×

Programe TV -- Data și ora publicării: 13.11.2023 13:38:03

„Misiune posibilă” - Săptămâna Tom Cruise la TV1000București (MEDIA EXPRES) / 13 nov 2023 / TV1000 a anunțat "Săptămâna Tom Cruise" în perioada 13-19 noiembrie, în fiecare zi, de la ora 22.00, cu filme de colecție care sărbătoresc cariera unui actor extrem de talentat, simbol al cinematografiei contemporane, care a apărut în zeci de blockbustere.

Tom Cruise este un simbol cultural global, care a dat viață unor personaje memorabile – Jerry Maguire, Maverick, Jack Reacher, Ethan Hunt, sunt doar câteva. După ce a cunoscut un succes extraordinar ca actor, a devenit și producător de film, iar în carieră sa de peste patru decenii, Tom Cruise se poate mândri cu trei nominalizări la Oscar® și trei premii Globul® de Aur câștigate.

TV1000 vă invită să urmăriți o selecție de filme care merită revăzute pentru interpretarea sa inegalabilă în rolul principal și acțiunea originală.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activiate, Tom Cruise a devenit o legendă la Hollowood, un nume care provoacă admirație sau intrigă, dar care niciodată nu poate fi ignorat. Este unul dintre cei mai cunoscuți actori și producători de film, binecunoscut în întreaga lume pentru roluri de de acțiune și blockbustere super aștepate, cum este seria “Misiune Imposibilă”, care anul acesta a ajuns la partea a șaptea.

Pasionat de teatru din perioada în care era elev la liceul Glen Ridge, profesorii l-au susţinut şi încurajat, remarcând talentul pentru actorie. În adolescenţă, a studiat la Seminarul Franciscan din Cincinnati unde şi-a exprimat dorinţa de a deveni preot. Seminarul din Cincinnati este şi locul unde Tom şi-a descoperit pasiunea pentru actorie, deoarece una dintre clase era clubul de artă dramatică, iar în cei doi ani de studiu, a jucat în câteva producţii. Afinitatea pentru teatru şi film l-a determinat să renunţe la ideea de a deveni preot şi a luat decizia de a începe o carieră în actorie. S-a mutat la New York şi a jucat un rol de debut, la 19 ani, în filmul ''Endless Love'' (1981).

În 1986, Tom Cruise a jucat în filmul de acţiune ''Top Gun'', în care a interpretat rolul locotenentului Pete "Maverick" Mitchell, un aviator al USS Enterprise. Filmul a avut un succes imens, iar Tom Cruise a devenit foarte repede un star recunoscut la nivel internațional.

Un remarcabil succes al actorului a fost în 1996, când a jucat rolul lui Ethan Hunt în filmul de acţiune ''Mission: Impossible'', urmat de alte filme de acțiune din aceeaşi serie. A mai jucat, ulterior, în filmele ''Eyes Wide Shut'' (1999), ''Vanilla Sky'' (2001), ''Minority Report'' (2002), ''The Last Samurai'' (2003), ''Collateral'' (2004), ''War of the Worlds'' (2005), ''Lions for Lambs'' (2007), toate cu un box office impresionant.

Filmele sale cu agenți secreți au cucerit repede fanii, iar cascadoriile sale incredibile și extrem de perioculoase, realizate chiar de el, fără ajutorul unui cascador profesionist, i-au crescut și mai mult notorietatea. Tom Cruise este un actor extrem de implicat, participă cu sugestii regizorale și contribuie efectiv la realizarea scenelor dramatice.

Ajuns la vârsta de 61 de ani, Tom Cruise dovedește că este de neoprit, iar forma sa poate fi invidiată de mulți bărbați mai tineri. Se spune că are un aport energetic zilnic de numai 1200 kcal și desfășoară un program zilnic de activități fizice sub coordonarea bunului său prieten David Beckham.

În programul TV1000:

"Jack Reacher: să nu te întorci niciodată!" (acțiune, 2016)
Povestea fostului agent Jack Reacher continuă. El ajunge la Washington pentru a se întâlni cu maiorul Susan Turner, care, în mod neașteptat, a fost arestată pentru spionaj. Jack își va risca viața pentru a rezolva o serie de crime.
Aspectul lui Tom Cruise diferă radical de fostul polițist militar blond, înalt de 6 picioare (1,82 m), din romanele lui Lee Child, dar s-a descurcat cu brio în acest rol.

"Raport special" (acțiune, 2002)
John Anderton este unul dintre cei mai buni agenți din departamentul de prevenire a criminalității. În 2054, sunt dezvăluite crime care nu au fost încă săvârșite, iar criminalii care nu au făcut rău nimănui sunt reținuți. Într-o zi, Anderton devine acuzat.
Steven Spielberg s-a consultat cu oamenii de știință pentru a crea cea mai precisă descriere a lumii viitoare și i-a angajat pe cei mai buni doisprezece contorsionişti din întreaga lume pentru a filma scena cursului de yoga futurist.

"Războiul lumilor" (science fiction, 2005)
Filmul surprinse invazia extratereștrilor pe Pământ și este un al SF clasic care poartă semnătura lui Steven Spielberg. Ray, un muncitor portuar divorțat, încearcă să-și salveze familia aflată în epicentrul invaziei extraterestre.
Filmul este o adaptare liberă a legendarului roman science-fiction al lui H.G. Wells.

"Zilele tunetului" (acțiune, 1990)
Ambițiosul concurent Cole Trickle este cel mai promițător debutant al sezonului. O cursă cu principalul său rival duce la un rezultat neașteptat, schimbând pentru totdeauna viața eroului.
Filmul a marcat primul rol al lui Nicole Kidman la Hollywood și începutul relației ei romantice cu Tom Cruise.

"Vanilla Sky" (dramă, 2001)
După un accident teribil, realitatea și iluziile se impletesc în mintea lui David Aames. David se confruntă cu o problemă complexă: să înțeleagă unde se află adevărul, ficțiunea, trecutul și prezentul.
Filmul este un remake al thriller-ului spaniol Deschide ochii (Abre los ojos). Penelope Cruz a jucat rolul principal feminin în ambele filme.

"Misiune: Imposibilă. Declinul" (acțiune, 2018)
A șasea parte a celebrei francizei, în care Tom Cruise este Ethan Hunt, un agent invincibil și împreună cu echipa sa vor face o nouă încercare de a preveni un dezastru masiv, care ar putea provoca moartea a milioane de oameni.
Tom Cruise a interpretat în mod tradițional aproape toate cascadoriile personajului său. De exemplu, pentru scena cascadoriei HALO (High Altitude Low Opening) din film, s-a antrenat un an întreg.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL