×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 08.04.2024 19:53:00

InterLAN Internet Exchange a anunțat primele porturi de interconectare de 400Gbps



București (MEDIA EXPRES) / 8 apr 2024 / InterLAN Internet Exchange, cea mai mare platformă de interconectare a rețelelor de trafic de date și Internet din România, are disponibile începând din acest an primele porturi de interconectare pentru capacități superioare de 400 Gbps, potrivit unui anunț al organizației difuzat la începutul lunii aprilie.

Aceste implementări vor permite rețelelor furnizorilor de servicii Internet să aibă acces la viteze mult mai mari în ceea ce privește schimbul de trafic cu ceilalți operatori conectați în platformă.

În platforma InterLAN Internet Exchange sunt interconectate rețelele a 130 de operatori din România dar și din alte țări, traficul zilnic atingând vârfuri de 600 Gbps. Alături de furnizorii de servicii Internet, la schimbul de trafic participă și mari furnizori de servicii de conținut care operează la nivel global.

Platforma InterLAN-IX este interconectată cu DE-CIX, cea mai mare platformă de interconectare la nivel global, asigurând astfel accesul operatorilor atât la servicii de interconectare cât și la servicii de cloud în cele mai importante puncte de schimb de trafic Internet Exchange din lume.

Pe lângă schimbul de trafic de date, InterLAN-IX pune la dispoziție și o interfață de acces la fluxurile liniare provenite de la televiziunile care sunt distribuite în România și Republica Moldova, asigurând furnizorilor de servicii de cablu TV un acces la un semnal mult mai stabil decât cel clasic provenit din satelit.

Noutăți au fost prezentate recent într-o emisiune la televiziunea Canal 33 de către Eric Andrei Băleanu, președintele Asociației Interlan care patronează și gestionează platforma de interconectare InterLAN Internet Exchange.

Acesta a mai prezentat beneficiile și avantajele conectării operatorilor de rețele și distribuitorilor de servicii de cablu TV la InterLAN-IX și a explicat de ce aceștia vor beneficia de acces la servicii de calitate superioară odată cu conectarea la platforma de schimb de trafic pe porturi de capacități superioare.
Emisiunea poate fi urmărită la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=bFuS5E9HwVo.

InterLAN Internet Exchange este cea mai mare platformă națională de schimb de trafic de date și Internet din România cu puncte de prezență în București și alte 7 orașe din țară (Arad, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Suceava, Timișoara) precum și în Frankfurt, Germania, fiind deținută și operată de Asociația Interlan, o organizație non-profit care susține activitatea furnizorilor de servicii de comunicații electronice și rețele din România.
Etichete: Asociația Interlan, InterLAN-IX, Internet Exchange, telecom, peering, tvx
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL