×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 30.01.2024 11:47:26

Vodafone închide transmisia analogică TV prin cablu



București (MEDIA EXPRES) / 30 ian 2024 / Vodafone a renunțat la cablul analogic după aprobarea cererii în acest sens de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) în ședința din 30 ianuarie.

Reprezentantul companiei pe lângă autoritatea în audiovizual, Cornel Marian, a explicat că nu există o statistică câți abonați folosesc exclusiv televizoare vechi, ce nu au acces la semnalul digital, și dacă se primesc sesizări, aceștia „vor fi ajutați cu televizoare noi, digitale”.

Închiderea emisiei analogice în transmisia TV este un proces global care are ca obiectiv trecerea la emisia digitală, aflat în diferite stadii în diverse țări, ce implică atât transmisia prin cablu cât și cea prin unde radio cu emisie terestră.

În România, emisia analogică terestră a încetat progresiv între 2015 și 2018 dar nu a fost înlocuită cu emisia digitală terestră decât doar parțial, în cazul televiziunii publice.

Renunțarea Vodafone la transmisia TV analogică este primul caz al unui operator major care închide acest sistem de emisie prin cablu. Decizia a fost luată pe fondul reactualizărilor grilelor înaintea apariției noilor liste anuale must-carry până la sfârșitul lunii februarie.

Aprobarea CNA de renunțare la analogic în rețeaua Vodafone a fost luată în unanimitate într-un cvorum de 9 membri din 11.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL