×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 10.04.2024 19:56:16

Dezbatere pe tema noilor reglementări europene în domeniul serviciilor media audiovizuale



București (MEDIA EXPRES) / 10 apr 2024 / Consiliul Național al Audiovizualului și Autoritatea de Reglementare pentru Comunicații Audiovizuale și Digitale din Franța - ARCOM organizează vineri, 12 aprilie, de la ora 10.00, la Palatul Parlamentului, o dezbatere publică având ca temă principală noile reglementări europene în domeniul serviciilor media audiovizuale.

La conferință participă membrii Consiliului Național al Audiovizualului, președintele ARCOM, Roch-Olivier Maistre și ambasadorul Republicii Franceze, excelența sa Nicolas Warnery.

În cadrul evenimentului, președinții celor două instituții, CNA și ARCOM, vor semna un protocol de colaborare pe termen lung.

În perioada 10 - 12 aprilie 2023, CNA împreună cu ARCOM și cu sprijinul Ambasadei Franței în România organizează o sesiune de lucru comună.

CNA își propune să consolideze cooperarea între instituțiile naționale și europene, facilitând dialogul și expertiza în domeniul reglementării digitale și audiovizuale.

Pliantul evenimentului are titlul CONȚINUTUL ONLINE: LEGISLAȚIE EUROPEANĂ, BUNE PRACTICI, CO-REGLEMENTARE, FURNIZORI ȘI UTILIZATORI și menționează sesiunea de lucru comună și, la final, dezbaterea publică, cu presa, având ca teme principale noile reglementări europene în domeniul furnizării de servicii media audiovizuale (Directiva serviciilor media audiovizuale), luând în considerare evoluția realităților pieței.

Cooperarea între cele două autorități naționale de reglementare a serviciilor media audiovizuale este una naturală, deoarece împărtășesc aceeași structură instituțională și cadrul legislativ, se mai arată în document.

Sesiunile de lucru bilaterale au fost concepute pentru a analiza teme comune de către experți din ambele autorități de reglementare. Aceste teme privesc
implementarea practică a prevederilor Directivei privind serviciile media audiovizuale, care stabilește reguli commune pentru protecția minorilor, a consumatorilor și pluralismului media în spațiul european.

În plus, acestea abordează aspecte legate de implementarea noului Regulament european privind serviciile digitale.

Dezbaterea publică va oferi reprezentanților furnizorilor de servicii media audiovizuale din România oportunitatea de a clarifica aspectele care țin de recentele reglementări europene transpuse sau aplicate direct și la nivel național.

Implicarea Ambasadei Republicii Franceze în România, în această colaborare, subliniază importanța schimbului de experiență și a celor mai bune practici între România și Franța, două state membre ale Uniunii Europene care împărtășesc un interes comun în promovarea unei piețe digitale corecte și competitive.

SPEAKERI - FRANȚA

Roch-Olivier Maistre, Președinte al Autorității de Reglementare pentru Audiovizual și Comunicații Digitale (Arcom) din Franța.

Președinte de Cameră la Curtea de Conturi și Raportor General al Comisiei pentru raportul public și programele acesteia din urmă, Roch-Olivier Maistre și-a asumat atribuțiile de Președinte al CSA (fosta autoritate de reglementare audiovizuală, înlocuită de Arcom la 1 ianuarie 2022) la 4 februarie 2019.

Absolvent al Institutului de Studii Politice din Paris (Sciences Po), cu o licență în Economie, și al Școlii Naționale de Administrație (ENA) (1982), Roch-Olivier Maistre a lucrat ca Administrator pentru Primăria Parisului între 1982 și 1986. Apoi s-a alăturat echipei lui François Léotard, Ministru al Culturii și Comunicării, în calitate de consilier (1986-1988).

Între 1988 și 1991, Roch-Olivier Maistre a lucrat ca Director adjunct pentru afaceri economice la Direcția Financiară și Afaceri Economice a Primăriei Parisului și apoi ca Șef de Cabinet al Secretarului General.

Între 1993-1995 a fost Director General al Comédie-Française.

Roch-Olivier Maistre a primit titlurile de Ofițer al Ordinului Național al Legiunii de Onoare, Ofițer al Ordinului Național al Meritului și Comandant al Artelor și Literelor.

Albin Soares-Couto, Director - Direcția Protecția Audienței, Pluralism și Coeziune Socială
Este licențiat în drept public și dreptul comunicațiilor obținută de la Universitatea Panthéon-Assas Paris 2. Începând din ianuarie 2023, el este directorul Direcției Protecția Audienței, Pluralism și Coeziune Socială la
Arcom.

Lucile Petit, Director – Direcția Platforme Online
Lucile Petit conduce direcția responsabilă de reglementarea platformelor online, creată de Arcom în anul 2021. S-a alăturat autorității în anul 2009. Inițial, a lucrat la tranziția către televiziunea digitală terestră, fiind ulterior responsabilizată cu protecția minorilor, educația media și respectarea drepturilor omului în mediul audiovizual.

Bruno Schmutz, Director – Direcția Cercetare, Economie și Prognoze
În ultimii treizeci de ani a ocupat diverse poziții în domeniul cercetării și consultanței în sectorul comunicațiilor și media. Absolvent al École Supérieure de Commerce din Paris, Bruno a lucrat timp de șase ani în funcția de consultant specializat în media și industriile culturale la BIPE (Bureau d’informations et de prévisions économiques).

Gil Moureaux, Director Adjunct - Direcția Afaceri Europene și Internaționale
A început activitatea în cadrul Departamentului Afaceri Europene și Internaționale al Consiliului Superior al Audiovizualului (CSA) în 2008. Între decembrie 2001 și martie 2008, a fost Consilier Senior în cadrul Departamentului Juridic al CSA, responsabil cu pluralismul politic și organizarea programelor oficiale de campanie electorală în Franța.

Din România vor vorbi:
Maria-Monica Gubernat, PREȘEDINTE CNA
Valeriu Zgonea, PREȘEDINTE Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)
Valentin-Alexandru Jucan - Vicepreședinte CNA, Vicepreședinte EPRA – Platforma Europeanăa Autorităților de Reglementare în Audiovizual
Dorina Rusu, Oana Dincă, Ramona Sorescu, Orsolya – Eva Borsos, Cristina Ancuța Pocora, Mircea Toma și Răsvan Popescu, Membru CNA.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL