×

Programe TV -- Data și ora publicării: 15.11.2023 09:55:25

SES a lansat doi sateliți noi O3b mPOWER



București (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2023 / SES, lider în soluții globale de conectivitate pentru conținut, a lansat în spațiu alți doi sateliți O3b mPOWER, cu o rachetă SpaceX Falcon 9, de la baza spațială Cape Canaveral din Florida, SUA, pe 12 noiembrie, la ora locală 4:08 PM.

Astfel, numărul total de sateliți cu orbită medie (MEO) ai SES a ajuns la șase, suficienți pentru a forma un sistem care să ofere servicii de conectivitate la internet de înaltă performanță la nivel global, cu latență redusă predictibilă și flexibilitate unică, începând cu anul viitor.

Lansarea vine la numai o lună după ce SES a anunțat că va adăuga doi sateliți Boeing la constelația sa multi-orbită de sateliți și prima de acest tip din lume, ce are acum un total de 13 sateliți O3b mPOWER. Investiția suplimentară în cei doi sateliți ar urma să se încadreze în bugetul previzionat de SES pentru cheltuielile de capital.

Primii patru sateliți O3b mPOWER, lansați în ultimul an, au ajuns la poziția lor orbitală țintă și trec în acest moment printr-un proces de verificări pe orbită, inclusiv printr-o serie de teste de validare a sistemului ce cuprinde atât componentele spațiale, cât și cele terestre.

Numai în 2023, SES a pus la dispoziție și testat peste 160 de terminale terestre O3b mPOWER din constelația sa multi-orbită de sateliți O3b, pentru a oferi servicii de conectivitate clienților din industriile de mobilitate, telecomunicații, guvernelor și întreprinderilor din întreaga lume.

„Odată cu lansarea celui de-al cincilea și al șaselea satelit O3b mPOWER, ce vor fi operaționali în următoarele câteva luni, suntem pregătiți să oferim serviciile de conectivitate de înaltă performanță de care au nevoie clienții noștri. Prin creșterea rezilienței rețelei noastre de sateliți, clienții noștri se vor putea baza pe noi pentru conectivitatea fiabilă și sigură de care au nevoie pentru a-și desfășura operațiunile”, a declarat Ruy Pinto, CEO al SES.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici



© 2001 -  Media Expres SRL