×

Cinema -- Data și ora publicării: 15.06.2024 11:25:51

Avanpremiera documentarului “Tovarășu’: Facerea, Gloria și Desfacerea unui Dictator” la TIFFBucurești (MEDIA EXPRES) / 15 iun 2024 / Documentarul “Tovarășu’: Facerea, Gloria și Desfacerea unui Dictator” va avea avanpremiera la festivalul de film TIFF duminică, 16 iunie, în cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Pentru prima dată, seria cu cele trei episoade va fi difuzată în întregime, ca film complet cu o durată de 2 ore și 25 de minute. Proiecția va începe la ora 18:00 și va fi prezentată de John Florescu, producătorul executiv.

„Cred că este cel mai bun mod de a înțelege cum Ceaușescu, unul dintre cei mai proeminenți dictatori ai secolului XX, a ajuns în vârful puterii și cum a ajuns să cadă”, a spus John Florescu. „Sunt recunoscător că Tudor Giurgiu și TIFF ne-au oferit acest superb loc de proiecție în weekendul de deschidere al festivalului,” a adăugat el.

Producătorul executiv John Florescu, împreună cu regizorul și scenaristul Trevor Poots și Chainsaw Film Productions, a filmat și realizat acest documentar în mai multe țări, pe parcursul a trei ani.

John Florescu și Trevor Poots au produs și „Războiul Regelui” (2016), „Maria, Inima României” (2018), „Regele Mihai, Drumul către casă” (2021). Ultimele două filme au câștigat de două ori Premiul Publicului la TIFF. Documentarele au fost difuzate până acum în peste 55 de țări.

“Tovarășu’: Facerea, Gloria și Desfacerea unui Dictator” este în prezent disponibil pe platforma VOYO.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL