×

Programe TV -- Data și ora publicării: 03.07.2024 20:49:55

Eurosport produce în România un show regional pentru Jocurile Olimpice Paris 2024București (MEDIA EXPRES) / 3 iul 2024 / Pentru prima dată în România, Eurosport va realiza o emisiune zilnică, pe durata întregii durate a Jocurilor Olimpice, care va fi difuzată live în 5 țări din regiune România, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă și Slovacia.

După 12 ani, cea mai așteptată competiție sportivă din lume se întoarce în Europa, iar Eurosport, Gazda Jocurilor Olimpice, anunță planurile, experții, dar și programul pentru televiziunile lineare și transmisia completă a evenimentului pe platforma de streaming Max.

“Bonjour, Paris!” – Eurosport 2 va produce o emisiune live în România, difuzată simultan în 5 țări

Pentru prima oară de la obținerea drepturilor de difuzare a Jocurilor Olimpice, Eurosport va produce un show regional, care va fi transmis zilnic în România, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă și Slovacia. Emisiunea - produsă și realizată în România - va fi difuzată simultan în cele cinci țări și va completa grila dedicată acestor teritorii. Astfel, fanii vor putea urmări sportivii cu relevanță internațională pe Eurosport 1, iar sportivii regionali pe Eurosport 2. Mai mult, fiecare moment live al Jocurilor Olimpice va fi disponibil pe Max.

Showul regional “Bonjour, Paris!” va fi difuzat la Eurosport 2 și va aduce în fiecare zi a Jocurilor Olimpice informații și analize ale competițiilor și sportivilor, realizate de sportivi de renume și medaliați olimpici. Prima ediție va avea loc pe 24 iulie, de la ora 14:30, urmând ca pe parcursul întregii durate a Jocurilor Olimpice să fie difuzată zilnic la Eurosport 2, de la ora 09:00.

“Ne bucurăm foarte mult că, prin emisiunea zilnică live “Bonjour, Paris!” de pe Eurosport 2, România devine un hub de producție pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 în regiunea din care facem parte în Warner Bros. Discovery. Gazda emisiunii va fi Cosmin Cernat, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, care este parte din echipa de comentatori Eurosport încă de la lansarea postului TV în România. Avem un line-up cel puțin valoros de invitați și experți, cu sportivi de renume din cele cinci țări, care se vor alătura listei impresionante de experți Eurosport la nivel european. În fiecare zi, începând cu 24 iulie, Eurosport va deveni locul în care toți pasionații de sport vor putea urmări cele mai importante momente și competiții ale Jocurilor Olimpice, Eurosport 2 va aduce eroii locali și evoluția lor, iar pe platforma de streaming Max vor putea fi urmărite de către orice abonat fiecare moment, fiecare sport și fiecare medalie. Avem o acoperire completă a Jocurilor Olimpice și suntem entuziasmați să le oferim tuturor românilor și pasionaților de sport din regiune această magnifică competiție sportivă”, spune Andrei Grigorescu, Group Vice President CEE & AdSales MENAT la Warner Bros. Discovery.

Emisiunea zilnică va fi prezentată de Cosmin Cernat: “Pentru mine este un proiect special, care a venit într-un an deosebit. Este a 12-a ediție a Jocurilor Olimpice la care particip în calitate de comentator, prezentator sau producător. De ce un an special? Sunt trei decenii de când am intrat în media. Se întâmpla în 1994. Sincer, atunci nici nu îndrăzneam să visez că voi face cândva o emisiune în limba engleză, care se va vedea în mai multe țări din Europa! Sunt parte din echipa de comentatori Eurosport chiar de la lansarea televiziunii în România, în 1997, am trăit cu emoție, am comentat foarte multe competiții și am continuat să visez! Este un proiect minunat și plin de provocări, iar faptul că vom fi live simultan în cinci țări din regiune o să ne motiveze să vă aducem cele mai interesante informații și analize! Vă aștept să trăim emoțiile Jocurilor Olimpice împreună pe Eurosport 2, din 24 iulie!”

Alături de Cosmin Cernat, care va prezenta “Bonjour, Paris!” la Eurosport 2, vor fi sportivi de renume, atât din România, cât și din regiune:

Alexandra Dulgheru – tenis – fostă jucătoare de tenis din România, cea mai bună poziție în clasamentul WTA a fost locul 26 la simplu și locul 45 la dublu. A câștigat primul turneu WTA la care a participat și și-a apărat titlul în anul următor.
Lucie Safarova – tenis – jucătoare de tenis din Republica Cehă, clasată numărul 1 mondial la dublu și numărul 5 la simplu. Este câștigătoare a cinci titluri de Grand Slam la dublu – în 2015 la Australian Open & Roland-Garros, în 2016 US Open, în 2017 la Australian Open – și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2016.
Tsvetana Pironkova – tenis – prima jucătoare de tenis din Bulgaria care a ajuns în semifinale, la simplu, la un turneu de Grand Slam – Wimbledon – unde a jucat și în sferturile de finală în 2011. A participat la Jocurile Olimpice în 2008, 2012 și 2016.
Cătălina Ponor – gimnastică artistică – medaliată olimpică din România, cu trei medalii – în proba pe echipe, la bârnă și la sol – la Jocurile Olimpice din 2004 și a participat și la Jocurile Olimpice din 2012 și 2016, unde a mai câștigat o medalie de argint (la sol) și una de bronz (în proba pe echipe). A câștigat 23 de medalii în total la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene și este deținătoarea recordului european la bârnă pentru cele 5 medalii de aur cucerite.
Simona Peycheva – gimnastică ritmică – a reprezentat Bulgaria la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2004 (unde s-a clasat pe poziția 6) și 2008 (unde s-a clasat pe poziția 10), și a câștigat multiple medalii la campionate mondiale și europene.
Yordan Yovchev – gimnastică artistică – a reprezentat Bulgaria la șase ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice, mai mult decât orice alt sportiv bulgar din istoria Jocurilor Olimpice. A câștigat 4 medalii – 3 de bronz și una de argint. În prezent, este președintele Federației Bulgare de Gimnastică. În 2016 a fost inclus în International Gymnastics Hall of Fame.
Gabriela Szabo – atletism – a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 1996 și 2000, unde a câștigat 3 medalii. Deținătoare a 9 titluri mondiale (3 outdoor, 3 indoor, 2 în campionatele universitare și 1 la Campionatele Mondiale pentru Juniori).
Xavier Pascual – handbal – fost jucător spaniol de handbal, în prezent antrenor la Veszprem. Este fostul antrenor al CS Dinamo București și al echipei naționale masculine a României, fiind unul dintre cei mai de succes antrenori din sport. În 2021 a încheiat colaborarea cu Barcelona, dar nu înainte de a marca cel mai bun sezon din istoria clubului – au câștigat toate meciurile din Liga Spaniolă, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei și Liga Campionilor la Handbal Masculin. Cu C.S. Dinamo Bucuresti a câștigat de 3 ori liga, de 2 ori Cupa și de 2 ori Supercupa în 3 sezoane. Au ajuns, de asemenea, în sfeturi la European League in sezonul 2023/24
Dora Pasztory – înot – a câștigat 5 medalii – 2 de aur, 2 de argint și una de bronz – la Jocurile Paralimpice din Atena și Sydney, reprezentând Ungaria. De asemenea, este deținătoarea unei medalii de aur și a uneia de argint la Campionatele Mondiale de la Mar del Plata din 2002.
Katinka Hosszu – înot – de 4 ori medaliată olimpică a Ungariei și de 26 de ori campioană mondială. Are 20 de recorduri mondiale – prima sportivă care a deținut recordul mondial în toate cele 5 probe de mixt în același timp, deține 2 / 3 din recordurile naționale ale Ungariei și este în continuare deținătoarea recordului mondial la 100m mixt și 200m mixt (bazin lung și bazin scurt).
Lucian Sânmărtean – fotbal – fost jucător român de fotbal. A jucat 21 de partide pentru echipa națională și a făcut parte din lotul României pentru UEFA Euro 2016.
Gabriel Cânu – fotbal – fost jucător român de fotbal în Liga 1, căpitan al echipelor Poli Timișoara, FC Vaslui și Ceahlăul Piatra Neamț.
Jocurile Olimpice la Eurosport și Max

Eurosport este Gazda Jocurilor Olimpice și va transmite cele mai importante momente din inima celor mai emblematice monumente și zone ale Parisului.

Scott Young, Group SVP Content, Production and Business Operations la Warner Bros. Discovery Sports Europe, a declarat: "În calitate de gazdă a Jocurilor Olimpice, echipa Eurosport este de neegalat în ceea ce privește expertiza și experiența olimpică. Am adunat o echipă incredibilă de peste 100 dintre cei mai mari sportivi olimpici din întreaga Europă pentru a oferi informații, analize și divertisment de înaltă clasă pe parcursul celor 19 zile palpitante de competiție. Bazându-se pe propria lor experiență olimpică, ei vor aduce la viață toate momentele care contează pentru milioane de fani de pe continent. Ducând publicul mai aproape de acțiune și de poveștile din spate și nu numai, fanii vor avea parte de o experiență olimpică supremă și de neratat la Eurosport și pe Max."

Cu un număr impresionant de medalii și participări la Jocurile Olimpice, echipa Eurosport de experți va duce mai departe poveștile sportivilor către fani, oferind o viziune unică din interior care poate fi spusă doar de cei care au trăit experiența olimpică.

Experiența completă a Jocurilor Olimpice Paris 2024 va fi pe Max

Cu 3.800 de ore live transmise de la Jocurile Olimpice, platforma de streaming Max va aduce cea mai bună experiență de vizionare. Cu streaming live al fiecărui moment, inclusiv toate cele 329 de evenimente de medalie, ceremoniile de deschidere și de închidere, abonații își pot crea propria experiență olimpică multi-screen – de la spectator la sportiv, de la stadion la stradă. Eurosport va fi, de asemenea, vocea Jocurilor Olimpice, cu peste 400 de comentatori în toate regiunile, care vor da viață transmisiunilor prin cele mai pasionate și pătrunzătoare comentarii despre eveniment.

Toate cele 32 de sporturi olimpice vor avea propria lor pagină dedicată pe Max, iar abonații vor putea adăuga evenimente specifice pe listele lor de urmărire. În timpul probelor, abonații Max vor putea trece fără probleme de la un eveniment la altul, iar alertele de medalii de aur din aplicație vor informa utilizatorii cu privire la momentele importante de neratat.

Pentru volei pe plajă, volei, handbal, tenis, fotbal, rugby, atletism, înot, ciclism pe velodrom și șosea, mountain biking, box, baschet, judo și gimnastică artistică, funcția timeline va identifica momentele cheie, astfel încât utilizatorii de pe web și mobil să poată naviga direct la acele momente.

Jocurile Olimpice Paris 2024 vor fi disponibile tuturor abonaților Max, indiferent de abonamentul pe care îl au. Fiecare moment, fiecare medalie și fiecare sport vor putea fi urmărite pe Max.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL