×

Cinema -- Data și ora publicării: 14.03.2024 13:33:07

"Garfield" își face intrarea în cinema din 17 mai 2024 dublat și subtitrat în limba românăBucurești (MEDIA EXPRES) / 14 mar 2024 / Cinefili felinofili, avem vești despre povești miaunești: pe 17 mai 2024 se lansează pe marile ecrane noua animație "The Garfield Movie" - aventurile comice ale celebrului motan portocaliu și un prilej grozav de distracție pentru întreaga familie, a anunțat distribuitorul filmului în România.

Filmul va rula în cinematografe dublat și subtitrat în limba română.

Creat în anii '70 de americanul Jim Davis, Garfield a devenit celebru în lumea întreagă, iar în 2013 deținea recordul mondial Guinness drept personajul de benzi desenate cu cele mai multe apariții în presă.

Vă întrebați ce mai face acum năzdrăvanul Garfield? Ei bine, rămâne la fel de pofticios și de poznaș cum îl știm, doar că acum... se face mare! Și mai mare, și mai mare... A crescut, dar nu-și schimbă năravul: e sarcastic și leneș cât cuprinde și urăște zilele de luni (nu că s-ar duce la muncă). Singurul lucru care l-ar convinge să coboare din fotoliu ar fi, desigur, lasagna. Într-una dintre incursiunile de "pradă" în frigider dă bot în bot cu tatăl sau, Vic - motan stradal versat în... belele pisicești. Și acum, ce să vezi?, tocmai pune la cale un jaf de zile mari, așa că Garfield și Odie trec brusc de la viață confortabilă de apartament la o aventură nebună în aer liber, plină de adrenalină. Iuhuuu!

Când dă de greu, Garfield trebuie să-și murdărească labele ca să scape teafăr, cu toate cele nouă vieți din dotare (sau câte i-or fi rămas...). Cum se încheie aventura vedem în "The Garfield Movie" - din 17 mai 2024, în cinematografele din toată țara.

Aceasta este cea de-a treia producție Garfield, după "Garfield: The Movie" (2004) și "Garfield 2" (2006), ambele live-action, și prima animație, la exact 20 de ani de la lansarea primului film din serie.

În versiunea originală, în limba engleză, cu subtitrare în română, se aud vocile actorilor Chris Pratt (Garfield), Hannah Waddingham, Ving Rhames, Nicholas Hoult, Cecily Strong, Harvey Guillén, Brett Goldstein, Bowen Yang si Samuel L. Jackson (alias Vic), care interpretează pentru a doua oară o pisică, după rolul din "Paws of Fury: The Legend of Hank" (2022).

Regizorul Mark Dindal a mai realizat animații precum "The Emperor's New Groove" (Disney), musicalul "Cats Don't Dance" (Warner Brothers') și "Chicken Little" (Disney). Scenariul "The Garfield Movie" este scris de Paul A. Kaplan, Mark Torgove și David Reynolds, pe baza personajelor Garfield® create de Jim Davis.

În versiunea dublată în limba română dau voce personajelor Codin Maticiuc (Garfield), George Ivaşcu (vic), Ada Navrot (Jinx), Andrei Mărcuță (Jon), Oana Predescu (Marge), Radu Câmpeanu (Noland), Neculai Predica (Otto), Gabi Costin (Roland), Mioara Curechian (Maria), Tudor Morgovan (instructorul de ciclism, bărbat din telenovelă), Viorel Ionescu (cântăreț italian), Bianca Ilie (femeie la telefon), Nicu Enescu (ghid de meditație), Adi Dima (operator telefon), Ionuț Grama (Mortăciune), Dragoș Ioniță (operator telefon), Geo Morcov (ajutor bucătar), Radu Budes (Vito), Maria Sandache (personaje secundare: femei, ciocolată, fata găină, fata poză, femeie operator etc). Regia dublajului îi aparține Oanei Mereuță, iar inginerul de sunet este Paul Coman.

Având o durată de 100 de minute, animația este realizată de Columbia Pictures, Alcon Entertainment și DNEG Animation și distribuită de Sony Pictures, se adresează audienței generale și va rula pe marile ecrane în formatele 2D și 3D, cu subtitrare și respectiv dublaj în limba română.

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filială a Sony Entertainment Inc., la rândul ei o sucursală a Corporaţiei Sony din Tokio. Operaţiunile internaţionale ale SPE cuprind: producţia, achiziţia și distribuţia de filme; reţele de televiziune; crearea și distribuţia produselor digitale; operarea studiourilor de film; dezvoltarea unor noi produse de divertisment, servicii și tehnologii. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.sonypictures.com

InterComFilm Distribution S.A. a fost înființată în martie 2000, având drept obiect de activitate distribuția filmelor de cinema. Rădăcinile acesteia datează însă încă din anul 1992, când își începea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piața românească. În 2000, InterCom RT a cumpărat 51% din acțiunile GFR, formând astfel o asociere, care întrunea aceeași pasiune și experiență în industria filmului. În prezent, compania este licențiată Sony Pictures și este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piața de distribuție a filmului în România. Detalii, pe www.intercomfilm.ro
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL