×

Cinema -- Data și ora publicării: 04.12.2023 08:20:55

Premiera Primul Meu Film Documentar #25 la Casa de Cultură TecuciBucurești (MEDIA EXPRES) / 4 dec 2023 / Sala Studio de la Casa de Cultură Tecuci a anunțat pentru sâmbătă,9 decembrie 2023, o seară de scurtmetraje documentare realizate de tinerii care au făcut parte din atelierul Primul Meu Film Documentar (#PMFD25), ediția Tecuci.

Atelierul a durat o săptămână, a avut loc în luna noiembrie și a avut 16 participanți, care au ales să privească orașul natal ca pe un subiect, care au răscolit după subiecte și au învățat ce înseamnă să creezi un documentar.

În program:

Fragmente timpurii
Povestea unui supraviețuitor
Ciclul vieții de motociclist
Pasiune și povești: clubul nostru de istorie
Speranțe, frici și un milion de gânduri
Cercetășerie

Proiectul „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni”, a ajuns la ediția #25 după alte ediții desfășurate la: Bârlad, Tulcea, Sibiu, București, Blaj, Caracal, Cahul și Timișoara.

Participarea la premieră este gratuită și se adresează tuturor celor interesați, indiferent de vârstă. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook Asociația Vira și a Muzeului de Istorie „Teodor Cincu”.

Proiectul "Primul meu film documentar – atelier practic pentru liceeni – Tecuci" este implementat de Asociația Studio Zona în parteneriat cu Asociația VIRA și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și cofinanțat de Primăria Municipiului Tecuci.

Bugetul total al proiectului este de 187.423 lei, din care 168.483 este finanțarea nerambursabilă PNRR, iar 18.940 este cofinanțare asigurată de autoritatea publică locală, Primăria Municipiului Tecuci. Perioada de desfășurare a proiectului este august 2023 – mai 2024. Cod proiect: 153.

Asociația Studio Zona este un proiect de istorie publică, inițiat de cercetători de la Facultatea de Istorie a Universității București și de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, concentrat pe istoria urbană și culturală și a aspectelor complementare (politice și sociale) din secolul al XX-lea.

Asociația Vira este un ONG cultural cu activitate structurată pe cinci direcții: documentare vizuală, educație non-formală, cultură și patrimoniu, dezvoltare locală prin cultură, organizare comunitară și o echipă alcătuită din sociologi, istorici, documentariști vizuali. Inițiatori ai proiectului PMFD.

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu" este un muzeu de arheologie, artă plastică, numismatică, istorie modernă și contemporană din Tecuci. Muzeul deține cea mai însemnată parte a patrimoniului arheologic descoperit la Poiana, cetatea antică Piroboridava.

Proiect este finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL