×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 14.05.2024 10:53:01

CNA amână votul pentru licența TeleMONDO, televiziunea cu programe realizate de AIBucurești (MEDIA EXPRES) / 14 mai 2024 / Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amânat decizia privind acordarea licenței pentru televiziunea tematică de cinematografie TeleMONDO, un proiect descris de către susținătorii săi ca inovator, care își propune să utilizeze inteligența artificială (AI) pentru a crea conținut.

TeleMONDO, televiziune dedicată cinematografiei mondiale, artei și educației cinematografice, intenționează să difuzeze peste 100 de titluri românești și internaționale, dar difuzează și emisiuni precum CineMONDO, CineSTAR și CineLIFE. După lansarea televiziunii lineare, proprietarii au în plan și lansarea unei platforme OTT pentru filme, iar conținutul ar urma să fie achiziționat de la CNC, producători independenți și Arhiva Națională.

Proiectul a stârnit îngrijorări în rândul membrilor CNA cu privire la finanțarea inițială de 50.000 de euro, considerată insuficientă pentru a acoperi costurile de emisie. De asemenea, utilizarea AI pentru generarea de conținut a ridicat semne de întrebare legate de verificarea și acuratețea informațiilor.

Reprezentanții TeleMONDO au explicat că utilizarea AI permite scalarea ușoară a producției și reducerea semnificativă a costurilor, estimând că varianta cu angajați umani ar fi necesitat un buget de 500.000 de euro. Ei s-au oferit să ofere acces la serverele găzduite de INES pentru a demonstra funcționarea sistemului și au subliniat că nu emit încă online, concentrându-se pe dezvoltarea televiziunii lineare și apoi a aplicației OTT.

CNA a decis să amâne votul pentru a permite TeleMONDO să prezinte într-o ședință viitoare o demonstrație a tehnologiei și să ofere mai multe detalii despre structura grilei de programe și finanțarea proiectului.

(NOTĂ: Știrea a fost generată cu Gemini AI după notițele reporterului Media Expres și verificată de un editor uman)
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL