×

Cinema -- Data și ora publicării: 27.09.2023 16:25:41

Festivalul de filme pentru copii KINOSAGA la Drobeta-Turnu SeverinBucurești (MEDIA EXPRES) / 27 sep 2023 / Asociaţia ENKIDU a anunțat lansarea ediției din acest an a Festivalului de filme pentru copii Kinosaga.4 în perioada 27 - 30 septembrie, la Palatul Culturii "Teodor Costescu" din Drobeta-Turnu Severin. Programul de proiecții este completat de ateliere și cluburi de lectură. Intrarea este liberă.

Festivalul își propune să-și întâmpine spectatorii mici și mari cu o selecție de filme, cluburi de lectură, ateliere și discuții.

KINOSAGA.4 exploatează si promoveaza in Romania peste 20 de productii de film, organizeaza ateliere tematice in jurul filmelor și cluburi de lectură cu autori reprezentativi pentru literatura europeana si natională pentru copii.

Festivalul este urmat de o caravana adresată localitatilor din zonele cu o dezvoltare sociala, culturala si economica foarte scazute, dar si centrelor de copii institutionalizați din zona Mehedinti. Targetul principal al proiectului este definit de copiii din localitatile cu acces limitat la cultura.

Această nouă ediție are o sectiune pentru adolescenti cu filme care au ca temă respectarea naturii și importanța reciclării.

Cu ocazia festivalului și a caravanei se lansează în școlile din MH platforma de streaming EU Youth CInema: Green Deal cu producții de film și informații relevante despre mediu. Profesorii și copiii vor fi înscriși gratuit, învata cum sa o folosească pentru a putea susține cursuri având acces la materiale traduse în limba română, realizate de specialiști europeni din domeniul educației, ai cinematografiei și ai mediului.

Kinosaga este organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Palatul Culturii ‘Teodor Costescu’ din Drobeta-Turnu Severin, Ambasada Norvegiei la București, Norwegian Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute, Ambasada Suediei la București, Swedish Institute, Swedish Film Institute.
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, CineGhid, AARC – All About Romanian Cinema.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL