la Cannes în secţiunea oficială Un Certain Regard, prezintă povestea unor oameni obişnuiţi care navighează prin constrângerile sociale, într-o serie de clişee şi imagini pre-ilustrate. Ali Asgari a mai concurat pentru Trofeul ANONIMUL în 2016 cu „Il Silenzio” pe care l-a regizat împreună cu Farnoosh Samadi, iar în 2012 era prezent în competiţia de scurtmetraj internaţional cu „Barbie”.
https://www.news.ro/entertainment/lungmetrajul-iranian-terrestrial-verses-de-ali-asgari-si-alireza-khatami-a-castigat-trofeul-anonimul-2023-1922400020002023080821289574

Festivalul Animest.18 va avea loc între 6 şi 15 octombrie, la Bucureşti. „Join the dance!”, tema ediţiei

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie revine pe marile ecrane din Bucureşti, între 6 şi 15 octombrie, cu un amplu program de proiecţii, petreceri, masterclass-uri şi programe dedicate artiştilor interesaţi să-şi dezvolte abilităţile. Abonamentele Animest.18 sunt disponibile în ediţie limitată pe platforma Eventbook. „Join the dance!” este invitaţia pe care organizatorii o lansează publicului în anul majoratului festivalului. Este, totodată, tema ediţiei din acest an a evenimentului devenit în timp cel mai amplu festival de film de animaţie din estul Europei. Dansul va fi vedeta unei întregi secţiuni tematice şi pretextul unei întâlniri de milioane cu cineastul, animatorul şi dansatorul francez Jean-Charles Mbotti Malolo, invitat special la această ediţie. „Cea de-a 18-a ediţie Animest va fi dedicată dansului, această artă care uneori sfidează gravitaţia, ne pune sângele în mişcare şi ne binedispune în totalitate. În contextul actual, când totul se întâmplă în viteză, suntem tentaţi să depăşim cu rapiditate fiecare moment de împlinire, gonind către următorul obiectiv de atins. Uităm să ne bucurăm de reuşitele noastre şi nu ne mai dăm ocazii să le sărbătorim. Asta nu se va întâmpla anul acesta. În luna octombrie, timp de 10 zile, vom sărbători în paşi de dans şi ne vom bucura de o amplă retrospectivă care va etala pe ecranele cinematografelor capodoperele animaţiei internaţionale dedicate dansului. De la filmele lui Norman McLaren până la cele mai recente producţii, de la invitaţii festivalului, printre care şi Jean-Charles Mbotti Mbolo - dansator profesionist care şi-a dedicat ultimii ani animaţiei, prezent şi el la Bucureşti, haideţi să dansăm împreună la sărbătoarea filmului de animaţie!”, declară Mihai Mitrică, directorul şi selecţionerul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Bucureşti.
https://www.news.ro/entertainment/festivalul-animest-18-va-avea-loc-intre-6-si-15-octombrie-la-bucuresti-join-the-dance-tema-editiei-1922401718062023081021287928

DIVA va difuza sezonul 3 al serialului "Morgane, geniul investigațiilor"

Începând cu data de 21 august, fanii serialului franco-belgian „Morgane, geniul investigațiilor” („HPI: Haut Potentiel Intellectuel”, lansat în 2021) vor avea ocazia să urmărească noi aventuri ale protagonistei Morgane Alvaro, interpretată de Audrey Fleurot, în fiecare luni, de la ora 21:00, pe postul DIVA, anunță televiziunea într-un comunicat remis către HD Satelit România. Morgane Alvaro, o femeie de 38 de ani cu un coeficient de inteligență de 160, are în spate cinci credite, trei copii și doi foști soți. Chiar dacă IQ-ul său impresionant nu i-a oferit oportunități profesionale notabile, având un job de femeie de serviciu, viața ei ia o întorsătură neașteptată când este recrutată de poliția din Lille ca și consultant. Acesta este contextul în care începe primul sezon al serialului. Pe parcursul celor 24 de episoade difuzate până în prezent, Morgane se dezvoltă profesional, colaborând îndeaproape cu comandantul Adam Karadec, jucat de Mehdi Nebbou. Împreună, reușesc să rezolve cazuri complicate, folosindu-se de abilitățile neobișnuite ale eroinei. În noul sezon, lansat în 2023, Morgane se confruntă cu o serie de provocări, atât pe plan personal, cât și profesional. Acesta include întâlnirea cu tatăl ei, Serge Alvaro, interpretat de Patrick Chesnais, și dezlegarea unor cazuri misterioase.
https://www.hdsatelit.com/2023/08/diva-va-difuza-sezonul-3-al-serialului.html

Număr abonamente Digi România în trimestrul al doilea al anului 2023

În T2 2023, Digi a raportat o creștere a unităților generatoare de venituri în România, Spania și Italia, depășind în total 22,4 milioane. În România, compania oferă servicii printr-o rețea avansată de fibră optică și operează o rețea de telefonie mobilă care utilizează infrastructura de bază a rețelei fixe de fibră optică. În Spania și Italia, Digi oferă o gamă variată de servicii, de la telefonie mobilă la internet fix. Segmentul mobil, fiind cel mai proeminent, a înregistrat o creștere de 21% comparativ cu T2 2022, totalizând în total 10 milioane de RGU, anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit România. În România, sectorul serviciilor mobile a înregistrat un număr de aproape 5,4 milioane de unități RGU, marcând o creștere impresionantă de 19% în comparație cu trimestrul doi din anul 2022. Totodată, serviciile de internet prin conexiune fixă au cunoscut o creștere de 11% comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, ajungând la un total de aproape 4,4 milioane de RGU. Pe de altă parte, serviciile de televiziune cu abonament, fie ele prin cablu sau satelit, au prezentat o creștere de 6% față de aceeași perioadă din anul anterior, totalizând aproape 5,6 milioane de RGU.
https://www.hdsatelit.com/2023/08/abonamente-digi-romania-t2-2023-56.html

Recomandări Filmbox Premium pentru luna august

Bruce Willis și Jason Statham, celebri pentru interpretările lor din filmele de acțiune ce combină suspansul cu notele de umor, sunt vedetele principale ale două pelicule difuzate de FilmBox Premium în august. Pentru cei pasionați de romantice, postul de televiziune anunță printr-un comunicat remis către HD Satelit România că propune o nouă producție din 2023. Jason Statham, cunoscut pentru abilitățile sale marțiale, joacă în "Homefront: Orașul fără legi". Alături de el regăsim nume de calibru din industria cinematografică precum James Franco, Kate Bosworth și Winona Ryder. Scenariul a fost creat de renumitul Sylvester Stallone, care, deși este implicat în multe producții ca scenarist, regizor sau producător, alege să nu apară în acest film. Povestea urmărește viața unui fost agent care, după un șir de evenimente, decide să se mute într-un orășel mic alături de fiica sa. Aici, el se confruntă cu probleme legate de traficanții locali. Se pare că Stallone inițial scrisese scenariul ca o continuare a seriei "Rambo", dar ulterior l-a lăsat deoparte până când Statham a propus să realizeze filmul împreună. "Homefront: Orașul fără legi" va fi transmis pe FilmBox Premium vineri, 11 august, de la ora 21:00.
https://www.hdsatelit.com/2023/08/recomandari-filmbox-premium-pentru-luna.html

Spaniolii vor lansa și a doua televiziune publică 4K: TVE UHD 2

La sfârșitul lunii trecute, RTVE (televiziunea publică spaniolă) a oferit o surpriză, anunțând că a demarat un nou proiect pentru difuzarea unui nou canal în 4K (TVE UHD), care acum este în teste, dar care va începe difuzarea regulată în Ultra High Definition din 15 februarie 2024, în mod gratuit, în sistem tv digital terestru. Dar spaniolii nu se lasă mai prejos decât francezii (Franța a anunțat că va emite cel puțin doua canale 4K prin sistem tv digital terestru) și au decis să lanseze și ei o a doua televiziune 4K, denumită TV UHD 2, în digital terestru. Astfel, spaniolii se vor bucura de cel de-al doilea canal RTVE la rezoluție 4K pe televizoarele lor. Telespectatorii ce utilizează un televizor cu care receptioneaza deja testele TVE UHD, pot deja viziona și testele TVE UHD 2. Este suficientă o simplă rescanare a frecvenței.
https://www.hdsatelit.com/2023/08/spaniolii-vor-lansa-si-doua-televiziune.html

Modalitățile de semnare a contractelor de comunicații electronice

ANCOM clarifică faptul că există mai multe modalități prin care pot fi încheiate contractele de comunicații electronice: - În formă scrisă, pe hârtie, folosind semnătura olografă. - Electronic - dacă utilizatorul este de acord, contractul poate fi încheiat în formă electronică cu ajutorul semnăturii electronice, fie avansată, fie calificată. - Prin comunicare la distanță - mijloace precum telefonul, scrisoare, e-mail, aplicații online, cu condițiile specifice detaliate. Un contract devine efectiv când utilizatorul își dă consimțământul pe un suport durabil, explică ANCOM în comunicatul remis către HD Satelit Romania. Un astfel de suport permite stocarea informației pentru o perioadă adecvată și o reproducere exactă a datelor. Totuși, aceste reglementări nu se aplică la contractele unde plata se face prin cartele preplătite.
https://www.hdsatelit.com/2023/08/modalitatile-de-semnare-contractelor-de.html

CE FILME ȘI SERIALE APAR PE SKYSHOWTIME ÎN SEPTEMBRIE 2023

SkyShowtime aduce filme și seriale originale de top de la branduri emblematice precum Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios și Peacock. Iată care sunt filmele și serialele noi ce vor apărea în septembrie 2023 pe SkyShowtime. Codename: Annika este un serial polițist finlandezosuedez. Povestea se concentrează pe Emma, anchetatoare finlandeză de fraude în artă, care acționează sub acoperire pentru a se infiltra într-o casă de licitații din Stockholm și a investiga legătura dintre companie și Blanko, un renumit infractor care spală bani. Pentru a nu fi depistată, Emma pretinde că este Annika, o mondenă impulsivă care trăiește pentru petreceri sălbatice, droguri și alcool, total opusă Emmei, relaxată, calmă și liniștită. Adoptând această personalitate neobișnuită, ușile încep să i se deschidă către lumea ascunsă a fraudei artistice de înaltă clasă. Însă devenind Annika, Emma trebuie să se confrunte cu amintiri dintr-un trecut pe care încearcă să-l uite.
https://www.tvmania.ro/ce-filme-si-seriale-apar-pe-skyshowtime-in-septembrie-2023-434271

„JOCUL CUVINTELOR CU DAN NEGRU” REVINE CU SEZONUL 3 LA KANAL D. „E UN SHOW CA O REVOLUȚIE”

Emisiunea „Jocul cuvintelor cu Dan Negru” revine cu sezonul 3 la Kanal D. Dan Negru, amfitrionul acestui format revoluționar, este nerăbdător să lanseze noi provocări concurenților. După ce a făcut din limba română cel mai atractiv domeniu pentru întreaga familie și a antrenat milioane de români într-un joc al minții provocator, Kanal D le va aduce telespectatorilor cel de-al treilea sezon “Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, în curând, la Kanal D! Emisiunea de la Kanal D a devenit încă de la lansare un adevărat obicei în viață de zi cu zi a românilor și va continua să îi provoace și în această toamnă, în modul cel mai frumos posibil.
https://www.tvmania.ro/jocul-cuvintelor-cu-dan-negru-revine-cu-sezonul-3-la-kanal-d-434624

ULTIMELE 6 CUPLURI DIN SHOW-UL CURSA IUBIRII, DE LA PRIMA TV. CARE ESTE MARELE PREMIU PUS ÎN JOC

Multă adrenalină, situații neprevăzute și momente tensionate. Filmările de la Cursa iubirii, un reality show original Prima TV, care va debuta în această toamnă, se dovedesc a fi un adevărat roller-coaster al emoțiilor. Iată cine sunt ultimele 6 cupluri care au intrat în Cursa iubirii pentru a-și întări relația și cunoaște mai bine partenerul. Cristi (34 de ani) este consultant IT iar Anita (33 de ani) este agent imobiliar. Sunt un cuplu prospăt de doar 1 an de zile. Legătura lor pare autentică din moment ce după doar 2 luni s-au mutat împreună. Cristi spune că i-ar plăcea că Anita să nu mai fie atât de nervoasă, să fie mai ordonată și, dacă s-ar putea, să nu mai iasă atât de des în cluburi. Anitei i se pare că Alex se supără prea repede din orice, că e prea orgolios și că nu prea știe de glumă. Scopul amândurora în Cursa iubirii este să poată comunica productiv, să se înțeleagă mai bine și să-și accepte ideile și nevoile unul celuilalt.
https://www.tvmania.ro/ultimele-6-cupluri-din-cursa-iubirii-de-la-prima-tv-434604

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici



© 2001 -  Media Expres SRL