×

Programe TV -- Data și ora publicării: 30.01.2024 23:00:41

Premierele lunii februarie la National Geographic



București (MEDIA EXPRES) / 30 ian 2024 / Printre premierele lunii februarie la National Geographic se numără "Geniul: Martin Luther King Jr. și Malcolm X", o serie care explorează viețile și moștenirea a doi dintre cei mai influenți lideri pentru drepturile civile din America, alături de "Alex Honnold: Ascensiune arctică", o poveste uluitoare despre curajul și determinarea legendarului alpinist Alex Honnold în timp ce își propune să cucerească cele mai dificile vârfuri ale Arcticii.

Din 2 februarie, în fiecare vineri, la 21:00, începe noua serie SPANIA: GARDA DE COASTĂ.

Coasta spaniolă este păzită de unități ale Serviciului Civil al Gărzii Maritime, precum și de serviciile vamale și de salvare maritimă. Aceștia muncesc din greu pentru a lupta împotriva contrabandei cu droguri și pentru oprirea imigranților ilegali. Sarcinile lor includ și operațiuni de salvare pe mare. O echipă de profesioniști cu înaltă pregătire, echipată cu bărci și elicoptere moderne, protejează coasta de aproape 8.000 de kilometri a Spaniei.

GENIUL: MARTIN LUTHER KING JR. ȘI MALCOLM X – SERIE LIMITATĂ
Din 7 februarie, în fiecare miercuri, de la 22:00.

În premieră pentru această franciză, noul sezon al serialului antologic premiat cu Emmy® se va concentra pe două genii emblematice: Dr. Martin Luther King Jr. (Kelvin Harrison Jr.) și Malcolm X (Aaron Pierre). GENIUL: MARTIN LUTHER KING JR. ȘI MALCOLM X va explora anii lor de formare, în care au fost modelați de tați puternici, nedreptăți traumatizante și poveștile lor bogate și diferite, pe măsură ce și-au format identitățile și au devenit schimbarea pe care doreau să o vadă în lume. Cu soțiile lor formidabile, Coretta Scott King (Weruche Opia) și Betty Shabazz (Jayme Lawson), care le sunt mereu alături, King și X sunt doi vizionari care, în cele din urmă, s-au ridicat ca lideri ai unei mișcări.

ALEX HONNOLD: ASCENSIUNE ARCTICĂ – SERIE NOUĂ
Din 11 februarie, în fiecare duminică, la 22:00.

Alex Honnold ("Free Solo") pornește într-o căutare epică către unul dintre cele mai îndepărtate colțuri ale Groenlandei, o țară aflată în prima linie a crizei climatice. Honnold a visat dintotdeauna să exploreze Groenlanda. Acum, el și cățărătorii de talie mondială Hazel Findlay și Mikey Schaefer încearcă să ajungă pe vârful Ingmikortilaq, o faleză arctică neatinsă de om care se ridică din sălbăticia înghețată și care este cu aproape 3.000 de metri mai înaltă decât El Capitan din "Free Solo". Pentru Honnold, un activist climatic de lungă durată, această expediție reprezintă mai mult decât o simplă escaladă. Este o oportunitate de a fi martor direct al impactului schimbărilor climatice asupra unei zone sălbatice care este de o importanță vitală pentru viitorul planetei. Cu ajutorul doctorului Heïdi Sevestre, un glaciolog care lucrează în cadrul Programului de monitorizare și evaluare a Arcticii, a ghidului groenlandez Adam Kjeldsen și a renumitului aventurier Aldo Kane, echipa folosește un radar special pentru a face măsurători în timp real ale adâncimii și densității unei secțiuni rar studiate a calotei glaciare din Groenlanda.

MOMENTE DEFINITORII: ANII ’90 – SERIE NOUĂ
Din 11 februarie, în fiecare duminică, la 21:00.

Celebrități, martori oculari și experți în cultura pop retrăiesc cele mai importante momente ale deceniului care a inaugurat noul mileniu. De la Y2K la Weird Al Yankovic, de la Tupac la Titanic, Madonna și Matrix, acest documentar explorează momentele ce au modelat deceniul care a schimbat lumea pentru totdeauna.

CURSA PENTRU SPAȚIU – DOCUMENTAR SPECIAL
Miercuri, 14 februarie, la 20:00.

Aducem la lumină povestea mai puțin cunoscută din spatele cursei pentru trimiterea primului om de culoare în spațiu și ascultăm relatări directe de la primii astronauți de culoare. Adunând o rețea complexă de propagandă din timpul Războiului Rece, incidente legate de drepturile civile și chiar dezastrul navetei spațiale Challenger, acești bărbați curajoși au doborât nenumărate bariere pentru a putea ajunge la stele.

DEZASTRE ÎN AER – SEZON NOU
Din 15 februarie, în fiecare joi, la 21:00.

Dezvăluind un adevăr întunecat, acela că siguranța aviației se îmbunătățește în urma fiecărui accident, această serie investighează dezastrele răsunătoare pentru a afla ce nu a funcționat bine și motivul. Fiecare episod include reconstituiri dramatizate ale accidentelor, inspirate din înregistrările recuperate din avion, transcrierile comunicărilor cu turnurile de control, povestirile martorilor și interviurile cu experți.

CUM SE PIERDE UN RĂZBOI – SERIE NOUĂ
Din 26 februarie, în fiecare luni, la 22:00.

În 1941, puterile Axei din Germania, Italia și Japonia păreau să fie pe punctul de a cuceri întreaga lume. Al Doilea Război Mondial a început cu o serie de victorii rapide, uluitoare și decisive, pe măsură ce puterile Axei au surprins complet Aliații. Până la sfârșitul anului 1941, Adolf Hitler conducea un vast imperiu care acoperea Europa, mari părți ale Rusiei, Africa de Nord și Marea Mediterană. Germania a ocupat zone de pământ cu o populație mai mare decât cea a Statelor Unite. Aliatul Axei și al lui Hitler, Japonia, a condus un imperiu și mai mare ca dimensiune. Părea că războiul era câștigat. Și totuși, au pierdut. Dar cum? În cinci episoade tematice, acest program documentar analizează numeroasele greșeli care au transformat victoriile devastatoare ale puterilor Axei în înfrângeri zdrobitoare.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL