×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 10.05.2024 10:03:22

InterLAN-IX a anunțat prima legătură de 400 Gbps între punctele de prezență din București, NXDATA-1 și NXDATA-2București (MEDIA EXPRES) / 10 mai 2024 / InterLAN Internet Exchange, cea mai mare platformă de interconectare a rețelelor de trafic de date și Internet din România, a anunțat implementarea primei legături de 400 Gbps între principalele puncte de prezență din București, NXDATA-1 și NXDATA-2.

Această nouă dezvoltare marchează un moment semnificativ în evoluția InterLAN-IX și în infrastructura de internet din România. Odată cu legătura de 400 Gbps, InterLAN-IX oferă operatorilor de rețele și furnizorilor de servicii internet viteze de transfer fără precedent, facilitând schimbul de trafic de mare capacitate între punctele de prezență din București și dincolo de aceasta.

Prin intermediul noii legături, operatorii de rețele conectați la InterLAN-IX vor putea beneficia de:
- Viteze de transfer de date mult îmbunătățite, facilitând schimbul rapid și eficient de trafic între punctele de prezență din București.
- Capacitate sporită de interconectare, permițând rețelelor să gestioneze un volum mai mare de trafic și să ofere servicii de internet mai rapide și mai fiabile pentru clienții lor.
- Interconectare robustă și redundanță îmbunătățită, contribuind la creșterea rezilienței și a stabilității rețelelor.

"Implementarea primei legături de 400 Gbps între punctele noastre de prezență din București cu echipamente de ultimă generație Nokia și Flexoptix reprezintă un pas semnificativ în misiunea noastră de a oferi cele mai avansate și eficiente servicii de interconectare pentru operatorii de rețele din România și dincolo de aceasta", a declarat Eric Andrei Băleanu, Președinte al Asociației Interlan. "Această nouă infrastructură demonstrează angajamentul nostru continuu față de inovație și excelență în sectorul internetului și ne poziționează ca lideri în domeniu."

Naoui Kechroud, membru al echipei tehnice de implementare la InterLAN-IX, a exprimat entuziasmul său la introducerea primului modul cu viteza de 400 Gbps în echipamentele platformei: "Mă simt încântat de faptul că am introdus primul modul Flexoptix cu viteza de 400 Gbps în echipamentele platformei InterLAN-IX. Această implementare reprezintă o etapă semnificativă în evoluția noastră și în dezvoltarea infrastructurii de internet din România și dincolo de aceasta."

Cu traficul zilnic atingând vârfuri de până la 600 Gbps și cu interconectarea a peste 130 de operatori din România și din alte țări, InterLAN-IX este un centru vital al schimbului de trafic de date și internet în Europa de Est.

Pentru mai multe informații despre InterLAN-IX și implementările sale recente, vă rugăm să vizitați www.interlan.ro sau să ne contactați la office@interlan.ro.

Pentru întrebări de presă sau interviuri Eric Andrei Băleanu poate fi contactat la adresa: eric.baleanu@interlan.ro.

InterLAN Internet Exchange este cea mai mare platformă națională de schimb de trafic de date și Internet din România cu puncte de prezență în București și alte șapte orașe din țară (Arad, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Suceava, Timișoara) precum și în Frankfurt, Germania. Platforma este deținută și operată de Asociația Interlan, o organizație non-profit care susține activitatea furnizorilor de servicii de comunicații electronice și rețele din România.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL