×

Programe TV -- Data și ora publicării: 06.09.2023 11:16:01

Minimax promovează animația 3D din universul Asterix „Dogmatix și Neînduplecații”



București (MEDIA EXPRES) / 6 sep 2023 / Primul serial de televiziune animat 3D bazat pe lumea fantastică a lui Asterix a avut premiera la Minimax marți, 26 august, cu cele 52 de episoade ale primului sezon difuzate zilnic, de la ora 21:55 și 16:25.

Seria animată are la bază aventurile cu Asterix, Obelix și cățelușul lor Dogmatix, povești care au apărut pentru prima dată în anul 1959, în cărți de benzi desenate.

„Dogmatix și Neînduplecații” este primul serial animat franțuzesc pornind de la personajele Asterix, personajul principal fiind cățelușul Dogmatix și prietenii săi care trec prin tot felul de aventuri înainte de întâlnirea cu Asterix. Ei formează o echipă care se opune ocupației romane într-un oraș numit Luteția, care mai târziu va deveni Parisul.

Acțiunea are loc în anul 52 î.e.n., cu doi ani înainte ca Dogmatix să-l cunoască pe Obelix și prezintă o alianță de prieteni care luptă împotriva cotropitorilor romani.

Dogmatix este liderul lor și împreună se opun nedreptății. Ei reprezintă mișcarea de rezistență împotriva invadatorilor și a haitelor de câini romani, conduși de teribilul Goth Arquebus.

Aceste animăluțe neobișnuite sunt ca niște eroi, dar cu blănițe, cozi și au aripi: o pisică isteață numită Bantera, o prietenă devotată numită Stamina, un buldog puternic numit Gluttonix și chiar un porumbel înțelept numit Asmatix.

Cadrul invaziei romane în vechea Galie (echivalentul regatului Dac de pe teritoriul României) îi permite lui Dogmatix să fie un erou exemplar care educă copiii pentru iubirea naturii și care poate educa într-un mod distractiv pe mai multe niveluri despre istoria antică, prietenie, curaj, respect, protecția mediului și non-bullying.

Primul sezon de 52 de episoade a câte 12 minute are ca public țintă băieții și fetele cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani.

Pe măsură ce episoadele trec, în „Dogmatix și Neînduplecații” apar din ce în ce mai multe personaje din seria Asterix, precum Justforkix, Metallurgix, Anglaigus, Vitalstatistix și Impedimenta.

Seria a fost produsă în 2021 de Studio 58 și GMT Productions din Franța la comanda France Télévisions, M6, Super RTL Germany, Télé Québec și RTS Switzerland și este distribuită internațional de LS Distribution (Mediawan group).

Minimax este o televiziune pentru copii din portofoliul AMC Networks aflată în mod constant în fruntea audiențelor televiziunilor pentru publicul tânăr, se distribuie prin toate rețelele de cablu, satelit și IPTV și difuzează publicitate pe piața din România prin intermediul agenției Thematic Channels.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL